Ekonomi

AB, Rus oligarklara müteveccih müeyyide listesini genişletiyor

Avrupa Birliği (AB), Rusya'daki şirketler, oligarklar, iş kullanıcılarını ve ailelerine müteveccih müeyyide listesine toy şahıslar ve kuruluşları ekleyecek.

AB, Rus oligarklara müteveccih müeyyide listesini genişletiyor
11-03-2022 23:36
Brüksel

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, mevzuyla ilgilendiren açıklamasında, şu anne derece AB'nin Rusya'ya uyguladığı sektörel yaptırımlara ek yerine hâlâ bir tomar insan ve kuruma kısıt getireceklerini bildirdi.

AB, Rusya'ya dördüncü müeyyide paketini hazırlıyorAB: Rusya'yı pazarlarımızda en baş döndürücü gözetilen dünya statüsünden yoksun bırakacağızG7 devletleri Rusya'yı ticarette 'en baş döndürücü kayrılan ülke' statüsünden çıkaracak

Ukrayna'nın egemenliğini baltalayan yahut bunu destekleyenlere müeyyide uygulanması düşüncesince öneri hazırladığını aktaran Borrell, "Bu yaptırımlarla, diyete ağırbaşlı dirimlik deposu sağlayıcı iktisadi sektörlerdeki oligarkların, diyetle münasebetli elitlerin, ailelerinin, önde mevrut iş insanlarının ardına düşmeye bitmeme edeceğiz." ifadesini kullandı.

Borrell, müeyyide listesine alınacak acemi insan ve kuruluşların, polat endüstrisinde aktif olduğunu, askeri verim ve teknolojiler yahut mali ve envestisman hizmetleri sağladığını belirtti.

Josep Borrell, "Putin'in Ukrayna halkına erinç acıklı savaşına haremlik fail dezenformasyon ve propagandada, asıl savaşta, düşün savaşında, şöylem harbinde kılavuz gemisi gösteriş oynayan hâlâ bir tomar kişiyi amaç alacağız." açıklamasında bulundu.

AB'nin, Ukrayna'ya atılım dolayısıyla Rusya ve Belarus'u amaç alan, para varlıklarının dondurulması, yolculuk ve görüntü yasağını içeren yaptırımlar sıralamasında 862 insan ve 53 yapılış bulunuyor.

Listede, bazısı bankalar ve firmalar ile baş döndürücü sayıda iş insanı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in aralarında bulunmuş olduğu büyüklük görevlisi, mebus de toprak alıyor.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?