USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

TURKOVAC acele tasarruf onayı aldı

Sağlık Bakanı Koca, domestik Kovid-19 aşısı TURKOVAC'ın çabuk yararlanma onayı aldığını bildirdi.

TURKOVAC acele tasarruf onayı aldı
22-12-2021 16:20
Şanlıurfa/Ankara

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki müşterek laboratuvarda planlı TURKOVAC aşısına aceleci biriktirme onayı verilmesi ve aşının dizi üretimine başlanması törenine aktif bağlanak ile katıldı.

Buradaki konuşmasına, Türkiye'nin karşı yerel Kovid-19 aşısı TURKOVAC'ın dizi üretime geçişinin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek başlamış bulunan Erdoğan, aşının geliştirilmesinde ve üretiminde fariza alanları kutlama etti.

Dünyayı dü senedir kasıp kavuran Kovid-19 salgınına dirlik aşina en çarpıcı sakınım bulunan aşının, Türkiye'de üretilebilir bir duruma gelmesinin ehemmiyetli olduğuna aksan karşıcı Erdoğan, "Üstelik bu aşının ağız ağıza öz bilgelik insanlarımız ve araştırmacılarımız kabilinden geliştirilmiş, patenti bizlere ilişik bulunan müşterek verim olması baş döndürücü hâlâ anlamlıdır. Uzun müşterek emek vermek ve tedarik periyodunun arkası sıra müstelzim onayları alarak istihsal ve istimal etabına mevrut TURKOVAC aşımız, milletimizi salgına dirlik en çarpıcı halde himaye gayretlerimizin müşterek sembolüdür." sanarak konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara Sinovac ve BioNTech aşılarının arkası sıra üçüncü müşterek seçenek yerine yerel aşılama TURKOVAC'ı da sunabileceklerini belirterek, şu halde bitmeme etti:

"Bazı yurttaşlarımızın aşılama edinmek düşüncesince topu topu riskleri hücre alarak öz ürünümüzü beklediğini biliyorum. Bu vatandaşlarımızı, en endamsız müddette randevularını alarak TURKOVAC aşısını yaptırmaya çağırma ediyorum. Biz birileri denli aşılama ve deva hasisliği karşıcı müşterek diyar değiliz. Salgın zamanında peçe ilkin edinmek neredeyse elimizdeki tıbbi malzemeleri dünyada 160 diyar ve 12 arsıulusal kuruluşla paylaştık. Diğer yerlerden aldığımız aşılardan müşterek yönünü da aceleci gerekseme duyan birtakımı arkadaş devletlere gönderiyoruz. TURKOVAC'ın üretimiyle beraberce bu aşımızı da topu topu insanlıkla paylaşmaktan sevinme duyacağız."

Aşının geliştirilmesinde ve üretiminde emeği geçenleri kutlama fail Erdoğan, "TURKOVAC aşımızın, ülkemize, milletimize ve topu topu insanlığa hayır olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.

Koca: Kovid-19 aşısı üreten 9 ülkeden bir tanesi olduk

Sağlık Bakanı Koca, yerel Kovid-19 aşısı TURKOVAC'ın aceleci biriktirme onayı aldığını bildirdi.

Koca, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki müşterek laboratuvarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın online katılmış bulunduğu programda meydana getirdiği konuşmada, milletin beklediği müjdeyi vermekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"Yerli inaktif Kovid-19 Turkovac aşımız bugün sebebi ile aceleci biriktirme onayı almış durumda" ifadesini kullanan Koca, şunları belirtti:

"Üretime bugün sebebi ile başlamış olduk. Sayın Cumhurbaşkanım, bugün Şanlıurfa'da istihsal meydana getirilen merkezlerimizden birindeyiz. 50 sene sonradan Türkiye hücreden başlayarak Türk bilgelik insanlarımız kabilinden yüzdelik 100 yerel yerine geliştirilen müşterek aşıyı geliştirmiş olduk. Aynı vakitte 24 sene aradan sonra, yerel aşımız imal edilmiş oluyor. Böylece Kovid-19 aşısı üreten bugün sebebi ile 9 ülkeden bir tanesi olduk. Şu an dolum tesislerinin bulunduğu alandayız. Şu an dolum, etiketlenme ve ambalajlanma bulunan noktadayız. Dolum tesislerinde dolumu, etiketlenmesi ve ambalajlanması burada yapılıyor, istihsal başlamış oldu. Sayın Cumhurbaşkanım, ayraç ettiğiniz neredeyse sene bitmeden aceleci biriktirme onayı ve üretimi Turkovac'ın başlamış oldu. Bu muvaffakiyet liderliğinizde dört başı mamur milletimizin başarısıdır."

"Gelecek haftadan itibaren yayılmış kullanıma önceki olacağız"

Bakan Koca, Türkiye'nin zamanı müşterek güne hâlâ tanık bulunduğunu dile getirdi.

TURKOVAC düşüncesince ehemmiyetli müşterek dönüm noktasında olunduğunu tamlayan Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hayır olmasını dileyerek, "Vatandaşımız hastanelerde öz aşımızı ne devir olacak?" sanarak sorması üzerine, "Tetkikleri halen yapılmaktadır olacak. Gelecek hafta tetkiklerinin biteceğini beklenti ediyoruz. Gelecek haftadan itibaren yayılmış kullanıma önceki olacağız. Gelecek hafta sonundan itibaren ilkin site hastanelerimiz edinmek neredeyse yayılmış kullanıma önceki olacağız." sanarak yanıtladı.

Bakan Koca, Erdoğan'ın hijyen ile alakadar sorusuna da şu halde yanıt verdi:

"İhale sürecinin doğacak hafta tamamlanmasını planlıyoruz. Hıfzıssıhha ile alakadar 10 devir denli ilkin eksiltme süreci başladı, tekâlif alındı. Gelecek hafta ihalenin sonuçlanacağını beklenti ediyoruz. Ankara Havalalanına andıran yerde 50 bin metrekare bağlı alanlı ve doğacak sene tamamlanmak neredeyse eksiltme süreci başlamış oldu. Hem MRNA aşısı hem inaktif aşılama hem genzel aşılama hem protein aşısı bununla müşterek adonovirüs aşısı edinmek neredeyse müterakki teknolojilerin müşterek arada bulunduğu dünyanın en şişman kapasiteli aşılama Ar-ge ve istihsal merkezi olacak. İnsanlığın kullanımına inhisar etmek neredeyse çelimli müşterek aşılama Ar-ge ve istihsal merkezi olacak."

TURKOVAC'a bağlı Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun (TİTCK) sitesinde piyasaya sürülen duyuruda ise şu ifadelere toprak verildi:

"Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı kabilinden bulaşan emraz kapsamında ikrar edilen Kovid-19 pandemisi ile savaşım kapsamında kullanılması planlanan, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) yardımı ile geliştirilen karşı yerel ve ulusal inaktif Kovid-19 aşısı TURKOVAC çecik aceleci erişiminin sağlanması düşüncesince Acil Kullanım Onayı kapsamında değerlendirilmiştir. Bilimsel değerlendirmeler sonucunda, Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca alakadar aşılama düşüncesince Acil Kullanım Onayı verilmiştir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler