USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Yapay zekanın, alzaymır tedavisinde kullanması düşüncesince evren genelinde icraat sürüyor

İtalya'daki Bari Üniversitesinde, alzaymır hastalarının beynindeki strüktürel değişimleri fark geçirmek düşüncesince yapay zeka algoritması hesabına çalışılıyor.

Yapay zekanın, alzaymır tedavisinde kullanması düşüncesince evren genelinde icraat sürüyor
14-12-2021 11:39
Ankara

Yapay zeka, dünyada en müşterek tomar ölüme minval açan 7'nci illet bulunduğu belirtilen alzaymırın er teşhisi, önlenmesi ve tedavisi düşüncesince dönüm noktası olabilir.

Yaşamın parçası durumuna mevrut yapay zekanın, el ortada "bunama" yerine da bildik alzaymır hastalığının tedavisinde kullanılması düşüncesince evren genelinde icraat yürütülüyor.

Yapılan kimi çalışmalarda, yapay zeka eliyle alzaymır hastalığının başlangıcının yüzdelik 99 akıllıcasına kestirim edilebileceği belirtiliyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, evren genelinde alzaymır ile canlı 55 milyonu çok kişioğlu bulunuyor ve rahatsızlığın tanısı düşüncesince hastanın nice tarama ve testten geçmesi gerekiyor.

Bilim insanları, yapay zeka emekleri ile alzaymır hastalığını semptomlar görülmeden ve çabucak akıl taraması ile belirleme edebilecek meslek üstüne çalışıyor.

İtalya'daki Bari Üniversitesinden Nicola Amoroso ve Marianna La Rocca, 2017'de, alzaymır hastalığının beyinde niçin bulunduğu strüktürel değişimleri fark kılmak düşüncesince yapay zeka algoritması üstüne çalıştı.

Çalışmada, 38'i alzaymır hastası, 29'u dimdik iktisap kılmak az daha 67 bireyin akıl tomografi taramaları lens dibine makbuz ve taramalar ıvır zıvır yerlere ayrılarak, aralarındaki nöron linkleri incelendi.

Araştırma sonucunda, yapay zekanın alzaymırı yüzdelik 86 akıllıcasına belirleme etmiş bulunduğu gözlendi ve daha illet belirtileri ortaya çıkmadan yapılabilen bu belirleme ile alzaymırda er teşhisin önünün açılması bekleniyor.

Bunun yanında Litvanya'daki Kaunas Üniversitesinden araştırmacılar, 3 Eylül'de alzaymır hastalığının beklenen başlangıcını akıl görüntülerine göre yüzdelik 99 kestirim edebilen yoğun tahsile alakalı müşterek formül üstüne çalıştığını açıkladı.

Geliştirilmekte bulunan yöntemle, alzaymır rahatsızlığı şüphesi bulunan insanların akıl tomografileri, alzaymır hastalarının akıl filmleri ile karşılaştırılıyor ve bilgi insanlarının akıl filmimizde göremediği eş örüntülerin yapay zeka yardımıyla belirleme edilmesi amaçlanıyor.

Alzaymırın beyinde oluşturduğu amiloid bileşenlerini namevcut fail derman geçmiş el denenecek

Öte yandan, 16 Kasım'da, ABD'de Brigham & Kadın Hastanesinden meydana getirilen açıklamada, alzaymır hastalığının ilerlemesini mâni kalmak ve ortaya çıkardığı sorunları gevşetmek düşüncesince genizsil püskürteç denemelerine başlanacağını açıkladı.

İlk el müşterek insanoğlu üstünde denenecek ilacın, 24 Haziran'da, geçmiş yerine 16 kişioğlu üstünde deneneceği ve 5 ila 6 haftalık devir içerisinde rastgele katılımcıya hep 4 düze koku alma organı spreyi tedavisi başlanacağı duyuruldu.

Burun spreyinin, muafiyet sistemini münebbih "Protollin" maddesi içerdiği, parafin dem hücrelerini aktive etmiş bulunduğu ve bu ilacın hastalığın beyinde biriktirdiği "amiloid" ismi sunulan protein parçalarından arındırdığı belirtildi.

Uzmanlar, klinik tecrübe değerli bulunduğu takdirde, 5-6 sene içerisinde tedavide kullanılabileceğini aktardı. Çalışmadan, 2022'nin yaz ayına derece son katılması bekleniyor.

İngiltere'de meydana getirilen çalışmada alzaymırın aksine çevrilebileceği ortaya konuldu

Leicester Üniversitesinde, 15 Kasım'da meydana getirilen müşterek çalışmada da bilgi insanlarının fareler üstünde meydana getirdiği deneyde alzaymırın aksine çevrildiği tabir edildi.

Molecular Psychiatry dergisinde piyasaya çıkan araştırmada, uzmanlar, hastalığın er etapta durdurulması ve endeks gösterilmeden oluşumunun engellemesi düşüncesince formül üstüne çalışıldı.

Araştırmacılar, fareler üstünde emek vermek yaparak, "TAP01-04" ismi sunulan müşterek antikor ile vücutta protein plakları oluşmasını engellemeyi başardığını, böylecene alzaymırın aksine döndürüldüğünü aktardı.

15 paunt maliyeti bulunduğu tamlanan tedavinin, aşılama yerine kullanması ve insanoğlu üstündeki denemelerine dü sene süresince başlanabileceği kaydedildi.

Araştırma sonuçlarına bağlı izah karşıcı Mark Carr, aşının çabucak sıkıntı yayınlayan alzaymır hastalarında değil, alzaymır şüphesi mevcut fakat sıkıntı göstermeyen şahısda de uygulanabileceğini aktardı.

ABD, 18 sene sonradan müşterek alzaymır ilacının kullanımına müsaade verdi

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) 7 Haziran'da meydana getirdiği açıklamada, tecrübe etabında bulunan ve Biogen çeşidinden geliştirilen "aducanumab" adlı alzaymır ilacının, er evreler düşüncesince kullanımını onayladığını bildirdi.

Söz konusu ilaç, alzaymırın geçmiş safhalarında sâdır bol kognitif bozuklukların ilerlemesini yavaşlatıyor.

Uzmanlar, ilacın amacının hastalığın semptomlarını hafifletmekten artma ilerleyişini gevşetmek bulunduğunu vurguluyor.

Böylece FDA, 2003'ten buyana geçmiş el müşterek alzaymır ilacının kullanımını onayladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler