USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Yaz aylarında vücuttaki ödem artıyor'

Ödemin dokularda olması gerekenden çok sıvının birikmesi yerine bilindiğini aktaran Dyt. Yıldız Melek Aksoylu, "Genel yerine ellerde, ayaklarda, bacaklarda ve kollarda ödem görülebilir. Dönemsel yerine tahavvül göstermekle baş başa yazları ödem artıyor" dedi.

'Yaz aylarında vücuttaki ödem artıyor'
27-07-2022 19:04

Medicana International İstanbul Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Yıldız Melek Aksoylu, ödem ile ilişik bilgiler verdi. Ödemin dokularda olması gerekenden müşterek tomar sıvının birikmesi adına bilindiğini aktaran Dyt. Yıldız Melek Aksoylu, "Genel adına ellerde, ayaklarda, bacaklarda ve kollarda ödem görülebilir. Dönemsel adına tahavvül göstermekle baş başa yazları ödem artıyor. Ödemle başa genişlemek düşüncesince geçmiş sebebini belirleme kılmak gerekiyor. Dokular içinde müşterek tomar nakit birikiminin meydana gelmesi, ifa sefer açıyor. Bu ödem birikimi de bedenin ayrımlı bölgelerinde şişkinliğe etken oluyor" ifadelerini kullandı.

"Bazı esenlik sorunları ödemin deposu olabiliyor"

En akıllıcasına tespitin dalında bilirkişi müşterek hekim kabilinden yapılması icap ettiğini vurgulayan Dyt. Yıldız Melek Aksoylu, ödemin sebepleri ve otama süreci ile ilişik şu detayları verdi: "Vücutta meydana mevrut ödemin sebepleri iptila edilen konuların ortada arazi alıyor. Kalp ve dönme problemleri, tiroit bezi hastalıkları, böbrek hastalıkları, kimi enfeksiyonel hastalıklar, hanımlarda nüsha devri ve menopoz, hormonal değişiklikler, tevettür rahatsızlıkları ifa hastalık olabilir. Bu hastalıklardan birisi var ise ödem sorunu geçinme ihtimaliniz müşterek tomar yüksektir. Fakat sağlığına özen edenler ödem sorununu kolay çözebilirler. Tiroit probleminiz var ise lazım tedaviyi almadan ödem problemini engelleyemezsiniz. Demir eksikliği yaşıyorsanız eksikliği lazım deva lazım tagaddi ile adına koymanız gerekir. Yüksek tevettür probleminiz var ise ve efdal sodyumlu besleniyorsanız ödem sorunu hayatta olmak kaçınılmazdır. İlk aşama hastalığa ilişkin sebepleri doktorunuz ile müzakere kılmak ve dirimsel faaliyetlerinizi gözden geçirmektir.”

"Aktif spor gerçekleştirmek ödem düşüncesince birlik müşterek ilaç"

Günümüzde değme yere erişim araçlarıyla gidildiğini kail Dyt. Yıldız Melek Aksoylu, "Çoğu devir masa başı çalışıyor, cereyan etmekten mahrum kalıyoruz. Aktif spor yapabilmenin ödem düşüncesince birlik müşterek deva bulunduğunu söyleyebilirim. Gerek spor salonunda lazım doğada gerekse de evde yaşantınıza cereyan katmalısınız. İstedikten sonradan değme yerde cereyan edebilirsiniz. Fiziksel etkinlik kaslarınızın güçlenmesini sağlar, çelimli kaslarla dönme hâlâ hızlıdır. Uyuyan müşterek dolaşımla oturduğunuz yerde şiştiğinizi hissederseniz ki masa başı çalışanlar bu mevzudan müşterek tomar yakınır. Günde 15 dakika yahut sıhhatsiz ahit niteleyerek küçümsemeyin. Günlük sıhhatsiz ahit yürümek, yapmamaktan hâlâ iyidir” dedi.

"Ödem sorunlarınız düşüncesince beslenmenizi gözden geçirin"

Beslenme alışkanlıklarının sağlığı etkilediği üzere ödem sorunlarına de hastalık bulunduğunu tamlayan Dyt. Yıldız Melek Aksoylu, “Su tüketimi bu hastalıkların en başlangıcında gelmektedir. Su tüketimi cinsiyete, yaşa, fiziki aktivitenize ve ağırlığınıza uyarınca değişir. Gereğinden az su bezdirmek hem ifa hastalık olmaktadır bununla beraber metabolizmayı yavaşlatmaktadır. Su tüketiminin gereğinden dahası da zararlıdır. Fazla su da ödem yapar ve elektrolit yitirilmesine hastalık adına sizi halsizleştirir. Düşünmekte fark engel çekersiniz. Meyve suyu, çay, kıraathane üzere içecekler su adına geçmemektedir. Aksine müşterek tomar çay ve kıraathane bezdirmek su yitirilmesine hastalık olabilir ve dokularınız şişer. Tek yüz nemalanmak şu demek oluyor ki hoppadak karbonhidrat yahut hoppadak protein ağırlıklı nemalanmak hem kilogram almanıza bununla beraber ifa hastalık olur. Protein ağırlıklı besleniyorum niteleyerek tek göveri tüketmiyorsanız ve proteini gereğinden müşterek tomar tüketiyorsanız yağlanmaya ilişkin dokularda nakit birikmesi yaşarsınız. Karbonhidrat içeren besinler vücut kabilinden parçalandığında su açığa yarar ve gene gereğinden müşterek tomar tüketiliyorsa ödem kaçınılmazdır. Alerji yahut intoleransınız bulunan besinlere huzur da tetik olmalısınız. Bunlarda metabolizmanıza dokunca vererek kabızlığa veya ishale ilişkin ödem sorunları yaşamanıza hastalık olacaktır” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler