USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Yoğun bakımda kendine ulaştığında geçmiş lafı 'Ne devir telkih yaptırabilirim' oldu

Bursa kent Hastanesinde Kovid-19 tedavisi tamamlanan Ahmet Gümüş, 'Doktor dostlarımın ısrarla aşılama olmamı söylemelerine, ego de olacağımı söylememe karşın boşlama ettiğim düşüncesince olamadım. Yoğun bakım sürecim aşırı zordu.' dedi.

Yoğun bakımda kendine ulaştığında geçmiş lafı 'Ne devir telkih yaptırabilirim' oldu
05-10-2021 12:46
Bursa

Bursa'da, dünkü sima koronavirüs (Kovid-19) aşısını yaptırmayı erteleyen ve hastalığa yakalanan, yoğun bakımdaki tedavisinin peşi esna sağlığına mülaki 46 yaşındaki Ahmet Gümüş, herkesi aşılama olmaya çağırdı.

Hastalık dönemini AA muhabirine özetleyen Gümüş, belirtilerin giriş ağrısı ile kendini gösterdiğini, biraz gündüz sonradan da hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Sevk edilmiş olduğu Bursa kent Hastanesinde yoğun bakıma alındığını tamlayan Gümüş, "12-14 gündüz entübe etmişler. 21 gündüz de yoğun bakımda kalmışım. 10 gündüz de serviste odada kaldım." dedi.

Gümüş, hastalığa yakalanmadan evvela aşılama olmayı planladığını fakat ertelediğini dile getirdi.

Temizlik, aralık ve peçe kurallarına inceden inceye uyduğunu, evi ve ofisinden apayrı boğunuk mekanlara sert gitmediğini aktaran Gümüş, şu biçimde konuştu:

"Doktor dostlarımın ısrarla aşılama olmamı söylemelerine, ego de olacağımı söylememe karşın boşlama ettiğim düşüncesince olamadım. Bu aşıyı olmam gerekiyormuş gerçekten. Aşı olsaydım ihtimal bu süreci hâlâ şen atlatırdım. Allah hiç kimseye göstermesin. Allah'ın izniyle ve arkadaşların da çabalarıyla, rahmetle iyileştim. Yoğun bakım sürecim giriş döndürücü zordu. Bir yatakta yatıyorsun devamlı. Tabii sağa sola çeviriyorlar, ilgileniyorlar fakat giriş döndürücü güç birlikte süreç. Kimsenin bu hale düşmesini istemem. O sebepten doğrusu adamlık namına şahsi görüşüm, hocalarımın da bana söyledikleri, aşılama olunması önemliymiş niteleyerek düşünüyorum. Keşke hâlâ evvela aşılama olsaydım."

Şu an afiyet durumunun giriş döndürücü güzel bulunduğunu bildiren Gümüş, meri prosedüre gereğince aşılarını yaptıracağını anlatım etti.

"Yoğun bakımda yataklar dolu"

Bursa kent Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Mustafa Levent Çetin de kısaca 2 senedir salgınla uğraş ettiklerini, omuzlarındaki yüklerin azalmasını beklerken herhangi birlikte sabık gündüz arttığını söyledi.

Hastalığa yakalananların gözyaşı gruplarının düşmüş olduğu bilgisini verici Çetin, "Yoğun bakımda yataklar dolu. Boş arazi bulduğumuz anda da doğrusu 2 saniye caba sürmüyor, aceleten oraya birlikte hasta geliyor. Henüz Türkiye'de maatteessüf ki bu rahatsızlığı yenebilmiş değiliz." ifadelerini kullandı.

Çetin, aşılama olmanın beraberinde tedbirin de doğrudan bırakılmaması gerektiğine dikkati çekti.

Ahmet Gümüş'ü arkadaşları yoluyla ilkin tanıdığını, birlikte tomar ağır olması, diyabet rahatsızlığı ve faziletli gerilim hastalıkları bulunmasından çevre aşılama dair onu uyardığını belirtti.

Çok uyanıklık etmesine karşın Gümüş'ün Kovid-19'a yakalandığını ve hali ağırlaşınca apayrı birlikte hastaneden Bursa kent Hastanesine nakledildiğini, o gündüz de kendisinin yasakçı bulunduğunu özetleyen Çetin, 6 saatin böylece hastayı entübe ika sonucu aldıklarını anlattı.

Tanıdıkları birlikte hastaya karışma ederken duygularının giriş döndürücü hâlâ ayrımlı olabildiğini dile getiren Çetin, şu biçimde bitmeme etti:

"Profesyonellik doğrudan gitmesin niteleyerek oldukça dingin kalmaya çalıştım. Hatta ihvan da 'Emin misiniz hekim as entübe ika konusunda?' dedikleri zaman, 'Bu adamı bu biçimde kurtarırız, apayrı çaresi yok' dedim. Erken dönemde, bizlere yatışının altıncı saatinde entübe ettik. Bir biçimde ailesiyle ihtimal de buluşamayacaktı fakat katkısız olsunlar icap yoğun bakımdaki şvester ekibimiz gerekse kliniğimizin şefi Nermin Hocamız engelleme peyda etmek kadar herhangi birlikte gündüz yavaş yavaş izledik. Bir müddet yoğun bakımda, peşi esna da serviste tedavi gördü. O müddet ortamında Ahmet Bey bazısı şeylerin farkına varmaya başladı. Hatta evvela uyandırdığımızda, teneffüs aletinden ayırdığımızda bana evvela sordurulmuş olduğu soru; 'Hocam ego ne devir aşılama olabilirim?' şeklindeydi. Hastaneden destekli de olsa yayan taburcu ettik. Günbegün hali hâlâ iyiye gidiyor."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler