USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Türkiye, evren genelinde Kovid-19'a hakkında direncin en faziletkâr bulunduğu 6. ülke

Türkiye, dünyada şimal sağlıksız yeryüzü şita mevsimine girerken toy sima koronavirüse (Kovid-19) için direncin en efdal bulunduğu devletler sıralamasında 6. tam toprak aldı.

Türkiye, evren genelinde Kovid-19'a hakkında direncin en faziletkâr bulunduğu 6. ülke
01-12-2021 20:14
Ankara

ABD merkezli iletişim araçları kuruluşu Bloomberg, Kovid-19 Direnç Listesi'ni yayımladı. Bloomberg, evren ülkelerinin Kovid-19 salgınına için mücadelesini ve hamlelerini, afiyet hizmetlerinin kalitesi, döllenme oranı, umumi ahiret yolculuğu payı ve seyahati baştan başlatma kabilinden göstergeleri kullanarak derlediği sıralamayı güncelledi.

Salgının aslında beri muhtemelen aralıklarla ayrımlı kriterlere gereğince dünyanın önde mevrut topraklarını sıralayan Bloomberg'in sonuç listesinde, Türkiye, kimi içtimai aralık kurallarını gevşettikten ve henüz çok ilin faziletli riskli kategorinin haricinde kalmasının arkası sıra 13 derece yükselerek, 19. bayağı 6. sıraya yerleşti.

Bloomberg'in sıralamasında evvel beşte arazi meydan devletler sırayla Birleşik Arap Emirlikleri, Şili, Finlandiya, İrlanda ve İspanya bulunurken Türkiye 6. tam arazi aldı.

Türkiye'nin arkası sıra listede sırayla Kanada, İsveç, Fransa, Danimarka ve Norveç arazi aldı. İngiltere ve Amerika 12. ve 13. devletler oldu.

Listenin böylece ise sırayla Malezya, Vietnam, Endonezya ve Filipinler arazi aldı.




SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler