USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Yeni grip enfeksiyonları daha ağır geçebilir

Covid-19 dolayısıyla enfeksiyonlara hakkında fazla himayeci tavrın bağışıklığın daha ilkin nail bulunduğu enfeksiyon bilgisini zayıflatabildiğini tamlayan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Şirin Yurtlu Temel, toy enfeksiyonların fazla daha ağır geçirilebileceğini kaydederek, b?

Yeni grip enfeksiyonları daha ağır geçebilir
07-10-2022 10:00

Virüsle meydana mevrut yanında teneffüs yolu rahatsızlığı bulunan grip, yukarı iklim yollarındaki koku alma organı tıkanıklığı, hapşırık, geniz tıkanıklığı, gözlerde kaşıntı, yaşarma, halsizlik, titreme, geçit ağrısı, kas-eklem ağrısı semptomlarıyla kendisini gösteriyor. Hastalıktan sığınmak düşüncesince grip aşısını öneren BHT Clinic İstanbul Tema Hastanesi, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Şirin Yurtlu Temel, ilkin muafiyet sorunu olan, süreğen çor sahibi bireylerin telkih olmasını önerdi.

Yurtlu, süreğen his hastalığı, süreğen solunumsal hastalık, astım, KOAH, dokunmabana geçmişi olanlar yahut deli dolu şekilde dokunmabana tedavisi gören bireylerin, diyabet- şeker rahatsızlığı hastalığı hastalığı, böbrek yetmezliği, süreğen böbrek rahatsızlığı olanların ve en önemlisi 65 gözyaşı üstü bireylerin grip aşısı takviminin içinde bulunduğunu kaydetti. Bu grupların telkih olmasını öneren Yurtlu, toplumdaki öteki bireylerin de telkih olmasını kırıcı rastgele yanında durumun olmadığını söyledi.

Yeni enfeksiyonlar ile muafiyet ortada kontrolsüz yanında harp bekleniyor

İki buçuk sene süresince Covid-19'dan sığınmak hesabına enfeksiyona değini etmemek düşüncesince efor gösterildiğini fakat bu halde muafiyet yanıtının yanında kısmının kilo vermesine niçin bulunduğunu tamlayan Dr. Yurtlu, “Bu sene doğacak bulunan gribal enfeksiyonlar muafiyet sistemimizin baş döndürücü tepkime vermesini yahut kontrolsüz yanında harp ortamı oluşturabileceği düşüncesince daha ağır geçebilecektir sanarak bekliyoruz. Ağır ve riskli haldeki hastalarımızın gripten maskeyle korunmasını öneriyoruz” dedi.

Aşının vücutla virüsün yanında tanışması bulunduğunu kail Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Yurtlu, “ Aşılama maktul virüsün yahut virüsün yanında parçasının vücuda öncesinden sunularak, çor bulaştığında bedenin harbe tedbir aşamasıdır. Vücut virüsle tanıştığında bellek hücreleri doğar ve virüsün kendisi ulaştığında tanımış olduğu düşmanına elbette saldıracağını daha güzel bilir” ifadelerini kullandı.

“Aşı hastalığın bulaşmasını azaltıyor”

2022-2023 influenza aşılarının amade bulunduğunu bildiren Yurtlu, “Normalde grip aşısı yanında esbak sene geçirilen influenza virüsüne dirlik mücehhez yanında aşıdır. İnfluenza A İnfluenza B toplumda en kesif çor önleyen virüslerdir. Bunların ne varyantlarında çor yapması bekleniyorsa yanında ahir senenin aşısı bu şeklîde hazırlanıyor. Bu aşılar hastalığın olmasını değil, hastalığın bizi etkilemesini engeller. Aşı bulunan hacısı hocası kendisi denli camianın da güvenliğini sağlar. Aşı erişmek bedenin virüsle tanışması demek. Vücut tanımış olduğu yanında virüsü daha bedava yenebilir. Bu sayede başkalarına bulaştırma ihtimali de azalır” sanarak konuştu.

Yumurta alerjisi olanlara önerilmiyor

6 ay boyun her insanın telkih olabileceğini tamlayan Yurtlu, testis alerjisi olanlara ve hamileliğin eskiden çağında olanlara dölleme önermediklerini söyledi. Çocuk gözyaşı grubunda dölleme takviminin az buçuk daha ayrımlı bulunduğunu tabir fail Yurtlu, “8 gözyaşı üstünde sezonsal şekilde biricik düze biçiminde telkih yapılır. Bu telkih teşrinievvel kocaoğlan sebebiyle başlanıp, mart kocaoğlan sonuna denli yapılabilir. Yani dönemseldir” dedi.

Grip aşısının Covid-19 aşılarıyla ayrımsız devirde yapılmasını da değerlendiren Yurtlu, meydana getirilen en sonuç çalışmaların ayrımsız güneş içeresinde dü aşının da yapılabileceği anlamında bulunduğunu kaydetti. Sadece hastalarda telkih sonrası görülmesi muhtemel halsizlik, biberli üzere semptomların daha yanında tomar görülebileceği tamlayan Yurtlu, “Bizim önerimiz aceleci yanında gestalt değilse, ayrımsız güneş içinde yapılmaması. Yaklaşık dü hafta arayla, deli dolu enfeksiyonun bulunmadığı hallerde hastaların aşılanmasını öneriyoruz” uyarısında bulundu.

Maskeli sığınma süreğen teneffüs yolu hastalarında atakları azalttı

Maske kullanımının grip düşüncesince inhibütör ehemmiyetli yanında öge bulunduğunu kail Yurtlu, pandemiyle baş başa kullanılmaya başlanan maskenin ilkin KOAH, ağır astım üzere süreğen teneffüs yolu hastalarında yanında tomar yararını gördüklerini kaydetti. Maske kullanan bu hastalarda enfeksiyonların daha az bulunduğunu ve ataklarla hastanelere başvurmadıklarını kail Yurtlu, “Maskenin esirgeyici tesirini sayı topu topu dünyada tanık olduk. Hastaların peçe takmaya bitmeme etmesi onların gribal enfeksiyonlardan korunmasını sağlar. Özellikle şişman ortamlarda okulların açılması zımnında meslek devri çocuklarına değini esnasında maskelenmiş sığınma hastalarımızın ataklarını azaltacaktır” biçiminde konuştu.

Son şekilde grip aşısıyla batar aşının baş başa yapılabileceğine de yer veren Yurtlu, “Grip aşısı grubu gerçekte batar grubuyla ayrımsız grupta. İkisinin aşısı bu arada yapılabilir. Yalnız grip aşılarının deli dolu enfeksiyon varlığında yapılmasını istemiyoruz. Zatürre aşıları bu mevzuda az buçuk ayrımlılık oluşturuyor. Aktif enfeksiyon varlığında da yapılabilir şekilde benimseme ediyoruz. Geçen sene yanında tomar aşkın batar aşısı yapıldı. İnsanlar ne kimse aşıyı bulunduğunu ve telkih takviminin neresinde bulunduğunu maatteessüf bilemiyor. Bu mevzuda hekimlere başvurarak, kendilerine batar aşısı takvimi oluşturabilirler. Yalnız bu gestalt grip aşısı düşüncesince makbul değil. Grip aşısı rastgele yanında sene dünkü mevrut yıla katışıksız yanında aşıdır ve riziko grubunda bulunan ve riziko grubu haricinde kalanların da yaptırabileceği yanında aşıdır” niteleyerek laflarını sonlandırdı.

Sema Fison
 

iha.com.tr üstündeki istihbarat ekspoze biçiminde yayınlanmaktadır. Haberin video, foto ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler