Ekonomi

ABD Hazine Bakanı Yellen: Gerilemelerin ekonomiyi zorlamaya bitmeme etmesi muhtemel

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, toptan müstevli ve Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının gelecekteki şişman kazançlı şokların olasılığına dikkati çektiğini ve gerilemelerin ekonomiyi zorlamaya bitmeme etmesinin beklenen bulunduğunu söyledi.

ABD Hazine Bakanı Yellen: Gerilemelerin ekonomiyi zorlamaya bitmeme etmesi muhtemel
28-04-2022 19:18
Washington

Yellen, Brookings Enstitüsü'nde katılmış olduğu ortak etkinlikte, bulunan konuşu toparlanma ve esbak resesyonlardan tahsil edilen derslere bağlı değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomilerin iri şoklara için savunmasız kalmaya bitmeme ettiğini vurgulayan Yellen, sonuç devirde global müstevli ve Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının, ele katılması müstelzim iri konuşu şoklar ve arıza olasılığının altını çizdiğini dile getirdi.

Yellen, "Gerilemelerin ekonomiyi zorlamaya bitmeme etmesi muhtemel." ifadesini kullandı.

Resesyonların ağırbaşlı neticeleri bulunduğunu tamlayan Yellen, sonuç 7 resesyondaki averaj istihsal kaybının büyükçe katışık dünya içi hasılanın (GSYH) yüzdelik 3,2'si derece bulunduğunu bildirdi.

Yellen, iri negatif şokların mübrem bulunduğunu ve siyaset yapıcıların, Büyük Buhran'dan, konuşu gerilemelerden cins olduğunca tez çıkmanın mecburi bulunduğunu öğrendiklerini anlatım etti.

Ekonomileri elan elastik ve elan az kırılgan bulunan devletlerin elan dobra vaziyette olacağına ayraç fail Yellen, hazırlık zincirlerindeki kırılmaların, mal fiyatlarındaki artışların, servet balonlarının patlamasının ve emekle istihsal şoklarının elan dobra anlaşılmasının siyaset yapıcıların konuşu direnci destekleyen reformları uygulamalarına araştırma görevlisi olabileceğini kaydetti.

Yellen, resesyonların süresini kısaltan ve konuşu acıyı hafifleten istirdat politikalarının önemini vurgulayarak, başıboşluk sigortası sisteminin modernize edilmesi ve elan kalımlı ikametgâh düzenlilik ağının geliştirilmesi icap ettiğini bildirdi.

Fosil yakıtlara bulunan bağımlılığın azaltılmasının ve erke bağımsızlığının önemine de dikkati çekici Yellen, bu değişimlerin yer yağı fiyatlarındaki şoklara için ülkenin gelecekteki kırılganlığını azaltacağını belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?