Spor

73 yaşındaki ‘Demir adam’a özel ödül

Bodrum'da, “Rekabetin cinsiyeti mi olur?" sloganıyla bu sene ikinci el planlı "Man&Woman Challenge" triatlon yarışlarına eklenen Antalyalı 73 yaşındaki ‘demir adam' Ali Bıdı, 70+ yaş kategorisinde rakip bulamayınca, '70 yaş rical özel ödülü' aldı. Bıdı, ödülünü Bod

73 yaşındaki ‘Demir adam’a özel ödül
25-04-2022 13:09

Muğla Valiliği ve Bodrum Belediyesi çeşidinden planlı ve 'Rekabetin cinsiyeti mi olur?' sloganıyla meydana getirilen ‘Man&Woman Challenge' triatlon yarışları Bodrum'da sona erdi. Yarışlara 7 iklim 22 şehirden tahminî 500 sportmen katılırken, yarışçılar güç ve metanet gerektiren; yüzme, çiftteker ve koşun kazanmak neredeyse 3 ayrı parkurda korkunç savaş etti. 1,2 kilometre yüzme, 60 kilometre bisiklet, peşi sıra da 15 kilometre koşun aşamayı mülevven görüntülere oyunluk oldu.

Torba Mahallesi ile Güvercinlik Mahallesi ortada bisiklete binen yarışçılar, ormanlık alandan kavi ve müşterek o denli dobra manzaraya eş parkuru geçti. Antalya'dan yarışlara dahil olan ve Türkiye'nin ‘Demir Adam' adına tanımış olduğu 73 yaşındaki iş insanı ve ulusal sportmen Ali Bıdı, 70+ yaş kategorisinde rakip bulamadı. Ancak, yarışa dahil olan Ali Bıdı, 6 zaman adına belirlenen yüzme, çiftteker ve koşun etaplarını 5 zaman 30 dakikada bitirmeyi başardı. Bıdı, akıbet yılların en kavi yarışını gıllıgışlı müşterek netice ile bitirmenin sevincini yaşadı.

Yarışlar böylece dereceye girenlere, Kaynar mevkisinde müşterek otelin bahçesinde planlı törenle ödülleri verildi. Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ (ANFAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı'ya '70 yaş rical özel ödülü' verildi. Bıdı ödülünü Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın elinden aldı. Başkan Aras, bıdı ile beraberce birincilik kürsüsüne çıkarak objektiflere çalım verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?