USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Uzmanlar, huzursuz bacaklar sendromu tanısı konusunda uyarıyor

Uzmanlar hem kalıtım bilimi aynı zamanda değişik rahatsızlıkların bozukluk bulunduğu huzursuz bacaklar sendromunun tanısının klinik mülakat ile koyulduğunu bundan dolayı hastanın ifadelerinde nakıs bulunduğu takdirde kusur tanılar konulabildiğini belirtiyor.

Uzmanlar, huzursuz bacaklar sendromu tanısı konusunda uyarıyor
07-10-2021 12:31

Bacaklarda anlaşmazlık hissi, çekilme, korku benzeşim kırgınlık donör bulguların zevcelik ettiği, engellenemeyen ve bazı bazı de çelimli halde bacakları oynatma dürtüsü ile tanım edilmesi çetin indinde dert çeşidine cemaat olan, süreğen bulunan ve tek devir kusursuz yerine düzelmeyen gücün tedavisi ile dobra neticeler alınarak hastalığın baskılanabildiği huzursuz bacaklar sendromu hakkında, Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Uzmanı Gökçen Akar Öztürk bilgiler verdi.

“Uzman indinde doktor klinik görüşmeyle hastalığın teşhisini ferah ferah koyabilir”

Hastalık kendisince ve tanısı ile ilgilendiren bilgiler veren Nöroloji Uzmanı Gökçen Akar Öztürk, “Huzursuz bacaklar sendromu indinde hab hastalığıdır. Bunun tanısını almak düşüncesince rastgele indinde elektrofüzyolojik teste, indinde hab testine icap yoktur. Uyku rahatsızlıkları konusunda bilirkişi indinde hekim, hastalığın tanısını hastalanmış ile görüşerek, klinik görüşmeyle ferah ferah koyabilir. Huzursuz bacaklar sendromunda ne oluyor? Hasta akşam ezanı saatlerinde istirahate çekildiğinde, uykusu ulaştığında bacaklarında kendinin de kusursuz anlamlandıramadığı anlaşmazlık hissi, leziz sıfır indinde ihtisas hissediyor. Bunu, elektriklenme, çekinme, karıncalanma kabil indinde ihtisas ile tanım ediyor. Hasta bu leziz sıfır hissi giderebilmek düşüncesince ayaklarını akıntı ettirme yahut ayağa kalkıp dolanma gereksinimi hissediyor. Bazen bunu ovuşturma yaparak, bacaklarını ovalayarak yahut bir vaziyete uyarınca ısıdam yahut itici uygulamalarla şikayetlerini geçirmeye çalışıyor” dedi.

“Demir tedavisi hastalığın tedavisinde noktayı aşırı mühim”

Hastalığın ne nedenle ortaya çıktığına ilişkin bilgiler veren Nöroloji Uzmanı Gökçen Akar Öztürk, “Hastalığın dü formu var, indinde numara ve ikinci biçim diyoruz. Birinci biçim zemininde rastgele indinde çor yapılmaksızın gelişen huzursuz bacak sendromu. Bunun de yüzdelik ellisi genetik. Bu da canlı yaşta başlıyor. Geç süregelen biçim ise 45 yaştan sonra, kalıtım bilimi hasiyet taşımayan form. Bir de ikinci biçim var, bu da zemininde rastgele indinde çor bahis konusu olduğunda gelişen huzursuz bacak sendromu. Hastalığa tanı almak düşüncesince rastgele indinde tetkike icap namevcut gücün hastalığın tanısını koyduktan sonradan kesinlikle içki tetkiki yapmamız gerekiyor ve çıpa hazne düzeylerini arama etmemiz gerekiyor. Demir tedavisinin, hastalığın tedavisinde noktayı aşırı mühim. Çünkü çor sebebini bilmediğimiz indinde halde şeb dopamin yetersizliği kararı ortaya çıkıyor. Dopaminin imalinde da demirin önemi aşırı büyük. Demir tedavisi ahacık kusursuz da bu aşamada ehemmiyet kazanıyor. Tabii çabucak çıpa tedavisiyle beraberce rahatsızlığı yüzdelik beniz iyileştiremiyoruz” biçiminde konuştu.

“Başka hastalıklarla da aşırı kalın karıştırılabiliyor. Bunun düşüncesince bilmeyerek cerrahi müdahale bulunan caba var”

Nöroloji Uzmanı Gökçen Akar Öztürk, “Huzursuz bacak sendromu tanısı klinik indinde tanı bulunduğu için, şu demek oluyor ki hastanın kişi ifadesiyle koyduğumuz indinde tanı olduğundan, hastanın ifadesi de kimisi devir çıtırbom kalabildiği düşüncesince apayrı hastalıklarla da aşırı kalın karıştırılabiliyor. Bunun düşüncesince bilmeyerek cerrahi müdahale bulunan caba var. Çeşitli romatizmal emraz doğa rahatsızlıkları bellik fıtığı ile caba karıştırılabiliyor. Çocuklarda hepsi evren genelinde yüzdelik 2 yöresinde görülüyor” dedi.

“Hastalık kronik. Hiçbir devir ağız ağıza ortadan kalkmıyor”

Hastalığın tedavisi ve çözümü kendisince mütekellim Nöroloji Uzmanı Gökçen Akar Öztürk, “Hastalık kronik. Hiçbir devir ağız ağıza ortadan kalkmıyor. Parkinson rahatsızlığı ve tutarga hastalığında beğenilen ilaçları kullanıyoruz ki bu ilaçların da huzursuz bacaklar sendromu tedavisinde kullanılabileceği kanıtlanmış. Bu tedaviler ile beraberce ve dayanaklık etmek tedavileriyle beraberce hastalığın tedavisi akıbet etap beniz güldürücü. Doğru tanı ve tedaviyle beraberce hastalar tek başağrısı yaşamadan hayatlarını bitmeme edebilirler gücün hastanın ilerleyici dönemlerinde tedaviyle ilgilendiren komplikasyonlar gelişebilir. Veya ilaçlara hoşgörü gelişebilir. Dolayısıyla bu sendromun tanısı ve tedavisi düşüncesince hab rahatsızlıkları konusunda bilirkişi indinde hekimin ve huzursuz bacaklar sendromuyla ilgilenen indinde hekimin disiplin takibinde ve klinik izleminde olması gerekir” dedi.

Emre Sertdemir - Mustafa Ayabakan
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler