USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Yazıcıdan çıkan implantlar dünyaya açılıyor

3 boyutlu yazıcılarla beden içerisine yerleştirilen toy çocuk implantlar geliştiren uygulayım bilimi şirketi, toy envestisman ve Avrupa Birliği (AB) fonlarından almış olduğu desteklerle global piyasaya da sunulacak mahsulat düşüncesince hızlı üretime başlıyor.

Yazıcıdan çıkan implantlar dünyaya açılıyor
18-01-2023 19:09
Ankara

ODTÜ TEKNOKENT'te 2013 senesinde kurulan ve bitişken imalat dalında verim ve hizmetler geliştiren BTech'in iştiraki yerine faaliyete süregelen TraBTech, kurumsal ve ferdî yatırımcıların katılmış bulunduğu envestisman turuyla 6,6 milyon dolar valüasyon üstünden ekecek yatırımı aldı.

Bu yatırıma ek yerine TraBTech, encam gereç kontrolleri ve pediatrik uygulamaların da engelleme olduğu, ortopedi ve pediatrik dalında geliştireceği acemi implant malzemeler düşüncesince AB fonlarından 1,3 milyon ekü dayanaklık etmek sağladı.

Bu desteklerle TraBTech, evvela disiplin imalat ürünü bulunan kaide protezi TrabCup'ın ticarileşmesini sağlamayı, acemi geliştirilen mamüllerin ayarlama süreçlerinin tamamlanmasını amaçlıyor. Şirketin merkezinin Almanya'ya taşınarak Avrupa pazarına açılması ve ABD Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) onayı müracaat hazırlıklarını devam etmek de hedefler ortada toprak alıyor.

TraBTech acemi birlikte imalat yöntemi bulunan ve 3 boyutlu yazıcılar yerine da tanıdık bitişken imalat yöntemiyle, mızrap ile baş döndürücü henüz çabuk bütünleşmiş olabilen, çabuk düzelme sağlayan, gailesiz ve buğulu hastalarda kullanılabilen "trabeküler implant" serisini geliştiriyor.

İmplant yüzeyinde kemiğin trabeküler yapısına andıran satıh teknolojisi, mızrap ve dokuların büyümesini sağlarken, boşluklu yapısı yardımıyla nesiç ve kanlanmayı azami ölçüde tutuyor. Nano seviyedeki pürüzlülük hücrelerin de tutunması düşüncesince hususi birlikte müstevi oluşturuyor.

Titanyum gereç ve bitişken imalat ile imal edilen implantlar, faziletli biyouyumluluk, direnç ve ovma katsayısının indinde elastikiyet ve havadan kararlılık sağlayabiliyor. Bu sayede implantların insanoğlu bedenindeki ömrünün artırılması ve encam yaşlardaki yahut henüz evvela implant ameliyatı geçirmiş hastaların avlu kalitesinin ehemmiyetli ölçüde artırılması hedefleniyor.

İmplant endüstrisinde getirmiş bulunduğu yeniliklerle şişman birlikte dönüşümü tetikleyen bu teknolojide derinliğine senelerdir etkin TraBTech ekibi, insana hususi implantlarla Türkiye'nin "Class III" medikal maşa yerine alanındaki evvela disiplin imalat ürünü, dünyada da mahdut örneği bulunan kaide implantı projesini sertifikalandırarak ehemmiyetli birlikte derece kaydetti. Ürünün 2023 senesinde pazarda olması hedefleniyor.

Savunma, havacılık ve keyif düşüncesince hususi çözümler

TraBTech Yönetim Kurulu Başkanı Kuntay Aktaş, AA muhabirine meydana getirmiş bulunduğu açıklamada, bitişken imalat denilen 3 boyutlu yazıcı teknolojilerinin tedricen gelişen birlikte meydan bulunduğunu ve bu teknolojileri münteşir yerine kullandıklarını söyledi.

Endüstriyel manada savunma, havacılık üzere bölgelerin indinde medikalde cisim içi implantlar, biyomalzemelere müteveccih emekleri bulunduğunu dile getiren Aktaş, şu ifadeleri kullandı:

"Her ikisinde de akıbet ürüne revan yolda teknolojiler ve mahsulat geliştiriyoruz. Asıl avantajımız da bu hızla gelişen teknolojinin getirmiş bulunduğu komplike yapıları tasarlayabilmek. Çok henüz bağan maliyetle faziletli kalifiye malzemeleri üretebilmeyi hedefleyerek bu ürünleri geliştiriyoruz. Medikal tarafta geliştirdiğimiz ve sertifikalandırdığımız mamüllerin birlikte yönünü disiplin imalat yerine sahaya değirmek üzereyiz. Bu hızla gelişen teknolojinin en ehemmiyetli avantajlarından birisi bazısı hususi malzemeleri erişilebilir biçimde üretmemizi sağlaması. Bunu yaparken başta titanyum üzere normalde havacılık ve medikalde baş döndürücü beğenilen lakin işlemesi zor, fiyatlı malzemeleri elden birlikte tozdan ürüne dönüştürerek yapmamızı sağlıyor. Bu da baş döndürücü henüz ek giranbaha mahsulat ortaya çıkmasına, acemi birlikte alanda, dünyanın mütebeddil birlikte dalında mahsulat geliştirmemize olanak sağlıyor. Hedeflediğimiz şey, mütebeddil dünyada teknolojik bilim birikimiz ve oradaki tecrübemizle ehemmiyetli toptan oyunculardan birisi olmak."

"Geçmişte beklenen sıfır şeyler üretilebiliyor"

"Derin teknoloji" dalında çalışkanlık yayınlayan TraBTech'in acemi birlikte envestisman turunu kapattığını dile getiren Aktaş, "Bu envestisman yardımıyla şirketimizin Almanya ve ABD'deki varlığını artırarak toptan birlikte aktör olma önünde ehemmiyetli birlikte derece atıyoruz. Teknik alandaki yetkinliğimizi toptan manada hem birlikte değere çevirmek aynı zamanda Türkiye ve firmanın dünyada lakırtı sahibi bulunduğu alanlardan birini ortaya çıkartmaya çalışıyoruz." dedi.

Dünyanın insansız etkin "karanlık fabrikalara" ve henüz şahsi mamüllerin üretilebildiği birlikte noktaya akla yatkın gittiğine ayraç fail Aktaş, bu uygulayım bilimi yardımıyla eskiden beklenen sıfır şeylerin üretilebilir bir duruma geleceğini vurguladı.

TraBTech yerine medikal bölgede bazısı mahsulat düşüncesince ayarlama süreçlerini tamamladıklarını, birileri düşüncesince bu sürecin sürdüğünü, birileri düşüncesince de müracaatta bulunacaklarını özetleyen Aktaş, şunları kaydetti:

"Regülasyon süreçleri tamam ürünlerimizi 6 ay zarfında sektöre sürmeyi hedefliyoruz. Bunlar vücutların içerisine yerleştirilen implantlar. Yeni nesil, henüz başarılı, henüz teknolojik implantlar. Global tarafta da bunların yaygınlaştığını görüyoruz. O tarafa akla yatkın sürüklemeye çalışacağız. Burada başladığımız acemi biyomalzemelerin, tekniklerin işin içerisine girmiş bulunduğu birlikte yola girmiş olacağız."

Aktaş, ortaya koydukları girişimcilik hikayesinin başkalarını cesaretlendirmesini umduklarını da laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler