USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Yozgat'ta "özel hastalara" umumi duyum yitimi altında diş tedavi hizmeti veriliyor

Yozgat'ta hususi gereksinimli hastalar özellikle peyda etmek kabil dişle ilişik müdahalelerde arama edilemeyenlerin tedavileri Sorgun Ağız ve Diş Sağlı Merkezi ile Sorgun Devlet Hastanesi iş donanmasında fahri etibba çeşidinden duyum yitimi altında yapılıyor.

Yozgat'ta
20-11-2022 14:07
Yozgat

Sorgun Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde işyar diş hekimleri, umumi duyum yitimi altında engelleme mucip hastalara apayrı illere gönderme edilmeden durumunda afiyet hizmeti arz etmek üzere Sorgun Devlet Hastanesi ile teşrikimesai yaptı.

Her pazartesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinden taşınabilir üniteleriyle Sorgun Devlet Hastanesine mevrut hekimler, kendilerine tahsis edilen ameliyathanede duyum yitimi uzmanı nezdinde hastaların diş çekimi, dolgu, çizgi üzere tedavilerini yapıyor.

Sorgun Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Babür Cevheroğlu, AA muhabirine, down sendromu, otizmli, ruh bilimsel düğümlü ve hekim korkusu bulunan mütekâmil ve çocuk hastaların diş tedavilerini alışılagelen poliklinik şartlarında yapmanın aşırı güç bulunduğunu söyledi.

Cevheroğlu, bu sima hastaların diş tedavileri düşüncesince Sorgun Devlet Hastanesi ile tören düzeni yaptıklarını belirterek, "Devlet Hastanesinde pazartesi günleri bizlere ayrılan ameliyathanede umumi duyum yitimi altında diş çekimi, dolgu, çizgi tedavisi hizmeti vermekteyiz." dedi.

Sorgun Devlet Hastanesi Başhekimi umut Öztürk de hastaların hizmetten kıvançlı bulunduğunu belirtti.

Öztürk, hasların tetkikleri yapıldıktan sonradan diş doktorlarının Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinden geldiğini anlatarak, "Ameliyathanede duyum yitimi uzmanlarımızla beraberce umumi duyum yitimi altında hastaların diş tedavileri yapılıyor." sanarak konuştu.

Dt. Tuğçe Şahin de yazışma kurulması güç bulunan hastaların şimdi evvel apayrı şehirlere gönderme edildiğini söyledi.

Bu sima hastaların problemlerini halletmek düşüncesince başhekimle görüştüklerini dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

"Sorgun Devlet Hastanesi ile tören düzeni imzaladık. Kendimize ortak çağ belirledik ve hastalarımızı Devlet Hastanesine yönlendirdik. Gerekli kontroller sağlandıktan sonradan umumi duyum yitimi altında tedavi yapılabileceğine değişmeyen verildiğinde kılıç de taşınabilir ünitemizi kullanarak onların bizlere ayırdıkları ameliyathanede tedavilerini tamamlıyoruz."

Şahin, tedavisi yapılamayan hastaların nereye gideceklerini bilemedikleri düşüncesince dava yaşadıklarına değinerek, "Bu uygulamayla problemi arama dibine aldık. Başhekimimize teşekkürname ediyorum. Hastaneye gidip hastalarımızın tedavilerini tamamlıyoruz ve ayrımsız çağ taburcu ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Hastalar il dışına gönderme edilmiyor

Dt. Miyase Aydos Andaç da gönderme edilen hastalara maddesel ağırlık bindiğini aktardı.

İl dışına sevklerden çevre iri şehirlerdeki hastanelerde çokluk oluştuğunu ve termin kabul etme problemi ortaya çıktığını tabir fail Andaç, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Bizler buna ortak hal bulmak düşüncesince umumi duyum yitimi altında hastaları uyutarak diş tedavisi gerçekleştirmek düşüncesince fahri olduk. Devlet Hastanesinde umumi duyum yitimi altında hastalar ağrılarından kurtuluyor. Çevre illere göndermiyoruz."

Dt. Mahire Nur Muşta ise durumunda afiyet hizmetiyle hastaların maddesel ve içsel külfetten kurtulduğunu vurguladı.

Çocuğunun diş tedavisini yaptıran Hüseyin Alpaydın da 7 yaşındaki kızının dişine alışılagelen poliklinikte engelleme edilemediğini belirterek, "Çocuk korkuyordu. Sağ olsun doktorlarımız aceleci esna vererek duyum yitimi olacak dediler. Devlet Hastanesine geldik, muktezi merakı gösterdiler, hepsine teşekkürname ederim. Çocuğumuzu hastaneye yatırdık. Şimdi duyum yitimi altında diş tedavisi yapılacak." sanarak konuştu.

Gürsel Yılmaz da otizmli çocuğunu şimdi evvel diş tedavisi düşüncesince Kayseri'ye ve ya Ankara'ya götürdüklerini söyledi.

Yılmaz, "Anestezi uygulanması gerekiyordu. Onun düşüncesince de kılıç aşırı el Kayseri'ye gittik. Sorgun'da da bu muamele yapılmaya başlandı. Oğlum İsmail'in dişini tedavi yol açmak düşüncesince Sorgun Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine başvurma ettik. Uygulamanın başlatılmasında alın teri dökenlere teşekkürname ediyorum." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler