USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

ABD'nin Hatay'da kurduğu sahra hastanesi Sağlık Bakanlığına devredildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin peşi sıra ABD Hava ve Deniz kuvvetleri personelince Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinin bahçesine kurulan sahra hastanesi, Sağlık Bakanlığına devredildi.

ABD'nin Hatay'da kurduğu sahra hastanesi Sağlık Bakanlığına devredildi
07-03-2023 20:07
Hatay

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake ile Sağlık Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Arif Çetin, zaman önceleri 75'i servis, 25'i derin iş 100 yataklı vagon vagon sahra hastanesini gezdi.

Büyükelçi Flake, incelemelerinin peşi sıra meydana getirdiği açıklamada, sabık açıklık ayında eşiyle görüşme etmiş bulunduğu Hatay'da dobra insanoğlu rüyet olanağı bulduklarını, sarsıntı daha sonra ortaya çıkan yıkımdan iri sıkıntı duyduklarını söyledi.

Bölgede ansızın müşterek tomar iri sarsıntı yaşandığını hatırlatan Flake, şu halde bitmeme etti:

"Depremin peşi sıra ABD Başkanı Biden, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak desteklerini anlatım etti ve ABD hükümetinin bu depremlerle ilişik ne gerekiyorsa değme ayrışık katkısı yapabileceği hususunda lüzumlu emirleri ilişik kuruluşlarımıza verdi. Daha evvel Kongre'de baş başa fariza yaptığım dostlarımla da mülakat ika olanağı buldum ve kendilerine baş döndürücü açık müşterek halde Türkiye'nin, bugüne denli ayrıksı devletlerde yaşanmış bulunan felaketlere ne karışma ettiğini, asistan bulunduğunu açık açık anlatım ettim. Özellikle geçtiğimiz 7 salname süreçte 5 kıtada 50'den müşterek tomar ülkede değme ayrışık katkısı iletmek düşüncesince ne kabil icraat yaptığını anlatım ettim ve demincek bundan sonradan dünyanın Türkiye'ye iane ika tarihi bulunduğunun altını çizdim. Türkiye'nin, yaşanmış bulunan teessürat çerçevesinde dünyanın nice ülkesine asistan olmasının müşterek karşılığını da 100'ü müşterek hayli ülkenin depremlerden sonradan Türkiye'nin indinde peyda geçirmek az daha iane sağlamasında açık müşterek halde görebiliyoruz. Bu noktada ABD hükümeti de elinden mevrut değme ayrışık katkısı ika çerçevesinde 185 milyon dolarlık müşterek iane gerçekleştirmiş, yardımlarını bitmeme ettireceğini ortaya koymuştur. Amerikan hükümeti bire müşterek sürede değme ayrışık kontrol istirdat çabaları çerçevesinde bu emek harcamaları yürütmektedir. Amerikan hususi sahasının de bugüne denli meydana getirdiği ve yapacağını anlatım etmiş bulunduğu yardımlar 100 milyon doları bulmuştur."

"Sahra hastanesi, Amerikan ordusu çeşidinden hoppadak 5 günde kuruldu"

Flake, depremin peşi sıra Türk Dışişleri Bakanlığı ve AFAD'la temasa geçerek gereksinimler dair düşün alışverişinde bulunduklarını dile getirdi.

Bu çerçevede ilk evvela Adıyaman'a kontrol istirdat kadrosu gönderdiklerini, demincek de Hatay'da bulunduğu kabil müşterek sahra hastanesini hizmete açacaklarını tamlayan Flake, "Bu süreçte bizimle DOĞRU emek vermek ortamında bulundukları ve gösterdikleri işbirliğinden çevre Dışişleri Bakanlığına ilk evvela teşekkürname geçirmek istiyorum. Bizimle kurdukları ortaklıklar hususunda Türk ordusuna teşekkürname geçirmek istiyorum." dedi.

Büyükelçi Flake, Türkiye ziyaretinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile müşterek araya mevrut ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in, "Türk halkı, insanı bizim dostumuzdur, yakınımızdır. Her sürekli arkadaşlıklar, dostluklar da bunun içindir." söylediğini aktardı.

Amerikan ve Türk halklarının arkadaş olduğuna dikkati çekici Flake, "Yaklaşık 16 milyon dolara mal bulunan sahra hastanesi, Amerikan ordusu çeşidinden hoppadak 5 günde kuruldu. Devir konfirmasyon işlemi gerçekleşmeden hoppadak müşterek çağ evvel 300 hastanın burada tedavisi gerçekleşti. Depremlerin peşi sıra lazım ABD Başkanı Biden gerekse Dışişleri Bakanı Blinken, 'Ne denli sürerse sürsün, gerekseme olursa Amerikan hükümeti adına Türk dostlarımızın indinde toprak edinmeyi sürdüreceğiz' dediler. Bu sahra hastanesi de bu dostluğun, yakınlığın müşterek simgesi konumundadır." ifadesini kullandı.

AB ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Arif Çetin ise deprem, sel, tutkun ve müstevli kabil afetlerin, toptan dayanışmanın önemini müşterek kere elan ortaya koyduğuna ayraç etti.

Türkiye'nin Kovid-19 salgını sürecinde 160'dan müşterek tomar iklim ile arsıulusal kuruluşlara dayanaklık geçirmek bulunduğunu hatırlatan Çetin, "Şimdi de sarsıntı sürecinde nice ülkeden misafirlerimiz burada, bizlere desteklerini sunuyorlar. Umuyorum ki hastane, buradaki yaralarımızın aceleci müşterek halde sarılması ve yurttaşlarımız düşüncesince müspet medet sağlayacaktır." sanarak konuştu.

Sağlık Bakanlığına devredilen ve kestirmece 20 çadırdan oluşan sahra hastanesinde dü operasyonun bire müşterek anda yapılabildiği ameliyathane de bulunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler