USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Türk doktora Amerika’dan ödül

Ünlü cerrahların katılmış olduğu AECOS'ta icra ettiği KeraNatural adlı saydam tabaka dokusunun cerrahi yolunu gösterdiği videosuyla ödüle müstahak tanıdık Doç. Dr. Kılıç, “Keratokonus hastalarına KeraNatural işlemini uyguladığımız devir rüyet kapasitesinde çoğalma bul

Türk doktora Amerika’dan ödül
17-06-2022 11:03

Uluslararası bölgede en adlı sanlı cerrahların katılmış bulunduğu ve inovasyonla ait gelişmelerin izlendiği American-European Congress of Ophthalmic Surgery'nin (AECOS) 11'inci kat planlı yaz sempozyumunda Medipol Mega Üniversite Hastanesi Göz Hastalıkları Bölümünden Doç. Dr. Aylin Kılıç'ın videoteyp emek harcaması ödüle müstahak görüldü. Amerika ve Avrupa'daki en adlı sanlı cerrahların katılmış bulunduğu sempozyumda AECOS hile kuruluna da seçilen Doç. Dr. Aylin Kılıç'ın, KeraNatural namına tanıdık saydam tabaka dokusunun cerrahi alternatifini gösterdiği videosu şişman zevk topladı. Daha ilkin akbasma ve refraktif cerrahi, keratokonus dalında geliştirdiği yöntemlerle tababet literatürüne giren ve arsıulusal nice ödüle müstahak tanıdık Doç. Dr. Aylin Kılıç, “AECOS'ta çoğu kat inovasyonlarla münasebetli mevzular tartışılıyor. Bu görüşmede videoteyp yarışması yapıldı. Hazırladığım düzentileme inovasyonla ait en güzel videoteyp ödülüne müstahak görüldü. Videomda Dünyada ilkin kat Medipol Mega Üniversite Hastanesinde yaptığım KeraNatural adlı saydam tabaka dokusunun cerrahi alternatifini gösterdim” dedi.

“Kornea naklinden hâlâ avantajlı birlikte yöntem”

KeraNatural uygulamasının, duyum yitimi kullanmadan lazer sayesinde zayıflayan saydam tabaka tabakasına tünel açılarak tabii saydam tabaka dokusunun ağrısız, hızlı, emin ve konforlu birlikte biçimde yerleştirilmesi işlemi bulunduğunu anlatım fail Doç. Dr. Kılıç, “KeraNatural yöntemine bağlı Keratokonus hastalarına KeraNatural işlemini uyguladığımız devir rüyet kapasitesinde artım bulunduğunu belirledik. 100'den birlikte tomar hikâye yaptık ve bu tedavinin makul keratokonus hastalarında saydam tabaka naklinin adına geçebileceğini düşünüyoruz. Birçok keratokonus hastasının saydam tabaka nakli adına bu tedaviden yarar göreceğine inanıyoruz. Keratokonus rahatsızlığı çoğu kat adölesan devirde adım atar şu demek oluyor ki 12 yaşından sonradan keratokonus bulunan gelişigüzel hastada bu formül güven içerisinde uygulanabilir” halinde konuştu.

“Ağrı yok, devrisi çağ alışılagelen taayyüş devir mümkün”

Hastaların işlemde rastgele birlikte dert hissetmediğine ve devrisi çağ alışılagelen yaşamına döndüğüne dikkati çekici Doç. Dr. Aylin Kılıç, “Bugüne denli yaptığımız olaylarda keratokonus hastalarının rüyet kapasitelerinin arttığını belirleme ettik. Kornea naklinde bulunduğu kabilinden dikişler ve kesiksiz izlem mucip bağlam bu yöntemde yok. Geri dönüşümü de enikonu hazırlop zira eklediğimiz saydam tabaka dokusunu istediğimiz devir çıkarabiliyoruz. Böylece kıvançlı kalmayan yada görmesini hâlâ baş döndürücü arttıralım dediğimiz hastalarda dokuyu çıkarabiliyoruz. Çıkardıktan sonradan da hastaların en yarar göreceği modüle getirip insana ve keratokonusun türüne hususi gene cerrahi planlıyoruz. Korneanın içerisine bu dokuyu yerleştirilme düşüncesi Hindistanlı Soosan Jacobs çeşidinden geliştirildi. Biz burada KeraNatural denen saydam tabaka dokusunu geliştirdik ve bu nesiç paketlenmiş biçimde ilkin namına hastanemizde kullanıldı. Biz yöntemimizi İstanbul Nomogramı namına adlandırdık” ifadelerini kullandı.

“Amerika ve Avrupa bizlerden sonradan uygulamaya başladı”

Tedavinin Amerika ve Avrupa'da da başladığına ayraç fail Doç. Dr. Kılıç, “Yabancı meslektaşlarımıza bu mevzuda ilkin yayınları yaptık ve dayanaklık etmek vermeye başladık. Dünya genelindeki etraflı cerrahlarla yazışma kuruyoruz. Amerika'daki menfez bankası korneaları istediğimiz kabilinden şekillendirip gönderiyor. Tamamen örgensel ve dirim bilimsel bulunan kornealar paketlenmiş biçimde Amerika'dan hususi birlikte sistemle geliyor. Bu dokunun 2 sene ömrü mevcut ve kılıç bunu istediğimiz devir hastalara kullanabiliyoruz. Gelen hastalarımızı bire birlikte çağ otama edebiliyoruz. Hastalar devrisi çağ rahatlayıp iyileşmeleri düşüncesince kişi şehirlerine, ülkelerine dönebiliyor. Hastanemizde başladığımız bu tedavinin gelecekte etraflı Dünyada baş döndürücü münteşir kullanılacağına eminim” diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler