USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Uzmanlar yazın verilen kiloların kalıcı olması düşüncesince uyarıyor

Beslenme, Diyet ve Fitoterapi Uzmanı Beyza Vural Öten, rejim programlarının herhangi bir kişinin ihtiyacına mucibince planlanması icap ettiğini belirterek, formda eğleşmek düşüncesince su tüketimi, geceleyin yenilen aşındırmak ve hab düzeni kabil mevzularda önerilerde bulundu.

Uzmanlar yazın verilen kiloların kalıcı olması düşüncesince uyarıyor
02-09-2022 12:07

Özel Medicana Konya Hastanesi Beslenme, Diyet ve Fitoterapi Uzmanı Dyt. Beyza Vural Öten, yaz mevsiminin sonuna gelinen günlerde, yazın verilen kiloların kalıcı olması düşüncesince ehemmiyetli önerilerde bulundu.

Diyet programlarının gelişigüzel ferdin ihtiyacına layıkıyla birlikte bilirkişi kabilinden planlanması icap ettiğini vurgulayan Öten, "Bahsedeceğim tagaddi önerileri hacısı hocası düşüncesince geçerlidir. Bu önerileri alışmışlık biçimine getirerek formda kalabilmeniz mümkün. Yiyecekleri doğadaki biçimine en andıran formda tüketin. İşlenmiş gıdalar gıda kıymetini yitirmiş dolgunca sodyum, şeker hastalığı hastalığı ve ulama maddeleriyle esirgeyici bir duruma mevrut paketli ambalajlanmış gıdalardır. Bu besinlerden ırak durun. Vitamin ve liften varlıklı ürün ve sebzeleri dolgunca oranda tüketirseniz hem bağan ısın almış aynı zamanda göden hacminizi liflerle doldurup tokluğunuzu pekiştirmiş olursunuz. 3 sumsuk büyüklüğü derece sezon sebzesi, 2 sumsuk büyüklüğü derece sezon meyvesi tüketmeye çalışın. Salata, göveri yahut göveri sularını günce beslenmenize kesinlikle ekleyin. Akşam yemeğinizi yedikten sonradan uyuyana derece bulunan proses sonsuz atıştırmakla geçiyorsa kuşak etrafı yağlanması kaçınılmazdır. Akşam yemeğinizi yedikten sonradan yatana derece nebat çayı, su, çay, kafeinsiz kıraathane içilebilir, fakat ürün caba olsa yemekten ırak durmalısınız. Beynimiz, sıcaklık hissini hoppadak su ile değil içre su barındıran yiyeceklerle de ilişkilendiriyor. Dolayısıyla sıcaklık hissi bir fazla aşırı devir atıştırma talebiyle karıştırılıyor. İhtiyacınız bulunan 1-2 bardak suyken esasen siz 2-3 porsiyon meyveyi çabucak su ihtiyacınız bulunan şeyi istikbal etmek düşüncesince yiyor olabilirsiniz. Atıştırma hevesi duyduğunuzda evvel kesinlikle 1-2 bardak su düşüncesince ve kesinlikle sıcaklık hissini beklemeden su içmeye çalışın. Yetersiz hab iştiha kontrolünü bozuyor. Az hab devir içre elan aşırı yiyecek hevesi ve elan faziletli ısın alımına etken oluyor. Bu sebeple sayı farkı 7-8 çağ arası uyumamız gerekiyor" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler