USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Türk doktorlardan İngiliz ve Amerikalı hekimlere eğitim

Sağlık turizmi çerçevesinde geçtiğimiz sene 1 milyon yöresinde ecnebi hastalanmış sağlıklarına buluşmak düşüncesince Türkiye'yi yeğleme ederken dünyanın ciharıyek yanından doktorlar da eğitim düşüncesince Türkiye'ye geliyor.

Türk doktorlardan İngiliz ve Amerikalı hekimlere eğitim
06-12-2022 11:09

Son zamanlarda esenlik dalında yaşanmış bulunan teknolojik gelişmeler ve geçerli yöntemlerle Türkiye dünyada esenlik turizminde ehemmiyetli ülkelerden birisi biçimine geldi. Sağlık Bakanlığı verilerine mucibince 2021 senesinde Türkiye 1 milyon yöresinde ecnebi hastayı ağırlarken dünyanın ciharıyek yanından hekimler de Türk doktorların deneme ve kabiliyetlerinden müstefit olgunlaşmak düşüncesince Türkiye'ye geliyor. Bu çerçevede Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi'nde sonuç teknolojiyle gerçekleşen robotik bevliye ameliyatlarını arkasında olgunlaşmak düşüncesince Amerika ve İngiltere'de fariza fail hekimler ile esenlik mensuplarından oluşan 17 personel Türkiye'ye geldi. Hekimler ve esenlik mensubu Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi Üroloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Abdulmuttalip Şimşek ve kadrosunun gerçekleştirdiği operasyonları cankulağı izlem etti.

ABD'li ve İngiliz doktorlar, site hastanesinde robotik cerrahi, takma cerrahisi, holep (Lazerle Prostat Ameliyatı), ESWL (Vücut dışından beklenmedik dalgalarıyla taş kırma), prostat, üretra darlığı kabil karşılama cerrahi yöntemler ve endikasyonları olaylara meydana gelen operasyonlarla kılgılı yerine müşahede fırsatı yakaladı. Üroloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Abdulmuttalip Şimşek de eğitim ve meydana getirilen ameliyatlara bağlı bilgelik verdi.

“Geliştirdiğimiz dünkü cerrahi müdahale teknikleri dünyada hakkıyla eko uyandırdı"

Dünyanın ciharıyek yanından hekimlerin Türkiye'ye eğitim düşüncesince geldiğini aktaran Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi Üroloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Abdulmuttalip Şimşek laflarına şöyleki bitmeme etti:
"ABD ve İngiltere'den bevliye uzmanları bizimle baş başa burada zat tekniğimiz bulunan üretroplasti, takma teknikleri, kestanecik kanserinden çevre robotik cerrahi uyguladığımız ameliyatlara uygun katılıyorlar. Bizim tekniğimizin uygun eğitimi düşüncesince burada bulunuyorlar. Son çağdaş teknolojilerle baş başa bizim geliştirdiğimiz dünkü cerrahi müdahale teknikleri dünyada hakkıyla eko uyandırdı. Bu da insanların, hekimlerin takdirini çekti. Onlar da hem cerrahi müdahale tekniğini bellemek bununla müşterek dünkü geliştirilen aletleri başta takma aletlerini uygun sınav geçirmek üzere buradalar. Daha evvela de Amerika ve İngiltere haricinde İtalya, İspanya, Orta Doğu, Afrika ülkelerinden eğitim düşüncesince bizlere geldiler. Bunların devamı da doğacak kabil düşünüyorum. Robotik cerrahi kestanecik kanserinden çevre cerrahi müdahale ettiğimiz ortak pestil vardı, bunda da zat geliştirdiğimiz robotik asap esirgeyici tekniğini gene Amerikalı ve İngiliz hekimlerimize gösterdik. Onlar elhak görmüş geçirmiş bulunduğu düşüncesince ameliyatın ortak kısmında onlar müdahale oldu. Yeni geliştirdiğimiz teknikle baş başa ortak ahir basamakta başta gereklilik kaçıran kestanecik cerrahisi sonrası yada apayrı gelişigüzel sebeple olursa olsun gereklilik kaçırma sorunu bulunan hastamıza hususi ortak maşa takacağız. Bu maşa gene bizim vatanımızda geliştirilen ortak alet. Akşama denli kestirmece 5 kıta cerrahi müdahale türünü hekim arkadaşlarımıza göstereceğiz. İşin düpedüz evvel hastaneye girdiklerinde ‘Aaa ne şekil ortak hastane, güvenilmez ortak şey, aşırı iri devasa ortak hastane' dediler. Kendi yaşadıkları illerde az buçuk hâlâ ıvır zıvır hastanelerde çalışıyorlar. Hastanenin yapısını, ameliyathaneyi aşırı beğendiler”

“İşinde cemaat cerrahlarla bu eğitimi alabiliyor kazanmak aşırı iri ortak fırsat”

Türkiye'de almış bulunduğu eğitim üzerinde mütekellim Amerikalı Uzm. Dr. Laura Taylor;

“Aslında ABD'de tercih ettiğimiz dü bando var fakat maatteessüf dünkü cihazlar hâlâ ABD'de bulunan değil, o nedenden Türkiye'ye gelip aşırı aşkın iyi, mesleğinde cemaat cerrahlarla baş başa bu ürünler ile ilgilendiren eğitim alabiliyor kazanmak bizim düşüncesince aşırı iri ortak fırsattı. Türkiye'ye evvel eylem fakat ümit ederim sonuç eylem olmaz. Tekrar neşet geçirmek isterim, buraya geldiğimizden beri hem sayrılarevi mensubu bununla müşterek öteki ihvan bizlere aşırı güzel ortak konukseverlik gösteriyorlar. Burada hakkıyla sayrılarevi koşullarının ne denli güzel bulunduğunu ve buradaki cerrahların eğitimlerinin ne denli güzel bulunduğunu gördük. Aslında bizim ABD'de aldığımız eğitimlerle aşırı benzeşim ortak eğitim seviyesi burada yakalanıyor. Çok ıvır zıvır nüanslar var, onları da burada gözlemleme şansı anımsamak hepimiz düşüncesince ortak vesile oldu. Burada aşırı güzel cerrahlar var, ümit ederim bu janr eğitimler sonuç olmaz, senelerce bu eğitimler sürer” dedi.

Hasibe Karadağ - Emre Baba
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler