USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Zamanla yarışan ambulans şoförleri, duyarsız sürücülerin engeline takılıyor

Acil hallerde hastalanmış ve yaralılara iktiran etmek düşüncesince giderek yarışan ambulans şoförleri, devir kurnaz duyarsız sürücülerin araçlarını hata otopark yeri etmeleri ve kere vermemeleri nedeniyle güç anlamış olur yaşarken, 10 senedir ambulans şoförlüğü işleyen Fu

Zamanla yarışan ambulans şoförleri, duyarsız sürücülerin engeline takılıyor
18-07-2022 15:05

Aydın genelinde çorlu ve çabuk hastalara karışma ederek geceli gündüzlü demeden görevlerini namına getiren 112 Acil Servis ekipleri, iri birlikte cansiparane avlu kurtarmaya bitmeme ederken, trafikte ve pestil yakınları ile yaşadıkları teessürat da ekiplerin işlerini yapmasına engel oluyor. Aydın İl Sağlık Müdürlüğü içerisinde 10 senedir Sürücü Acil Tıp Teknisyeni namına fariza karşıcı Furkan Yıldırım, vatandaşların hâlâ duygulu olmalarını istem ederek “Unutmayalım ki, bizi engelledikleri değme saniye pestil yahut yaralının hayatından çalınan ehemmiyetli dakikalardır” dedi.

Sürücü Acil Tıp Teknisyeni Furkan Yıldırım, Aydın genelinde 2021 yılı arasında 180 bin çabuk olaya karışma ettiklerini anlatım ederek, “Sağlık Müdürlüğümüzün içerisinde 47 parça ambulans, 3 parça motorize ambulans iktisap geçirmek az daha 50 ekiple ihtimam vermekteyiz. 112 olarak, şifahane evveliyat çabuk keyif hizmetlerinin en iri ekipmanlarını oluşturuyoruz. 2021 yılı arasında 2 bin tanesine motorize ambulans iktisap geçirmek az daha 180 bin olaya karışma ettik. Aydın'da toplanmış 650 personel ile ihtimam vermekteyiz. Bunların 160 tanesi sürücü namına fariza yapmakta ve ego karışma hepsi sürücülerimiz ati sürüş teknikleri eğitimi alarak bu mesleği yapıyoruz. Anonsu aldığımız andan itibaren 80 saniye derece endamsız birlikte müddette olaya çıkmak oluyoruz” dedi.

“Kendi yakınları da olabilir”

Ambulanslarla vakalara erişim sürelerinin dirimlik ehemmiyet taşıdığına ilgi çekici Yıldırım; “Hastane öncesinde hastanın yahut yaralının en dobra biçimde stabilizasyonunun sağlanarak hastanelere transferlerinin sağlanması açısından iri ehemmiyet taşıyoruz. Bunu da iri birlikte soğukkanlılıkla namına getirmemiz gerekiyor. Mesleğimizin ölçülülük müstelzim birlikte tarafı mevcut ve sevmeden yapılabilecek birlikte iş değil. Gün arasında birtakım teessürat ile karşılaşabiliyoruz. Belirli problemlerle başlangıç geçirmek zorundayız. Sivil vasıtaların kesintili oluşturduğu parklar, sokakların namüsait bulunduğu noktalarda hastalara ulaşmamız dair etkiliyor. Mesleğimizin en ehemmiyetli unsuru görüngü namına ulaşmamız bulunduğu düşüncesince sürücülerin ambulansları görmüş bulunduğu devir duygulu davranıp kez vermeleri, bizim hastalara hâlâ çabuk ulaşmamızı sağlayacak. Unutulmamalıdır ki bu hastalardan birlikte tanesi olup bitenleri olmaksızın öz yakınları da olabilir. O nedenden dolayı şoförleri ve vatandaşlarımızı hâlâ duygulu olmaya çağırma ediyoruz. Ayrıca, keyif mensupları namına ambulansın ön kabininde izlediğimiz durumlarda, 'Ambulansta pestil yokken hastalık siren çalıyorsunuz?' derece tepkilerle karşılaşıyoruz. Ancak işimizin en rüçhan ve çabuk bölümü hastaya erişim sürecidir. Ne derece çabuk ulaşabilirsek otama süreci de o derece çabuk başlamış olur. O nedenden dolayı bizleri ambulans zarfında gördüklerinde pestil namevcut diyerek kez vermemezlik yapmasınlar. Olay namına saniyelerle geç kalmamız güçlü hastanın yitirilmesine yahut lüzumlu canlı tedaviyi alamamasına sebebiyet verir. Seyir şeklinde yaşadığımız sorunların birlikte pestil yakınlarıyla girdiğimiz diyaloglar da hizmetimizin standardını yavaşlatmakta. Unutmasınlar ki bizimle girdikleri değme yersiz diyalog ve tartışma, öz yakınlarının hayatlarından çaldıkları ehemmiyetli dakikalardır” ifadelerini kullandı.

Mesleğe geçmiş başladığı anlarda görmüş bulunduğu manzaralar karşısında güçlük yaşadığını anlatım fail Yıldırım, “Bu mesleğe başlamadan evvela fotoğrafına bakmaya güçlü dayanamadığımız durumlarla karşılaştığımız nice an oldu. Tabi bu beni mesleğe başladığım geçmiş senelerde zorlasa da tatbik yaptıkça, kendimizi hem dizge içi eğitimler ile bununla birlikte tatbik namına olaylarla geliştirdikten sonradan bu mesleğin dayanılabilirliği arttı” şeklinde konuştu.

“Acil boyut araçlarına gönül rahatlığı duygulu olalım”

Ambulansın ardına takılan sürücülere de “duyarlılık” çağrısı karşıcı Yıldırım, “Ambulans kez açtıktan sonradan peşimize takılan sürücülerle eşsiz de olsa karşılaşıyoruz. Hem öz hayatlarını hem trafikteki öteki vatandaşları bununla birlikte ambulansın zarfında mevcut hastanın yaşamını tehlikeye attıklarını bilmelerini isterim. Belki onların ulaşacakları yere az buçuk geç varmaları iş dokuma etmeyecektir, fakat bizim keyif hizmeti verdiğimiz hastanın o an hizmete ne derece gereksinimi olduğunu, yaşama tutunabilmek düşüncesince bize gerekseme bulunduğunu unutmasınlar. Bütün yurttaşlarımıza çağrıda mevcut iktisap geçirmek istiyorum. Bir güneş gereksinimi olanın siz olmayacağının tek garantisi yok. Bu nedenle ambulanslara ve çabuk boyut araçlarına gönül rahatlığı hâlâ duygulu olmaya çağırma ediyorum” dedi.

Uğur Eser

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler