USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Yemek borusunu delen cismin turp bulunduğunu zannetti, gerçek sonradan ortaya çıktı

Mardin'de yaşayan, ailesi ile beraberce gece ezanı yemeği yerken aşındırmak borusuna ecnebi gövde kaçan ve Medical Park Elazığ Hastanesine gönderme edilen Hasan Nas, meydana gelen güzel operasyonla 3 çağ sonra sağlığına kavuştu. Farklı bölümlerde 3 değişik bilirkişi doktoru

Yemek borusunu delen cismin turp bulunduğunu zannetti, gerçek sonradan ortaya çıktı
25-11-2021 11:01

Mardin'in Midyat ilçesinde canlı 3 bebek babası Hasan Nas (46), ortak hafta evvela şeb ezanı yemeği yediği tam kemirmek borusuna ecnebi vücut kaçması sonrası hastaneye kaldırıldı. Durumu ciddileşen Nas, Medical Park Elazığ Hastanesine atıf edildi.

Burada önceki namına koyu bakıma tahsil edilen Nas'ın meydana getirilen tahlil, inceleme ve iç görüm kararında kemirmek borusunda mızrap yer aldığı belirleme edildi. Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Zeynel Doğan kabilinden meydana getirilen anestezili endoskopide kemirmek borusunda ortak mızrap yer aldığı ve kemiğin kemirmek borusunu deldiği saptandı. Nas, kemiğin kemirmek borusunda hasar oluşturması ve riskli olması dolayısıyla döş cerrahisi kısmına alındı. Burada Doç. Dr. Tayfun Kermenli ve kadrosu kabilinden özofagoskopi (boru sistemiyle) ecnebi vücut çıkarıldı ve sonra ameliyata alınarak kemirmek borusundaki hasar onarıldı. Üç hekimin müdahalesi sonrası sağlığına mülaki Nas, son şekilde turp yedikten sonra kendini Elazığ'da bulduğunu söyledi.

"Turp yerken boğazımda ortak vücut kaldı"

Yaşadığı mutsuz vakası özetleyen Hasan Nas, "Akşam yemeği yerken boğazıma ortak obje firar etti fakat neyin kaçtığını bilmiyordum. Birden bire hakeza oldu. Daha sonra ortak hastaneye gittim, dahil ettiler. Orada kemirmek borumda ortak vücut bulunduğunu belirleme ettiler. Ondan sonra ise kendimi bu hastanede buldum. Akşam yemeğinde güveç yemeği ve turp vardı. Turp yerken boğazımda ortak vücut kapanmış kaldı. O anda ne işe yaradığını bilmedim. Göğsümde yanma oluyordu. Bir obje yuttuğun devir güya çalı batıyordu. Şu anda baş döndürücü dobra ve rahatım. Eskisi kabil yiyip içebiliyorum" dedi.

Üç hekimin müdahalesi ile cerrahi dahil edildi

Yoğun bakıma aldıkları hastanın endoskopik ihtiyacının olduğuna değişmeyen verdiklerini tamlayan Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Uzm. Dr. Güneri Atalan ise "Hastamız ortak hafta evvela Mardin 112 çabuk esenlik ekipleri kabilinden kemirmek borusunda ecnebi vücut kalmasına ilişkin kemirmek borusu yırtığı dolayısıyla getirildi. Çektiğimiz filmlerde hastanın ilkin kemirmek borusunda (özofagus) parçalanmış yer aldığı belirleme edildi" sanarak konuştu.
Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Zeynal Doğan da "Yemek borusunda sataşma hissi ve ecnebi vücut ön teşhisi ile parasız tarafımıza sindirim bilimi kısmına danışıldı. Biz hastaya iç görüm önerdik. Anestezi esnasında yaptığımız endoskopide kemirmek borusunun ortasında, kemirmek borusuna dokunca verici ve hapishane meydana getiren ortak ecnebi vücut belirleme ettik. Genellikle ecnebi cisimler endoskopik namına çıkarılabiliyor fakat kemirmek borusunda hasar verdiği yahut deldiği devir bunun çıkarılması riskli olabilmektedir. Bu sebeple tığ de ameliyat düşüncesince döş cerrahisi kısmına atıf ettik" halinde konuştu.

"Yemek yediği tam mızrap yutmuş, acı ve sivriydi"

Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Tayfun Kermenli ise ecnebi cisimlerde kemirmek borusunda ortak parçalanmış oluştuğunda iç görüm esnasında çıkarılmasının riskli olabileceğini söyledi. Doç. Dr. Kermenli, "O nedenden dolayı hastayı ameliyata almamız gerekiyor. Biz hastayı uyuttuk ve özofagoskopi dediğimiz ortak boru sistemiyle ecnebi cismi kemirmek borusundan çıkarttık. Yemek borusunda ortak hapishane bulunduğunu belirleme ettik. Bu deliklerde bire ortak sürede kalbin de bulunmuş yer aldığı mediasten dediğimiz semt enfekte olabiliyor ve yangı gelişebiliyor. Hastaya torakotomi dediğimiz insizyon ile ameliyatını gerçekleştirdik. Hastamız kemirmek esnasında ortak mızrap yutmuş. Bu mızrap parçası baş döndürücü acı ve sivriydi. Yemek borusuna batak ve onu delmiş. Öncelikle ortak koyu iş süreci geçirdi. Daha sonra sindirim bilimi kısmı tanıyı koydu. Biz de döş cerrahisi namına tedavisini gerçekleştirdik. Üç hekimin tedavisi düşüncesince uğraştığı ortak parasız oldu. Komplike ortak parasız ve eşsiz tanıdık ortak çor yer aldığı düşüncesince de yukarı düzem ortak hastanede değerlendirilmesi gerekiyordu. Biz de bunu gerçekleştirmiş olduk" dedi.



Rıdvan Yeşilırmak - Erkan Bay
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler