USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

THY emcek kanserine dikkati tefriş etmek düşüncesince kere düzenledi

Türk Hava Yolları (THY), emcek kanserine ve er teşhisin önemine ilgi döşemek düşüncesince aralarında Onkoloji Hastaları Yardımlaşma Derneği üyesi bayanların da bulunmuş olduğu Ankara-İstanbul seferi düzenledi.

THY emcek kanserine dikkati tefriş etmek düşüncesince kere düzenledi
23-10-2021 13:05
Ankara

THY ve Onkoloji Hastaları Yardımlaşma Derneğince, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında "Meme Kanseri ile Mücadelede Birlikte Yol Alıyoruz" etkinliği yapıldı.

Meme kanserine ve er teşhisin önemine dikkati döşemek düşüncesince TK 2109 seferiyle Esenboğa Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na pervaz düzenlendi. Yolcular ortada Onkoloji Hastaları Yardımlaşma Derneği üyesi hanımlar da arazi aldı.

Pembe kurdele takan eş kabine memurları uçakta bitirdikleri anonsta, "Meme kanserinin dünyanın 140 ülkesinde hanımlar ortada en münteşir tanıdık dokunmabana şekli bulunduğunu biliyor muydunuz? Yakalarımıza taktığımız gülgûn kurdeleler ile emcek kanserinde er teşhisin önemini ortak kat elan anımsatmak istiyoruz. Bireysel farkındalık, avlu kurtarır. Sağlıklı eyyam dileriz." ifadelerini kullandı.

"Erken teşhis avlu kurtarır"

Erken tanıyla emcek kanseri mücadelesini ele geçiren yolculardan cemiyet üyesi Çiğdem Güner, 2018 yılından buyana otama gördüğünü belirtti.

Güner, "Ben er teşhis meydan ortak hastayım ve emcek kanserinde er teşhis hakkıyla avlu kurtarıyor. Kendi kendine emcek muayenesi yapmanın ve mamografi çektirmenin hanımlar düşüncesince önemini vurgulamak istiyorum. Ayrıca THY'nin taşınmazlar içi ve taşınmazlar dışı seferlerinde bu farkındalığı yaratmasını içtenlikle destekliyorum. Erken teşhis avlu kurtarmış olur ve farkındalık meydana getirmeye bitmeme edelim." dedi.

Günde minimum 10 kat hususi sesli duyuru yapılacak

İstanbul'a vasıl cemiyet üyelerini, havalimanında THY Kabin Hizmetleri Başkanı Nevin Çolak ve kadrosu ile Acıbadem Hastanesinde fariza karşılayıcı Tıbbi Onkolog Prof. Dr. hasret Er karşıladı.

Çolak burada meydana getirdiği açıklamada, THY'nin dünyada en ortak tomar ülkeye uçar havayolu bulunduğunu belirterek, bu nedenle emcek kanseri farkındalığını hayattaki öbür devletlere de ulaştırmaya değişmeyen verdiklerini söyledi.

THY'nin yekûn kabine kadrosu sayısının 12 bin 500 ve bunun da 4'te 3'ünün eş bulunduğunu tamlayan Çolak, zat ekiplerinde de bu farkındalığı geliştirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Çolak, teşrinievvel kocaoğlan süresince emcek kanseri farkındalığı düşüncesince İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan iç ve aut geçek uçuşlarında günde minimum 10 kat hususi sesli duyuru yapacaklarını tabir ederek, pervaz kadrosunun de gülgûn kurdele takacağını söyledi.

Türk Hava Yollarının hoppadak Türkiye'nin değil, dünyanın markası bulunduğunu vurgulayan Çolak, "Biliyoruz ki kılıç yolcularımız kabilinden seviliyoruz. Biz neye uyanıklık çekiyorsak onların da dikkatini o noktaya çekeceğimize de inanıyoruz ve bu mevzuda yolcularımızın da bizlere dayanaklık etmek olacağına inanıyoruz." diyerek konuştu.

"Tedavide aşırı ehemmiyetli gelişmeler var"

Tıbbi Onkolog Prof. Dr. hasret Er de konuşmasında, emcek kanserinin evren düşüncesince ehemmiyetli ortak afiyet problemi bulunduğunu belirterek, THY'nin ehemmiyetli ortak işe imza attığını söyledi.

Yılda tahminî 20 milyon insanoğlunun kansere yakalandığını ve bunun da 2 milyondan fazlasını emcek kanserinin oluşturduğunu vurgulayan Er, "Meme kanseri, er teşhisi ve tedavisi kabil ortak hastalık. O nedenle ne derece aşırı konuşursak o derece önemli." dedi.

Er, emcek kanserinin herhangi ortak gözyaşı grubunda ve baylarda de görülebildiğine dikkati çekerek, emcek kanseri türünün ilkin 40 yaşından sonradan görülme sıklığının arttığının ve bu yaştan itibaren derneşik hekim ve mamografi kontrollerinin yapılması icap ettiğinin altını çizdi.

Düzenli ve kararlı tagaddi ile derneşik antrenman yapmanın emcek kanseri riskini azaltacağına ayraç fail Er, beden epope oranına akıllıca biçimde mefkûre kilonun korunması icap ettiğini de vurguladı.

Erken teşhis konulması yerinde otama başarısının yüzdelik 100'e benzeyen bulunduğunu tabir fail Er, "Yaşam süresini kısıtlamayan ortak kanserden bahsediyoruz. Tedavide aşırı ehemmiyetli gelişmeler var. Yalnızca kimyasal otama değil, hormonoterapi ve esirgeyici radyoterapiler, önemsiz cerrahiler, eksiksiz bunlarla gerçekte aşırı konforlu tedavileri multidisipliner kendisine yapıyoruz." bilgisini verdi.

Açıklamaların ardından, cemiyet üyeleri uçakla Ankara'ya art döndü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler