USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Tuğcu Bakırköy Tekniği'ni İngilizlere öğretti tam etraflı evren var

Prof. Dr. Volkan Tuğcu, prostat kanseri ameliyatlarının robotik cerrahiyle kıç ve mebiz arasındaki bölgeden yapılabilmesi düşüncesince geliştirdiği tekniği, İngiltere'den bellemek düşüncesince mevrut meslektaşlarına, dü fenomen üstünden kullanışlı gösterdi.

Tuğcu Bakırköy Tekniği'ni İngilizlere öğretti tam etraflı evren var
12-11-2022 18:06
İstanbul

Erkeklerde en kalın tanıdık ve kansere ilişkin ölümlerde yukarı sıralarda arazi düzlük prostat kanserinde, rahim sahasına kesi meri ve salah süresini uzatan bariz cerrahi müdahale yerine, rahim ve ya perine sahasından meydana gelen robotik cerrahi yeğleme ediliyor.

Prof. Dr. Tuğcu çeşidinden geliştirilerek, 2018'de evren tababet literatürüne "Tuğcu Bakırköy Tekniği" ismiyle kazandırılan "Robotik Perineal Radikal Prostatektomi" yöntemi, robotik cerrahi ile anüs ve mebiz arasındaki bölgeden 3-4 santimetrelik kesi uygulanarak, prostatın çıkartılmasını ve başkaca lenfa bezlerine ulaşılmasını sağlıyor.

Tuğcu geliştirdiği tekniği akıbet olarak, böbrek yetmezliği sayesinde 1,5 sene geçmiş Samsun'dan İstanbul'a gelmiş şekilde eşinden almış olduğu böbrekle aktarım bulunan fakat prostat kanseri teşhisi dolayısıyla cerrahi müdahale olması müstelzim 63 yaşındaki Nurettin Akbulut'a uyguladı.

Akbulut'un, rahim bölgesi açılarak ameliyat yapılması yerinde organının dokunca müşahede ve ya batkınlık ika ihtimaline karşı, kanserli prostatı Tuğcu'nun geliştirdiği teknikle alındı. Prostat kanseri bulunan 52 yaşındaki Ahmet Keskin de Tuğcu'nun meydana getirdiği ameliyatla çapkın ve dertsiz müşterek salah yaşayarak, dimdik günlerine kavuştu.

Prof. Dr. Volkan Tuğcu, "Tuğcu Bakırköy Tekniği"ni bellemek bunun şeklinde Türkiye'ye mevrut University College London'dan İngiliz hekimlere bu dü pestil üstünden yöntemi kılgısal gösterdi.

"Daha acele salah sağlıyor"

Tuğcu, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, Akbulut'un esenlik özelliğine değinerek, nakillerde böbreğin kasık sahasına takıldığını ve üreterin de gereklilik torbasının hesabına gittiğini anlattı.

Prostat kanserine erişmek düşüncesince robotik ve ya bariz cerrahiyle tepeden kesi yapılarak rahim sahasına girilmesi icap ettiğini fakat bu vaziyette toy takılan böbreğin ve üreterin dokunca görebileceğini tamlayan Tuğcu, "O sebepten bu hastaya kimesne 'Prostat kanseri ameliyatını yapabiliriz' diyememiş. Bu sebeple perineal yoldan robotik cerrahiyle yapılabilir sanarak bana refere etmişler. Biz de hastayı gördük ve Tuğcu Bakırköy Tekniği'yle ameliyatını yaptık. Yumurtalıkla anüs arası perine sahasından giriyoruz -çünkü oranın yolu kısa- prostatı çıkarıyoruz." bilgisini verdi.

Keskin'in de henüz geçmiş dü çeşidinden kavlıç ameliyatı geçirdiğini ve mesh (Yama) konulduğu düşüncesince rahim içinin değen bulunduğunu aktaran Tuğcu, o alana on paralık girmeden, gine perineden makatla skrotum arasından önemsiz kesi yaparak prostatı çıkardıklarını kaydetti.

Prof. Dr. Volkan Tuğcu, tekniği geliştirmelerinin hikayesinden şöyleki bahsetti:

"Aslında bu tekniği çaresizlikten bulduk. Daha geçmiş bağırsaktan bireşimli sidik torbası yaptığımız müşterek hastamız -o devir prostat koruyan yapıyorduk- 10 sene sonraları prostat kanseriyle geldi. Ne radyoterapi yapabiliyorduk ne de tepeden açılabiliyordu. İlk ameliyatımız da o sebepten bu tekniğimizle oldu. Başarıyı görür görmez taşınmazlar dışından kadavra getirttik. Bir gündüz süresince robotik perineali ve lenfa nodunu deneyebilir miyiz yapması imkansız mıyız sanarak çalıştık. Sonunda 15 hastamızda, buradan girerek, hem prostat hem lenfa nodlarını aldık. O devir bunu literatürde yayımladık, eksiksiz evren Tuğcu Bakırköy Tekniği sanarak bunu biliyor."

Tuğcu, gereklilik torbasını da bu teknikle çıkarıp çıkaramayacaklarını düşündüklerini, bunu az buçuk henüz emekleri icap ettiğini dile getirdi.

İtalya, Rusya ve Hindistan'dan hekimler de tekniğe özen gösterdi

Bu tekniği duyan İtalyanların takım şekilde Türkiye'ye geldiklerini özetleyen Tuğcu, peşi sıra çağırma üzerinde Bari Üniversitesi Tıp Fakültesine giderek, kalaba müşterek peyrev kitlesine bunu kılgısal gösterdiklerini dile getirdi.

Prof. Dr. Volkan Tuğcu, henüz sonraları Rusya, Hindistan kabil dünyanın ayrımlı ülkelerinden hekimlerin de tekniği öğrenmeye geldiklerini aktardı.

İngiltere'den mevrut hekimlerle ilgilendiren de Tuğcu, "İngilizler de bunu bellemek istiyorlardı. Londra'nın en esaslı üniversitelerden bir tanesi bulunan University College London'dan 8 ad takım şekilde geldiler, dü olayı da ameliyathanede seyrettiler. Malzemeleri, rastgele şeyi gördüler. Şimdi bizi çağırma ettiler. Gideceğiz orada bu ameliyatı yapacağız, onlara öğreteceğiz. Bu alım çalım verici." sanarak konuştu.

"Mutlu ayrıldılar ve bu tekniğe inandılar"

Prof. Dr. Tuğcu, İngiliz hekimlerin ameliyat sonrası görüşlerine değgin gözlemlerini şöyleki aktardı:

"İlk ameliyatımızı böbrek nakli reşit hastamızda yaptık. İkinci hastamız gençti, asap koruyan yaptık. Onlar da asap koruyucunun ne yapıldığını düşkünlük ediyorlardı, kalaba gösterdik ve baş döndürücü hoşlarına gitti. Ameliyattan sonraları bütünü alkışladı. Mutlu ayrıldılar, bu tekniğe inandılar, geleceğinin bulunduğunu da düşünüyorlar. O sebepten bizi çağırma ettiler. Bütün ekipleri heyecanla bunu bekliyor."

Tuğcu Bakırköy Tekniği'ni şu anda deli dolu şekilde İtalyanların yaptığını, deminden de İngilizlerin hazırlamaya başlayacağını belirterek, "Üç darülfünun ve klinik, Türkiye'nin önderliğinde Avrupa Ortak Çalışma grubunu kuruyoruz. Dünyada biliyorum ki baş döndürücü arzu var. Bizim önderliğimizde bu kol henüz da genişleyecek. İnşallah eksiksiz dünyaya da bu metodu öğreteceğiz." sanarak konuştu.

Tüm bunların hem ülkesi hem kendisi namına alım çalım donör bulunduğunu tamlayan Tuğcu, rastgele güzel durumun ekiple gerçekleşeceğini vurgulayarak kadrosuna teşekkürname etti.

"Seni bu beladan kurtaracağım, dedi"

Ameliyat bulunan Nurettin Akbulut, böbrek rahatsızlığının müşterek kazada ayağını kırıp hastanede yatmış olduğu devirde ortaya çıktığını anlattı.

Yaklaşık 4 ay diyalize girdiğini kail Akbulut, böbrek nakli olmaya hazırlanırken prostat kanseri bulunduğunun anlaşıldığını, Samsun'daki doktorunun yönlendirmesiyle Prof. Dr. Volkan Tuğcu'ya başvurduğunu söyledi.

Tuğcu'nun da arama sonrası "Ameliyatını yapacağız, seni bu beladan kurtaracağım" niteleyerek operasyonu gerçekleştirdiğini aktaran Akbulut, "Ameliyatımız da güzel geçti. Hiçbir sıkıntımız yok. Böbrekte de müşterek başağrısı yok." dedi.

Ameliyat bulunan Ahmet Keskin de ameliyatın problemsiz geçtiğini belirterek, "Sonrasında rastgele müşterek ağrım olmadı. Şu anda yürüyebiliyorum, istediğim hareketi yapabiliyorum. Sağlığım oldukça iyi. Hocama baş döndürücü teşekkürname ederim." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler