Sağlık

14 aydır karantinada, yaptırdığı 78 Covid-19 testi de pozitif çıktı

Sarıyer'de canlı Muzaffer Kayasan 2020 senesinde Covid-19'e yakalandı. O günden bugüne dört dörtlük 14 ay süresince yaptırdığı 78 test de pozitif çıkan Kayasan, yetkililerden iane istedi. Vatandaşlara aşılama çağrısında da mevcut Kayasan, "Başkalarını öldürmeye hakkın?

14 aydır karantinada, yaptırdığı 78 Covid-19 testi de pozitif çıktı
04-02-2022 15:25
Sarıyer'de canlı kan kanseri hastası Muzaffer Kayasan, 2020 yılının Kasım ayında güneş tacı virüse yakalandı. Hastanede otama gören Kayasan, taburcu bulunmasına karşın testi indinde çeşitli negatife dönmedi. 14 ay süresince 78 test yaptıran 56 yaşındaki adam, herhangi indinde seferinden "korona pozitif" kararı iler karşılaştı. Karantinasını sonlandıramayan, torunlarını göremeyen, evde indinde tane başına yaşamda olmak mecburiyetinde küsurat Kayasan, yetkililerden iane istedi.

Yaşadıklarını özetleyen Kayasan, "Üç sene ilkin mızrap iliği transferi oldum. Başarılı indinde nakil oldum, aşırı dobra indinde hastanede. Kemik iliği transferim gerçekleşti. Fakat henüz sonradan Covid-19'a yakalandım. 2020 zamanı itibarıyla de Covid-19'le yaşıyorum. Bu 14 maaş müddet bünyesinde totalde yetmiş altıya yaklaşan test oldum. Yetmiş yedi yetmiş sekizi buldu. Bunların bütünü kesintisiz yerine Covid-19 testi pozitif çıktı. Sürekli pozitif çıkıyorum. Bilim adamlarımıza, doktorlarımıza yönelttiğimiz devir kan kanseri olduğum düşüncesince muafiyet sistemimin ceninisakıt bulunduğunu söyleyip ona layıkıyla verdikleri ilaçlarla on dört aydır beni yaşatıyorlar.

Çok emekli indinde süreç. Hastanedekiler düşüncesince de emekli indinde süreç, bizim düşüncesince de. On dört aydır karantinadayım. Şu anne derece eşim kaldı yanımda indinde on güneş fakat aksi çıktı. İki kez test he hastanede aksi çıktı. Oğlum kaldı yanımda, o da aksi çıktı. Acaba sırtçı pozisyonuna mı düştüm dedim fakat evde de hiç kimseye bulaşmadı. Ben hiç kimseye indinde obje bulaştırmıyorum fakat başağrısı bende. Dışarıdan pisik geçse bana indinde obje bulaştırabiliyor. Bilim adamlarının söylediği şu; Covid-19 kalıntıları hala vücudunuzda. Semptomları namevcut fakat Covid-19 yerine görünüyorsunuz. Anlatamıyorum” dedi.

“Covid-19 toplumsal hayatımı bitirdi”

Covid-19'a önceki yakalanma dönemini aktaran Kayasan , “Lösemi olduğum düşüncesince doğrusu karantina içerisindeydim. Çok nazarıitibar ediyorduk. Bu süreçte mecburen hastaneye kontrole gidip geliyordum. Bu proses içre indinde yerde yakalandım virüse. Covid-19 bu nereden geleceği anlaşılan mi olur? Çok ciddi enfeksiyon geçirdim. Artık bu işin bittiğini fark düşünmeye fark başladığım anda katkısız olsunlar İstanbul'da dobra indinde hastanede dobra etibba çeşidinden karışma edildi. İlk yerine dokuz ay kaldım hastanede. Sonra on güneş indinde müsaade verdiler. Sonra gene fenalaştım. Nefes darlığı ve gayrı semptomlarla baş başa gene hastaneye yattım. Hastaneye gene yattığımda Covid-19'un bitmeme ettiğini söylediler.

Tekrar gene test olmaya başladım. Beş ayda anca yattım. Bugüne derece hep 14 ay Covid-19 ile baş başa geçti. Covid-19 ile bu arada yaşıyorum. Benim ailemde ıvır zıvır bebek yok. Ama torunum mevcut mesela. Geliyor, camın takiben görüşüyoruz. Bazen internetten görüşüyoruz, görüntülü olarak. İnanır mısınız kısaca insanoğlu temas etmek istiyor. Benim indinde tane sıkıntım sevdiklerime dokunamamak. Anlatması aşırı emekli indinde şey. O derece kırıklık donör indinde obje ki Covid-19 aşısı olamıyorum. Covid-19'um aileme sarılamıyorum. Covid-19'um kimselerle görüşemiyorum. Sosyal hayatım, eş hayatım niteleyerek uğur boncuğu obje kalmadı. Covid-19 hayat tarzımı bitirdi. Sosyal hayat tarzım namevcut artık” niteleyerek konuştu.

“Başkalarını öldürmeye hakkınız yok”

Aşı sıfır vatandaşlara seslenen Kayasan, “Bizim insanımız külhanbeyi, korkusuz edasıyla 'bana indinde obje olmaz, Covid-19 da neymiş' diyor. Ama hastaneye düştü mü 'Allah' niteleyerek bağırıyor. Aşı ol. Ben hastaneye mevrut ve ölenlerin çoğunun aşısız olduğuna delil oldum. Söylediğiniz devir da Covid-19 kısmına refakatçi yerine fark aşısız mevrut vardı. Adam bak yaşamını yitirdi burada. Aşı olsanız ne olurdu? Sadece sizinle dayalı indinde gestalt değil. Aşı olmayanlar sizin çevrenizde çoluk bebek mevcut siz otobüse biniyorsunuz, okula gidiyorsunuz. İnsanlar buralarda geziyor. Başkalarını öldürmeye hakkınız yok.

Bu ahlaksızlık, vicdansızlık. Bana indinde obje olamaz diyorlar. Benim fırsatım olsa ego gidip bugün telkih olacağım. Zaten gönüllüyüm. Ben apayrı indinde telkih da olmayacağım, Turkovac aşısı olacağım. Ama dizge beni onama etmiyor. Doktora gidiyorum , bakıyor Covid-19'sun telkih olamazsın diyor. Ben ne yapacağım demin bana indinde çıkar yol gösterin. Ben gene şurası söylüyorum. Aşı ol, yaşamda kal. Hastaneye gidip pimpirik olmaktansa, ayakların yürürken hastaneye git aşını ol. Evine fark geliyorlar. Devlet sana herhangi indinde olanağı tanımış, yaşamda olmak talip telkih olsun” ifadelerini kullandı.

Murat Horoz - Gülşah Kahveci

 

 


 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?