USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Uzmanlar uyarıyor: Ani başlayan ve geçmeyen ağrılara dikkat

Günümüzün en yayılmış rahatsızlıklarından dokunmabana kendisini nice biçimde gösterebiliyor. Kimi devir bedenin nice noktasını sardıktan sonraları ansızın oluşan ve geçmeyen mızrap ağrılarıyla ortaya çıkarken uzmanlar ansız başlayan ve gelişigüzel güzeşte devir kalan

Uzmanlar uyarıyor: Ani başlayan ve geçmeyen ağrılara dikkat
07-10-2021 12:03

Kanser rahatsızlığı günümüzün en münteşir rahatsızlıklarından bir tanesi kendisine gösteriliyor. Kanser hastalarının ortak bir çok çok hastalığının farkında olurken, dokunmabana kimisi devir gizlice ilerleyerek bünyenin nice noktasını sardıktan sonraları ansız başlayan bel, duraç ve mızrap ağrılarıyla da kendisini gösterebiliyor. Uzmanlar bu aşamada vatandaşları uyarıyor. Eğer ansız başlayan ve geçmeyerek biraz hafta içinde şiddetlenen ağrılar mevcut ise bilirkişi ortak hekime yahut merkeze başvurulması icap ettiğini belirtiyor.

Geçmeyen ağrılara dikkat

Ani başlayan ve geçmeyerek bereketli ağrıların vücutta mevcut kanserin yayılma geliştirerek kemiklere yayılımıyla ait olabileceğini tamlayan Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Prof. Dr. Volkan Gürkan bu vaziyette behemehâl dalında bilirkişi ortak hekime yahut merkeze başvurulması icap ettiğini belirterek “Kanser günümüzün en ortak tomar tanıdık ve en sorunlu rahatsızlıklarından biri. Bilindiği üzere rastgele ortak iç organın kontrolsüzce göze çoğalmasına gitmesi kararı organın yapısının bozulması ve hâlâ sonraları bunun apayrı organlara değişik bünyenin dengesini nakzen hastayı on paralık istemediğimiz noktaya götürmesidir. Bazen bu kanserli organdaki dokular içki yolu yahut lenfa dolaşımıyla apayrı organlara da sıçrayabilmekte. Örneğin; ortak akciğer kanseri kemiğe yansıyabilir. Biz buna yayılma diyoruz. Halk ortada buna dokunmabana yayıldı denir. Gerçekten bu gestalt on paralık istemediğimiz ortak durum. Hasta bizim bu halde karşımıza gelirse bizim buna elden dahil ederek ona uyarınca ortak otama protokolü uygulamamız gerekiyor. Bilindiği üzere hanımlarda emcek ve akciğer beylerde de kestanecik ve tiroit bezi üzere organlarda aşırı yoğun görülüyor. Bu organlardan da kemiklere aşırı yoğun yansıyor diyebiliriz. Biz gündeş yaşantımızda gündeş ortopedi polikliniklerinde bu janr hastaları gerçekte aşırı yoğun görmekteyiz. Kanser bulunduğu devir yayılma vücudumuzun gelişigüzel durumunda görülebilir gücün bizim gördüğümüz en aşırı kemiklerde görülüyor. Kemik kendisine duraç kemikleri havsala kemikleri ve sulp en yoğun gördüğümüz alanlar” dedi.

“Metastaz en ortak tomar 50 gözyaşı kimlik beylerde görülüyor”

Metastazın en ortak tomar 50 gözyaşı kimlik beylerde görüldüğünü tamlayan Prof. Dr. Gürkan “Metastaz en ortak tomar 50 gözyaşı kimlik rical de görülüyor. Tabi ki ergenlerde de buna rastlıyoruz. Ancak dikkat etmesi müstelzim kol 50 gözyaşı üzeri. İlla ki ortak insanoğlunun dokunmabana olmasını bilmesi gerekmiyor yüzdelik 20 genişliğinde ihtimalle dokunmabana bulunduğunu kazara de polikliniğimize geldiği devir bizlere anca ortak ayrıntı veriyor ki veya anca ortak görüntüleme yapıyoruz ki tığ hastanın gerçekte dokunmabana hastası bulunduğunu ve bunun yayılma ile bünyenin apayrı ortak kısmına yayıldığını anlayabilmekteyiz” halinde konuştu.

“Hastalar dokunmabana bulunduğunu bizlerden gizleyebiliyor”

Hastaların bazı bazı dokunmabana olduklarını kendilerinden duyurmamak istediklerini ve bu durumun menfaatlerini enikonu zorladığını tamlayan Gürkan “Kanser kurnaz ortak dert fakat yüzdelik 80 hastalanmış dokunmabana bulunduğunun farkında kısaca bizlere vardığında ego akciğer kanseriyim ego emcek kanseriyim veya ego böbrek kanseriyim diyor. Fakat bazı bazı hastalarda şurası görmekteyiz. Hasta bizlere dokunmabana bulunduğunu söylemiyor bizlerden saklıyor. Bir ekipman ruhsal nedenlerle ve hastanın bundan erinçsiz olmasıyla bunu yapabiliyor. Bu vaziyette işimiz aşırı zorlaşıyor. Benim hastalardan istediğim doktorun önüne masraf gitmez elden dokunmabana bulunduğunu söylemesi. Hastalardaki önceki belirgi ağrı. Bu ağrı bir çok çok kere biraz çağ içinde çıkan ve biraz hafta içinde güvenilmez boyutlara çıkan ağrılar oluyor. Çoğu devir küçük önerme sarsıntı dediğimiz yatakta dönerken, yemeğini yerken ve akıntı etmeye çalışırken fay geliştiren kemiğin enerjisini namevcut fail ve aşırı hararetli ağrıyla karşımıza mevrut vak'alar bunlar. Eğer şişkin de meydana geliyorsa ki o aşırı hâlâ ati boyutlu bir vaziyete mevrut oluyor. Bunlar aşırı sıkkın ahval bunların mümkünse giriş safhasında yakalanmalı ve hastalanmış işlevsel manada iyileşmesi ve yaşamda kalabilmesi düşüncesince akıbet etap anlamlı” sanarak konuştu.

“Herkes kendisinin doktoru olmalı”

Herkesin yoğun pıtrak kendisini arama etmesi icap ettiğini tamlayan Prof. Dr. Gürkan “Herkes kendisinin doktoru olmalı. Bir insanoğlu yoğun pıtrak kendisini gözlemlemeli noktayı gelirse istimzaç etmeli hanımlar memelerini arama etmeliler. Bir eş öksürüyor mu balgam yahut içki mevcut mı, bunları değerlendirmeli ve behemehâl dalında bilirkişi ortak hekime başvurmalılar. Eğer bunu geciktirirlerse ve ortak ekipman ağrı kesicilerle bunun önüne geçmeye kalkarlarsa bu dert ilerleyebiliyor. Bu noktada bizim işimiz zorlaşıyor. Bir ekipman tedaviler uygulanıp hastalanmış otama edilmeye çalışılıyor gücün bu defa hakkıyla aşırı zorlaşıyor. Hasta behemehâl bizce özlük doktoru olmalı ve yılda ortak kere arama yaptırmalı. Eğer vücudunuzda rastgele ortak dava görürseniz ansız başlayan ortak ağrı, ve aşırı hızlı ilerleyici ortak ağrıysa bu aşırı ehemmiyetli ortak hastalığın mukaddem ortak bulgusu olabilir. Bu vaziyette behemehâl bilirkişi ortak hekime yahut merkeze başvurulmalı” dedi.
 

Volkan Kayalar
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler