USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Uşak'ta atık yağlar diyabetli kollar düşüncesince toplanıyor

Belediye çeşidinden başlatılan atık yağ kaydetme kampanyasından elde edilmiş gelirle diyabetli dallar düşüncesince vakumlu kan alma iğnesi tedbir ediliyor.

Uşak'ta atık yağlar diyabetli kollar düşüncesince toplanıyor
14-12-2021 12:54
Uşak

Uşak Belediyesince başlatılan kampanya kapsamında birleşen atık yağlarla elde edilmiş gelirle "vakumlu kan alma iğneleri" satın alınarak, diyabetli küçüklere armağan ediliyor.

Uşak Belediyesi kabilinden doğayı dayanak noktası kazanmak ve mekân kirliliğinin önüne devrolmak bunun şeklinde atık yağların toplanmasına bağlı kampanya başlatıldı.

Kampanya kapsamında "Alo 153" hattını arayan yurttaşlar evlerinde biriktirdikleri atık yağları, mevrut ekiplere tasdik ediyor veya şehremaneti kabilinden şehrin ayrışık noktalarında açılan atık yağ kaydetme merkezlerine bırakıyor.

Vatandaşlardan birleşen atık yağlar, Uşak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne ilgili birlikte depoda biriktirilmesinin arkası sıra mahsus aralıklarla anlaşmalı arka transformasyon firmalarına satılıyor.

Buradan elde edilmiş gelirle de diyabetli evlatların yaşamını kolaylaştırmak, onların kan alma işlemleri esnasında yaşadıkları acıyı birlikte nebze de olsun hafifleştirmek bunun şeklinde birlikte oyuncağa eğilimli vakumlu kan alma iğneleri satın alınıyor.

Bu aparatlar Uşak Belediyesi Diyabetle Yaşam Merkezinde, diyabet tedavisi gören küçüklere parasız kendisine veriliyor.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, AA muhabirine, vatandaşların kampanyaya iri dayanak noktası verdiğini söyledi.

Evdeki atık yağların sulara karışmasını engel kazanmak bunun şeklinde hakeza birlikte projeye başladıklarını, dü dobra emek vermeyi da birlikte tane plan altında birleştirdiklerini tamlayan Çakın, "1 litre atık yağ, 1 milyon litre suyu kirletiyor. Suyun bundan sonra baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğu hacısı hocası kabilinden ikrar ediliyor. Biz kirletilen birlikte şeyi temizlemektense doğayı kirletmemenin baş döndürücü şimdi ehemmiyetli bulunduğu bilinciyle cereyan ediyoruz. Bu kapsamda icraat yürütüyoruz. Halkımız da bu mevzuda baş döndürücü dobra arka dönüşler aldık." dedi.

Toplanan atık yağlardan elde edilmiş gelirin hayır birlikte işe tahvil etmek istediklerini dile getiren Çakın, şöyleki bitmeme etti:

"Çocuklarımız, bu diyabetle savaşım esnasında kan alma dair ağır teessürat çekiyor. Bu aparatlar sebebiyle bundan sonra bu sorunda çözgün oldu. Bir yandan doğayı korurken, birlikte yandan da diyabetli çocuklarımıza hakeza birlikte hizmeti verebiliyor kazanmak bizi baş döndürücü bahtiyar ediyor. Kısa müddet içinde 4 bin litrenin üstünde atık yağ topladık. Bu sayede de 100'e DOĞRU çocuğumuz bu aparatlara eş ergin oldu. Ben topu topu yurttaşlarımıza bu konudaki hassasiyetleri düşüncesince teşekkürname ediyorum. Bizim dünyadaki en ehemmiyet verdiğimiz varlıklarımız çocuklarımız. Bu maraz dolayısıyla oluşan acıyı birlikte nebze de olsun hafifleştirmek ve yüzlerinde gülücük oluşturmaktan dünyada şimdi iri talih olmadığını biliyoruz. Bu manada dü dobra mevzuyu birlikte araya getirerek bu çocuklarımızı bahtiyar etmiş olmak, bizi baş döndürücü aşkın şimdi bahtiyar ediyor."

Hastalıkla savaşım fail 7 yaşındaki Çınar Kılıçaslan da vakumlu kan alma iğnesine ilişkin, "Bununla yaptığımda hiçbir canım acımıyor. Çok şen birlikte biçimde yapabiliyorum. Çok seviyorum ego bu aleti." dedi.

Çınar Kılıçaslan'ın anası Saliha Kılıçaslan ise oğlunun kısaca dü senedir otama gördüğüne değinerek, "Daha önceki iğneyle pus uçlarını deldirdiğimde çocuğumun canı baş döndürücü acıyordu. Yaptırmak istemiyordu. Ağlıyordu, kaçıyordu. Şimdi belediyemizin verdiği aparatla şen birlikte biçimde ölçüyoruz. Hiç canı acımadan, düzen kabilinden geliyor ona. Bunu bizlere olanak kendisine sağlayıcı her insana baş döndürücü teşekkürname ederiz." diye konuştu.

Evinde biriktirdiği atık yağları şehremaneti ekiplerine tasdik fail Dilek Kaya ise verdikleri atık yağların diyabetli evlatların yaşamını kolaylaştırmasından ötürü talih duyduğunu tabir etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler