USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Vücutta hızla yayılıyorsa kanserin habercisi olabilir

Doğuştan mevcud yahut doğumdan sonraları ortaya çıkan, deriye rengini sağlayan ve ahali ortada "Ben" yerine aşina “Melanositik nevüs”lerde ortak artış görülüyorsa kanser riski taşıyabileceğini kaydeden Dermatolog Elif Topçu, derideki değişikliklerin bedenin ortak uyarısı

Vücutta hızla yayılıyorsa kanserin habercisi olabilir
25-11-2021 09:39
Vücudun en ehemmiyetli organlarından bulunan deride meydana mevrut lezyonların boşlama edilmesi ağır afiyet problemlerine sefer açabiliyor. Özellikle dokuncasız yerine algılanan arızasız yahut kabarık, pembe, kahverengi yada yağız ihtimalî benlerin mide-bağırsak sisteminde yada metabolik sistemde ortak iş bulunduğunu gösterebileceği üzere kanserin bile habercisi olabileceğinin altını çizen Beykent Üniversite Hastanesi Dr. Öğr. Üyesi ve Dermatolog Elif Topçu, normalde rastgele ortak dava oluşturmayan bu lekelerin renginde ortak değiş oluyorsa, büyüyüp- küçülüyor yahut nezif ve kaşıntı yapıyorsa kâffesi bu belirtilerin bünyenin ortak uyarısı bulunduğu onama edilip, behemehâl kontrolünün yapılması ve ortak müddet izlem edilmesi icap ettiğini belirtti.

Benlerle ilgilendiren akıbet zamanlarda toplumda faziletli ortak farkındalık oluştuğunu kail Dermatolog Elif Topçu, “Hem dermotoloji dernekleri bununla birlikte iletişim araçları halkımızın farkındalığını yükseltecek sert aşırı muhteva paylaştı. Birçok isim de bu mevzuda aşırı dobra bilinçlendi. Artık insanoğlu gün koruyucular kullanıyor. D vitamini bireşim edecek derece güneşten faydalanıyor. Nitekim benlerle ilgilendiren farkındalığımız oluşurken, başka ten lezyonlarını da cezaevi gerisi etmememiz gerekiyor” dedi.

“Beni imitasyon fail emraz var”

Benlerdeki değişimlere nazarıitibar edilmesi noktasında uyarılarda mevcut Elif Topçu, “Benleri aşırı dobra tanıyoruz. Küçük ortak ebat değişikliği, kanama, artma, küçülme ve nema yerinde elden ortak cildiyeci ile görüşülmeli. Çünkü benleri imitasyon fail ortak kol emraz da var. Ben üzere görünüyor ve ego değiller. Başka rahatsızlıkların bulgusu yerine deride görebiliyoruz” niteleyerek konuştu.

“Deri tümörü de bene benziyor”

Benlerde intişar yada değiş gözleniyorsa bu durumun ağır afiyet sorunlarının habercisi olabileceğini anlatım fail Topçu, “Benleri artımlı ortak hastamızın muayenesi esnasında seboreik keretoz (iyi işkilli ten tümörü) lezyonu bulunduğu anlaşıldı. Bu doku bozukluğu bene aşırı benziyor. Benler üzere çabuk yada ağır akıntı ediyor, renkleri ve yapıları değişebiliyor. Kısacası karakteristik ortak ego taklidi olabiliyor. Bu doku bozukluğu tekli de olabilir çoğalmış şeklide de belirebilir. Yaptığımız muayenelerde vücuttaki lekenin ego olması derece ego olmaması da önemli. Nitekim seboreik keretoz bulunan hastanın ihtimal de mide-bağırsak sisteminde yada metabolik sisteminde ortak sorunu var. Bunun haricinde kolesterolü de faziletli olabilir, insülin direnci, karaciğerinde yağlanma olabilir. Bizim düşüncesince bu ihtimallerin değme birisi zikıymet birer veridir” halinde konuştu.

“Derideki tadilat bünyenin ortak uyarısıdır”

Vücutta mevcut benlerin cildiyeci çeşidinden behemehâl arama edilmesi icap ettiğini anlatım fail Topçu, “Bazen tığ dermatologlar güçlü örtüsüz gözle vücuttaki lekenin ego olup, olmadığını anlayamıyoruz. Dermoskoplarla bakıp, bu lekeleri izlem ediyoruz. Ben görünümündeki bu lekelerin değişiminde hastanın yaşı ayrıca zarfında bulunduğumuz sezon güçlü aşırı önemli. Yani vücutta ego var ise dışardan gözlenebilen nema ve küçülme hali aşırı önemli. Bir taraftan da bu nema ve küçülmeyi tetikleyecek vitamin eksiklikleri, metabolik eksiklikler, magnezyum ve tutya değerleri hastayı değerlendirirken birer veridir. Mutlaka bu lekeleri cildiyeci görmeli ve değerlendirmeli. Derinin ne derece kalburüstü ortak aza bulunduğunu hastalarımız bilmeli. Bunun düşüncesince de değme ayrışık ten değişikliğinin ortak ihtar bulunduğunu onama ederek, behemehâl dermatologlarına başvurmalılar” niteleyerek laflarını sonlandırdı.

İLGİLİ HABER
Mamografi, emcek kanserini 4 yıl ilkin belirleme edebilir 'Mamografi, emcek kanserini 4 yıl ilkin belirleme edebilir''
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler