USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Uğur Şahin şimdi de kanser çalışması ile gündemde! Binlerce kişiye umut ışığı olacak

Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in müessis ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, mRNA yöntemiyle sütun kanserinin tedavisi düşüncesince yürüttüğü çalışmaya ilişkin, "mRNA tedavisinin bir zamanlar kullanılmasıyla evvel evrede metastazların gelişmemesini ve kanserin esasen ortaya

Uğur Şahin şimdi de kanser çalışması ile gündemde! Binlerce kişiye umut ışığı olacak
05-02-2022 17:34

Korona virüse dirlik önceki aşıyı geliştiren Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in müessis ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, dünyada en kesif tanıdık kanser türlerinden bulunan sütun kanserinin tedavisi düşüncesince yürüttüğü çalışmasıyla gündemde. Dünya Kanser Günü kapsamında kendisinin gelecekteki otama yöntemleri kendisince Alman gazetesi Bild'in sorularını cevap veren Şahin, mRNA yöntemiyle sütun kanserine ilaç olunabileceğini anlatım etti. Kolon kanseri ameliyatından sonraları hastaların yüzdelik 30'luk bölümünde tümörün baştan nüksetmesinin belki dahilinde olduğunu, en ıvır zıvır ur hücrelerinhin kandaki müşterek sınav kullanılarak ölçülebildiğini tamlayan Şahin, “Kanser hücreleri ameliyattan sonraları önceden tümörsüz sâdır ve bilgisayarlı tomografi kabilinden görüntüleme prosedürlerinde bâtın hastaların bedeninde hala olabilir. mRNA tedavisi sebebiyle vücutta belirleme edilen kanserli hücrelerin biricik hiç atak ile namevcut edilmesini iletmek düşüncesince çalışıyoruz" dedi.

"mRNA tedavisinin eskiden kullanılmasıyla önceki aşamada metastazların gelişmemesini ve kanserin gine ortaya çıkmamasını iletmek istiyoruz"

Şahin, "mRNA tedavisi, muafiyet sistemine ur hücrelerinin karakteristik niteliklerini gösterir. Bu özellikler hastanın dimdik hücrelerinde yoktur, kesindir. Bu sayede muafiyet sistemi ur hücrelerini hasım namına tanıyabilir, onlara saldırabilir ve onları namevcut edebilir. Tedavi, nüksetmeyi önlemeli yahut yavaşlatmalıdır. Mevcut ölçün sağaltım bunu yapamaz. Kolon kanseri ameliyatından 2 ila 3 sene sonraları küsurat kanser hücrelerine ilişkin metastazlı nüks var ise prognoz (öngörü) güzel değildir. Metastazlar çoğunlukla karaciğer, akciğerler yahut bağırsağın öteki kısımları kabilinden öteki organlarda büyür. mRNA tedavisinin eskiden kullanılmasıyla önceki aşamada metastazların gelişmemesini ve kanserin gine ortaya çıkmamasını iletmek istiyoruz. Şu anda klinik çalışmalarda bunu araştırıyoruz. Tedavi şekillerinin eksikliği, aylarca kimyasal otama yahut gine bir daha CT kontrollerine gitme zımnında nüksetmeyi senelerce bekleyivermek adına mRNA tedavisi, parasız düşüncesince er devirde müşterek ayırt oluşturacaktır. Ayrıca bu çeşit müşterek tedavi, hastaları iri ruh bilimsel baskıdan kurtaracaktır" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 200 parasız üstünde çalışma yapılıyor

Yaklaşık 3 sene süresince elan müşterek tomar veriye erbap kazanmak istediklerini, verilerin tedavinin elan da geliştirilmesi düşüncesince aşırı ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayan Şahin, "Şu anda Almanya'daki biraz merkezin yardımıyla, söz gelişi Bochum, Heidelberg ve Hamburg'da, önceki hastalardan ur ve kan örneklerini tarıyoruz. ABD, Almanya, İspanya ve Belçika'dan kısaca 200 parasız çalışmaya katıldı. Çalışmanın hedefi, tümörlerin ameliyat ve kemoterapiden sonraları baştan ortaya çıkıp çıkmadığında BNT122'nin (kolon kanseri aşısı) etkinliğine incelemektir” dedi.

Her hastaya ayrı uygulama

Hazırlanacak aşının herhangi müşterek parasız düşüncesince değişik ayarlanması icap ettiğini tamlayan Şahin, "Tümörlerin ferdî namına aşırı farklılıkları bulunuyor. İki hastada bire müşterek kanser çeşidi var ise tümörleri yüzdelik 97 farklıdır. Bazı hastaların ur DNA'larında 30 mutasyon, şu demek oluyor ki kalıtım bilimi tebeddülat vardır, ötekiler 50 yahut 100. Bunlar müşterek kişilerde kısaca 20 bin başından yayılır. Tümörlerdeki yüzdelik 3 benzerlik, bunun düşüncesince biricik müşterek otama kurmak düşüncesince ehliyetli değildir" dedi.

Şahin, "mRNA yönteminin, kanser tedavisinin geleceği olduğuna inanıyoruz. Bağışıklık sisteminin prensipte ur hücrelerini tanıyabildiğini biliyoruz. Bağışıklık sisteminin nice hücresinin kanser hücrelerine saldırabilmesi düşüncesince tümörün özelliklerinin sistemli namına tanınması gerekir. Bunun düşüncesince mRNA desteğine gerekseme vardır. 2014 yılından buyana ten kanseri düşüncesince Faz I çalışmalarımız var. Orada elhak beş on hastada tümörlerin hakkıyla gerileyebildiğini ve elan az yayılma geliştiğini gördük. Bu sene ve ahir evrelerde safha II faaliyetlerinden veriler olacak ve bu sayede elan encam etaplara geçeceğiz" ifadelerini kullandı.

Mehmet Koca
 

İLGİLİ HABER
Uzmanlar, Türkiyede kanser cerrahisinde gelinen yeri anlattı Uzmanlar, Türkiye'de kanser cerrahisinde gelinen yeri anlattı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler