USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta: 'Şehrimizde Omicron henüz görülmedi'

Güney Afrika'da ortaya çıkan toy Koronavirüs varyantı 'Omicron'un vatanımızda az da olsa kimi vilayetlerde görülmekte iken Trabzon'da şu anne denli bu yönde birlikte olaya rastlanmadığı belirtildi.

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta: 'Şehrimizde Omicron henüz görülmedi'
25-12-2021 11:38

Konuyla ilgilendiren değerlendirmelerde mevcut Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, Trabzon'da şu anne derece Omicron olayı görülmediğini fakat ilerleyici süreçlerde bu varyantın Trabzon'da da görülebileceğini belirterek tedbirlerin vasıtasız bırakılmamasını istedi.

Covıd-19 vakalarının Trabzon'da artma trendinde bulunduğunu kaydeden Usta, telkih dair ilkin 12-25 gözyaşı grubunun telkih olmada yüzdelik sayısının bağan bulunduğunu söyledi.

Kış mevsimi nedeniyle şahısların gizli olanlarda şimdi baş döndürücü bulunduğuna uyanıklık çekici Usta, bu yerinde yanında fenomen sayılarını artırdığını tabir ederek “Maalesef olaylarımız efdal seyrediyor. Artış trendimizi sayın Bakanımızın paylaştığı haritalardan verilerden de görmekteyiz vatandaşımız bunu görmüş oluyor. Bizim ilkin değme cins koşulda insanımızın peçe ara harbilik kurallarına uyma etmesini ilkin bekliyoruz. Henüz bu pandemi süreci bitmedi nedeniyle maske, mesafe, temizliği boşlama etmeden yolumuza sürdürmek zorundayız” niteleyerek konuştu.

Trabzon'un yan yana iki aydır Faz-3 emek harcaması içinde bulunduğunu tabir fail Usta, aşıda ülkemizin ilkin evvel 9 iklim arasına girmiş olmasının iri yan yana yarar bulunduğunu kaydederek “Aşıda türkiye ilkin evvel 9 iklim arasına girmiş olması iri yan yana avantaj. Türkovac aşımızı ürettik. Birkaç aydır Faz-3 emek harcaması içinde de bulunuyorduk. 40 merkezden birisi idik. Güzel neticeler elde edildi. Acil kullanma onayına sürüldü ve ikrar edildi. Dolayısıyla o da andıran yan yana sürede yeğleme edilen aşılar içinde dağıtıma çıkmak olacak talip olursa onu da kullanmış olacak” dedi.

“Aşılarla ilgili tek eksiğimiz yok”

Aşılarla ilgilendiren rastgele yan yana az bulunmadığını tamlayan Usta ”Aşılarla ilgili tek eksiğimiz yok. Biontech de elimizde mevcut Sinovac aşımız da elimizde var. Türkovac ulaştığında onu da duyuru edeceğiz o da reşit olacak. Dolayısıyla değme ne yeğleme ediliyorsa aşının erişe bilirliğini elde etmiş olacağız. Aşılarda ilkin canlı gözyaşı kuşakta12-25 gözyaşı grubunda az buçuk şimdi canlı olunmasını bekliyoruz. Oralardaki rakamlarımız az buçuk şimdi bağan yüzdelik adına 65-70 civarında. Oralarda az buçuk şimdi cereyan olmasını bekliyoruz. İnşallah Türkovac aşısıyla baş başa bu hareketin artmasını rüya ediyoruz” biçiminde konuştu.

"Şuana derece kapanan meslek olmadı"

Okullarda devir kurnaz vakaların yaşandığını fakat okulların kapanmadığını tabir fail Usta, “Okullarda icap istemez olaylar oluyor. Çocuklar az buçuk şimdi engellenemez yahut kurallarla ilgili özlük aralarında az buçuk şimdi elastiki davranabiliyorlar. Dolayısıyla okullardan olaylarımız azda olsa de olsa oluyor. Mümkün olduğunca okullar da müdahale peyda geçirmek kıl payı kurallara uyulan yerlerde ise yan yana sorunumuz olmuyor. Okullarda olduğunda, meslek kapattığımız şu anne derece on paralık yok. Ancak sınıfları karantinaya aldığımız okullarımız oldu. Onlarda rehberimize uyarınca kurallara kelimesi kelimesine uyarak sistemimizi işletiyoruz” ifadelerini kullandı.

"Aşıda anlaşılan kaygıları olan, kendine uyarınca kimi şüpheleri bulunan şahıslar oluyor"

Aşı dair kimi insanların esefli bulunduğunu tamlayan Usta, açıklamalarını şöyleki sürdürdü:

“Pandemi süreci bitmeme ediyor. Özellikle kılıç bu illetten maşer adına kurtarabilmemiz düşüncesince Sağlık Bakanlığımız emek harcamaları bitmeme ediyor. Vatandaş boyutuyla da olması müstelzim tek nesne maske, mesafe, harbilik kurallarına uymak. Aşıyla ilgili telkih sırası ulaştığında de geciktirmeden aşısını yaptırmaları. Aşıda anlaşılan kaygıları olan, kendine uyarınca kimi şüpheleri bulunan şahıslar oluyor. Bunlar baş döndürücü sosyal adına kitlesel adına karşımıza gelmiyor. Bir insan ortaya çıkıp yan yana nesne anlattı mi, onun çevresinde ona inananlar da ortaya çıkmak olabiliyor. Böyle önemsiz bayağı münferit gruplar biçiminde ancak, topladığınız devir yüzdelik 20'lere mukabele ediyor. Şehrimizde 800 bin nüfusa, yüzdelik 20'ler azımsanacak yan yana numara oluşturmuyor. Bu da kısır fasit daire içinde vakaların oluşmasına yahut virüsün yaşayacağı bedenler oluşmasına kere açıyor. Dolayısıyla bizim anca baş döndürücü kitlesel, şu kütle bunu sağlamakta dediğimiz yan yana grubumuz yok” dedi.

Bekir Koca
 

İLGİLİ HABER
Omicron mutasyonuyla enfekte olanların hastanede otama müşahede riski yüzdelik 70 şimdi az Omicron mutasyonuyla enfekte olanların hastanede otama müşahede riski yüzdelik 70 şimdi az
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler