USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

TURKOVAC'ın 16-18 gözyaşı grubundaki aktiflik emekleri başladı

Yerli telkih TURKOVAC'ın 16-18 gözyaşı grubundaki gençlerde etkinliği ve güvenirliğinin değerlendirileceği çalışma, Ankara kent Hastanesi Çocuk Hastanesi'nde başladı.

TURKOVAC'ın 16-18 gözyaşı grubundaki aktiflik emekleri başladı
18-02-2022 15:06
Ankara

Ergenlerde TURKOVAC dölleme çalışmasına ilişkin, Ankara kent Hastanesi Genel Hastane Başhekimi ve TURKOVAC'ın anımsatma dozu çalışmalarının yönetsel koordinatörü Doç. Dr. İhsan Ateş, Aşı Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ateş Kara ve uzmanlar Çocuk Hastanesi'nde matbuat mensuplarına bilgelik verdi.

Yerli aşının bitmeme fail çalışmalarına ayraç fail Ateş, "Geçen hafta başladığımız Faz-2B dediğimiz BioNTech üzerinde TURKOVAC çalışmamız, 10 merkezde aceleci ortak biçimde bitmeme ediyor. Bugün bakımından ergenlere müteveccih çalışmamızı başlatacağız. Önümüzdeki hafta da gebelerde primer dölleme ve rapel düze çalışmalarını başlatacağız." sanarak konuştu.

Ateş, domestik aşının hatırlatma dozu (rapel doz) çalışmalarına ilişkin, şu detayları paylaştı:

"İmmünojenik cevabı kıymetlendirmek düşüncesince yaptığımız analizlerde, rapel düze uygulandıktan sonradan 28'inci günde meydana getirilen değerlendirmede, kıyasladığımız aşıya kıyasla, TURKOVAC aşısı 5-8 büküm elan dobra bir tanesi immünojenik cevap oluşturdu. Hem immün cevapta bununla ortak hastalığa yakalanma payı açısından değerlendirildiğinde aşının kıyaslandığı inaktif CoronoVac aşısına mucibince elan dobra ortak etkinliğinin bulunduğunu söyleyebiliriz."

"Amacımız, bebek gözyaşı grubumuzda aşının etkinliğini, güvenliğini göstermek"

Aşı Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ateş Kara da TURKOVAC'ın yetişkinlerdeki düzentileme verileri ile aşının etkinliğinin ortaya konulduğunu ve aceleci kullanma onayının arkası sıra domestik aşının hizmete sunulduğunu anımsattı.

Bundan ahir basamağın ise 18 gözyaşı ve altındaki küçüklere müteveccih olduğuna dikkati çekici Kara, "Bu çalışmada bebek gözyaşı grubumuzda aşının etkinliğini, güvenliğini gösterelim istiyoruz. Ona müteveccih ortak çalışma. Genel namına değerlendirdiğimizde bu gözyaşı gruplarında esasen aşırı elan dobra karşılık verildiği biliniyor fakat bunun gösterilmesi lazım. Bir ön düzentileme biçiminde 16-18 gözyaşı aralığı ile başlamış olacak ve bundan daha sonra da öteki gözyaşı gruplarını kapsayacak biçimde ilerleyecek." ifadelerini kullandı.

Çalışmaya 517 çocuğun alınması planlanıyor

TURKOVAC'ın eke çalışmasında huzur evrede aşının etkinliğine bakıp, aşının koruyuculuğunu göstermeye çalıştıklarını anımsatan Kara, "İlk aşılanan 20 bin insana ulaşıldığında 6 bin 300'ünden karşılık gelmişti. Mesela yüzdelik 23'ünde dizi film ağrısı ergin fakat bu yüzdelik 23 dizi film ağrısının yüzdelik 1'inde, ortak günden derinlemesine sürmüştü. En ortak tomar bulunan şikayetimiz buydu. Onun haricinde yevmiye hayatı etkileyecek yahut aşırı ağırbaşlı ortak istenmeyen bulaşık sanarak söyleyeceğimiz rastgele ortak bulaşık görmemiştik." dedi.

Şimdi de önemsiz ortak grupla ergenlerdeki etkilerin değerlendirileceğinin altını çizen Kara, "Ergen grupta da rastgele ortak farklılığın olmasını beklemiyoruz fakat görmemiz, ilmî namına bunu göstermemiz lazım. Hedefimiz toplamda 517 çocuğun katılmış bulunduğu ortak emek harcamayı planlamak." biçiminde konuştu.

Gönüllülere hoppadak TURKOVAC'ın mı yapılacağına bağlı soruya Kara, "Hayır, ortak bölümüne SİNOVAC, öteki bölümüne TURKOVAC." cevabını verdi.

"Daha evvela melez çocuklarda yürütülecek"

Hatırlama düze emek vermesi yapılıp, yapılmayacağına bağlı ortak istifham üzerinde Kara, "Şimdi bu bizim huzur başlangıçtaki çalışmamızda giymek istediğimiz huzur dölleme şeklinde, elan evvela melez çocuklarda. Hatırlatma dozu emek vermesi ise şu anda ince güzel gidiyor. Oradan mevrut veriler aşırı olumlu. Büyük olasılıkla anımsatma dozu çalışmasına da bunun akabinde, huzur verilerle bu arada değerlendirip başlamayı planlıyoruz." sanarak konuştu.

Yerli aşının 16 gözyaşı dibine ne devir yapılmasının planlandığına bağlı soruya Kara, "Tüm Türkiye'deki gönüllülerimize sesleniyoruz, elan evvela aşılama gök ve Kovid-19 geçirmemiş, ilkin 16-18 yaşta anlaşılan ortak sayıya ulaştığımız andan sonradan madun gözyaşı grubuna inmeyi planlayacağız." cevabını verdi.

"TURKOVAC aşısı olup koyu bakımda yatan hastamız şu anne derece yok"

Kara, TURKOVAC aşısının etkinliğine bağlı ortak soruya ise aktiflik değerlendirirken, ortak numara ve ikinci dozunu olmuş, 14 güneş önceki bireyleri strateji ettikleri 114 günce huzur değerlendirmede, koyu bakıma yatan yahut fidan namına rahatsızlığı zımnında hastaneye yatması müstelzim parasız olmadığını anlattı.

Bu huzur istimara daha sonra kestirmece 160 günün geride kaldığını tamlayan Kara, "Bu çevrim arasında gine TURKOVAC aşısı olup da koyu bakımda yatan hastamız şu anne derece yok." dedi.

Prof. Dr. Kara, TURKOVAC'ın anımsatma dozu çalışmalarında elde ettikleri antikor yanıtlarının da aşırı erdemli olduğunu, ağırbaşlı manada rahatsızlığı bulunan kimsenin bulunmadığını başkaca ağırbaşlı taraf etkisinde bırakır görülmediğini dile getirdi.

Aşı bulunan şahısların telefonla arandığını tamlayan Kara, meydana getirilen anketlerle bu verilerin toplanmasına bitmeme edildiğini anlattı.

Çalışma, Türkiye genelinde 14 merkezde yaygınlaştırılacak

TURKOVAC Aşılama Ergen Çalışması Sorumlu Araştırmacısı Prof. Dr. Aslınur Parlakay da 16-18 gözyaşı grubundaki çalışmanın Ankara kent Hastanesi'nde tayyareci namına başlatıldığını belirtti.

İlerleyen devirde asayiş değerlendirmesi ile kapsamın genişletilebileceğini aktaran Parlakay, "Türkiye genelinde 14 merkezde, halis muhlis iri vilayetlerde Ankara, İstanbul, Adana, İzmir ve katı aşırı kentte rastgele ortak talip gönüllünün katılabileceği merkezlerimiz olacak. İsteyenler ayrıntılı bilgilere ferah ferah ulaşabilecek. Çocuklarımızın dobra cevap vereceğini ve bu gözyaşı grubunun da TURKOVAC aşımızla korunacağını beklenti ediyoruz." sanarak konuştu.

Parlakay, ortak istifham üzerine, aşılamanın huzur olarak, Ankara kent Hastanesi'nde başlayacağını, doğacak haftadan itibaren de Adana, İzmir kabil illerin arasında bulunduğu 14 merkezde bitmeme edileceğini ve tam sayıya ulaşıldığında sonuçların paylaşılacağını bildirdi.

Parlakay, çalışmanın elan evvela Kovid-19 geçirmemiş, aşılama gök 16-18 gözyaşı arasındaki gençlerde yürütüleceğini vurguladı.

Ankara kent Hastanesi Çocuk Hastanesi Başhekimi ve Çocuk Cerrahisi Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Emrah Şenel de umumi namına hastalığın çocuklarda elan ferah geçtiğine bağlı algıların bulunduğuna ayraç etti. Şenel, aşılama sıfır dallar zarfında koyu bakıma yatanların bulunduğunu belirterek, onların da riziko altında bulunduğunu vurguladı.

Şenel, Avrupa'nın en iri bebek hastanesi olma niteliğine de ehil Ankara kent Hastanesi Çocuk Hastanesi'nde aşılama yönünde aşırı şümullü ve kuvvetli ortak merkezin oluşturulduğunu anlatım ederek, hepsi vatandaşlara koşulları uyan bu gözyaşı grubundaki çocuklarıyla baş başa TURKOVAC düşüncesince müracaatta bulunma çağrısı yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler