USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Uzmanlardan polen uyarısı

Bitlis'in Tatvan Devlet Hastanesinde fariza eden Doktor Mustafa Alıcı ve Göz Hastalıkları Uzmanı Meltem Toklu, havaların ısınmasıyla baş başa küsurat polen alerjilerine hakkında vatandaşları uyardı.

Uzmanlardan polen uyarısı
20-06-2022 11:04

Yaz aylarında polenlerin çoğalması alerjik sorunları da yanı sıra getiriyor. Bu devri kabusa çeviren alerjik reaksiyonlar, insanda koku alma organı kaşıntısı, delik akıntısı, kızarıklık ve daim aksırık üzere şikâyetlere sefer açıyor. Son yıllarda alerjik reaksiyonlardan ötürü hastaneye müracaat oranının arttığını kail Doktor Mustafa Alıcı, polen ve astım şikâyetleri ile müşterek tomar aşama polene verilen küsurat vatandaşları uyardı.

Polen alerjisinde artışın yaşandığını tamlayan Doktor Alıcı, “Havaların ısınması ve baharın gelişi ile beraberce alerji olaylarında artım görmeye başladık. Bu süreçte henüz müşterek tomar polen alerjisinin arttığını görüyoruz. Genelde sezonluk adına değiş tokuş ile beraberce henüz müşterek tomar yeşil yerlerin çim ve ağaçlı bölgelerde çiçek tozlarına dirlik müşterek tepkime adına görüyoruz. Tabi bu polen alerjisi ile beraberce hastalarımızda birtakım belirtiler meydana geliyor. Genelde koku alma organı akıntısı, kaşıma, hapşırma, delik yaşarması, gözlerde kanlanma, çöküntü ve yanma üzere belirtiler ile bu alerji kendini göstermektedir. Hastalarımıza tavsiyemiz tanıdık müşterek alerjisi varsa bu alerjilerinin bulunduğu alanlardan ırak durmaları, alerji ve döş uzmanına gözükmelerini istiyoruz. Çünkü bu hastalarda kalıtım bilimi yeti bulunduğunu biliyoruz. Özellikle çocuklarda atopik gidiş dediğimiz belirtiler var. Bunlar ise ön adına tuzlu balgam tarzı ile alerjik döküntüler henüz sonradan koku alma organı akıntısı, hırıltılı teneffüs ve öksürük üzere şikâyetler henüz ileriki süreçlerde henüz müşterek tomar etkileyip soluk almasında teessürat yaşıyor. Hasta alerjik astıma akla yatkın ilerleyici müşterek sürece eski oluyor. Erkenden çocukluk devrinde alerjenlere verilen kalma bitmeme ederse atopik denilen proses bitmeme yazar engelleme edilmesi gerekiyor” niteleyerek konuştu.

“Çok güneşli günlerde dışarıya çıkılmaması gerekiyor”

Polen alerjisi bulunan hastaların çağ ışınlarına da hassasiyeti oluştuğunu kail Doktor Alıcı, “Çok güneşli günlerde dışarıya çıkılmaması gerekiyor. Çok müşterek tomar polenin ve tozun bulunduğu yerlerde de eksilmek gerekiyor. O ortamlarda mevcut olmak durumunda küsurat insanoğlu ise alerjik ilaçlar dediğimiz ilaçlar mevcut ve hastalarımıza onu kullanmalarını referans ediyoruz. Bu ilaçlar hoppadak o süreçte oluşan hastalıkların görülmemesini engelliyor. Bu alerji vücudumuzda herhangi müşterek devir olacak müşterek şeydir” ifadelerini kullandı.

“Polene verilen küsurat insanoğlu nasıl peçe kullanmalıdır”

Alerjisi bulunan insanların yer ile müşterek etkileşim içinde oldukları devir peçe kullanımı icap ettiğini açıklanan Alıcı, “Bu alerjene verilen duracak müşterek ortamda kalıyor ise hastamız bu üzere hallerde el ve beniz temizliği müşterek tomar önemlidir. Elleri buruna müşterek tomar müşterek küme dokundurulmaması gerekiyor. Solunum yolu ile bu alerjik maddeleri alıyoruz. El, beniz ve giysi temizliği müşterek tomar önemlidir. Dışarıdan eve girerken o elbiselerin çıkarılması, dışarıda bekletilmesi veya silkelenmesi gerekiyor. Maske kullanılması müşterek tomar önemlidir” niteleyerek konuştu.

Polen şikâyetlerinden ötürü delik rahatsızlıkları polikliniğinde yoğunluğun yaşandığını kail Göz Hastalıkları Uzmanı Meltem Toklu da, “Yaz aylarının başlaması ile polikliniğimize kaşıntı, kızarıklık ve kapaklarda şiş üzere şikâyetler ile başvuran hastaların sayısı arttı. Bu hastalarda kaşıntı ile bu arada ellerindeki bakterileri hücre taşımakla oluşan enfeksiyonlar ve çapaklanmalar müşterek tomar kesif gördüğümüz şikâyetlerdir. Bu alerjik semptomlardan doktora gelmeden kurtulmanın yolu ön adına çağ gözlüğü takılmalıdır. Çok kaşıntılı vakitlerde hücre ilgisiz silgi uygulanma veya ilgisiz müdahaleler yapılmalıdır. Çayır, çimen ve otluk bölgelerde bulunduğumuzda sonrasında nasıl yabancılar ve beniz ferah dolgunca yıkanmalı. Polenler ve bu alerjen maddelerle bağlanak nasıl azaltılmalıdır. Bunun haricinde ilkin hanımlarda tün nasıl saçları toplamalarını öneriyoruz” dedi.

“Gözler müşterek tomar kaşındığı takdirde korneada zayıflama oluşur”

Polenin taraf etkilerinin değişik delik hastalıklarının oluşumuna bozukluk bulunduğunu vurgulayan Toklu, “Gün içerinde hücre yapışan polen ve alerjenler hücre ve yüze değinme ederek alerjiye henüz müşterek tomar bozukluk oluyor. Gözleri müşterek tomar kaşıntılı müşterek fasıl bulunduğu düşüncesince korneada incelmeye bozukluk adına astigmatizmaya ve değişik kornel hastalıklara bozukluk olabiliyor. O nedenden banko müşterek tomar kaşıma, sürtünme delik sağlığı açısından risklidir. Hasta istikrarsız kontak adese kullanıyor ise bu koyu alerjik vakitlerde açıklık vermeli ve kullanmamalıdır. Bu önlemlerden sonradan hala hastada şikâyetler müşterek tomar ise o devir müşterek delik uzmanına başvuruyu öneriyoruz. Özellikle çocuklarda er yaşlarda bu müşterek tomar müşterek küme önemsenmiyor. Daha sonradan hastaneye geldiklerinde flaş kesiksiz hasarlar bırakabiliyor ve rüyet yitirilmesine üstelik sefer açan kesiksiz hasarlar bırakabiliyor. Özellikle çocuklarımıza hizmet edelim ve ercecik hastaneye getirmeye hizmet gösterelim” niteleyerek konuştu.

Mücahit Tarlan-Recep Gökhan Kılıç
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler