USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Tekrarlayan güneş yanıkları çocuklarda cilt kanserine neden olabilir

Çocukların yazları yaşayabileceği afiyet problemlerine hakkında münebbih Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Uzmanı Dr. Zeynep Cerit, havuz ve denizin yoğun kullanıldığı bu zamanda çocuklarda güneş yanığı, ishal, koku alma organı kanaması, ısırgın kadar afiyet

Tekrarlayan güneş yanıkları çocuklarda cilt kanserine neden olabilir
02-07-2022 12:04

Çocukların hamam yazları dışarıda geçirdiği dönemin artarak çoğalması ile güneş çarpması, yanık, ısırgın kabil şikayetler aşırı şimdi yoğun görülüyor. Aynı sürede kükremek ve havuzların kullanılması ile başlangıç başa gark tehlikesine huzur da ebeveynlerin titiz olması gerekiyor. Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Uzmanı Dr. Öğretim Görevlisi Zeynep Cerit, çocuklarda yazları şimdi yoğun görülebilecek keyif sorunları ile ait bilgiler verdi.

Dr. Zeynep Cerit, “Koşup rollendirirken tedenni ya da çarpmaya ilişkin travmalar yaşanabilir. İshal, gaseyan atakları, böcek, ispati ısırıkları, arı, uzun hayvan ve kuyruklu sokmaları yazları çocuklarda yoğun tanıdık durumlardır. Dışarıda saat geçirmek, ilkbahar tatilleri yahut yaz tatilleri düşüncesince eş müşterek faaliyettir. Ancak güneş ışınlarına huzur esirgeme sağlamayı unutmamak gerekiyor. Çocuklar yetişkinlere mucibince şimdi kırılan olduklarından ilkin evlatların güneş ışınlarından korunmaları gerekiyor” ifadesini kullandı.

Güneş yanıklarına dikkat

Yaz aylarının en yoğun karşılaşılan durumlarından güneş yanıklarının, öbür yanmalarda bulunduğu kabil ciltte kızarma, ateşlilik artışı ve acıya başlangıç bulunduğunu tamlayan Zeynep Cerit, alevlenmiş vakalarda, kabarma, ateş, titreme, başlangıç ağrısı kabil durumların da görülebileceğini söyledi. Çocukların güncek altında yahut gölgede tutmanın üstelik devir kurnaz güneş ışınlarından korumaya yetmediğini vurgulayan Cerit, “Ultraviyole ışınları, ilkin müşterek yaşın altındaki bebeklerin cildini negatif halde etkiler. Tekrarlayan güneş yanıklarının gittikçe cilt kanserine neden olabileceği biliniyor. Güneş yanığında en güzel otama yöntemi korunmaktır” dedi.

“Çocuk güneş kremleri minimum otuz faktörlü olmalı”

Koruyucu kremlerin çabucak güneşten sakınmak düşüncesince değil daima namına kullanılması icap ettiğini kail Cerit, bebeklere hamam havalarda dışarıda gezdirilirken üstelik krem sürülmesi icap ettiğini belirtti. Güneş ışınlarının gölgede üstelik ufaklıklara ve kırılan kaplı bebeklere yansıyarak negatif etkilediğini kail Cerit, güneş kremlerinin minimum otuz esirgeme faktörlü olması icap ettiğini ve ayrımsız sürede geçer kremlerin içinde ulama maddesinin bulunmaması icap ettiğini vurguladı. Güneş kreminin sansasyonel olması düşüncesince yarım saatte müşterek yenilenmesini öneren Cerit, “Bir çocuk güneş yanığı olursa, etkilenen alana dargın kompres uygulayın. Buzu ağaç namına cilde dek ettirmemeye hizmet gösterin” dedi.

Güneş kremi kullanımına müteallik uyarılarda da mevcut Cerit, “Uygulamadan önce, alerjik tepki düşüncesince yavrunuzun sırtındaki önemsiz müşterek bölgede güneş koruyucuyu imtihan edin. Göz kapaklarına sürmekten kaçının, kremi cezaevi etrafına satır satır uygulayın. Yeterli güneş kremi uyguladığınızdan emniyetli olun. Her müşterek saatte müşterek güneş esirgeyici uygulayın yahut yüzdükten ya da terledikten sonradan tekrarlayın. Çocuğunuzda kızarma, dert yahut ateşle sonuçlanan güneş yanıkları var ise behemehâl çocuk doktorunuza başvurun.” Diye konuştu.
Yaz aylarında gözlük, şapka, güncek ve pamuklu müeddep giysilerin kullanılmasını da öneren Cerit şöyleki bitmeme etti: “Bebeğinizi müşterek ağacın, şemsiyenin yahut çocuk otomobilinin gölgesinin dibine taşıyın. Güneş yanığını engel olmak düşüncesince boynu gölgeleyen mamul şapkaları kullanın. Kolları ve bacakları şamil hafif, pamuklu giysiler giydirin.”

Çocukların güneşten ağız ağıza yoksun bırakılmaması icap ettiğini de kail Cerit, D vitamininin nice hastalıkta sansasyonel müşterek esirgeyici bulunduğunu ve güneş koruyucuları kullanılmadan ilkin evlatların en azından saf ve bacakların 15-20 dakika güneş ışınları ile ağaç dek ettirilmesi icap ettiğini belirtti.

Zararlı mor ötesi ışınlarına verilen kalmaya huzur önceki ve en güzel defans yönteminin güneşten sakınmak bulunduğunu kail Cerit, beklenir olduğunca gölgede kalınması ve ilkin güneş ışınlarının sert bulunduğu saatler bulunan sabahleyin on müşterek ile geceleyin ezanı dört ortada güneşe çıkmamaya hizmet gösterilmesi icap ettiğini belirtti.

Deniz ve havuzlarda yutulan intani sular ishale kez açabilir

Özellikle yaz mevsiminde çocuklarda yoğun tanıdık keyif problemlerinden birinin de cır cır bulunduğunu kail Cerit, üç aydan iri çocuk ve çocuklar düşüncesince 24 saatte üçten müşterek tomar bulaşık ve müşterek tomar oranda dışkılamanın cır cır namına tanımlandığını belirtti. Üç aydan önemsiz bebeklerde cır cır tanımının günde altı yahut yedi defadan müşterek tomar bezden taşacak denli gani ve bulaşık iri abdest bulunduğunu kail Cerit şöyleki bitmeme etti: “Sıcak havalarda cır cır en müşterek tomar iptidai yaşın altındaki evlatları etkiliyor. İshalin çocuklarda yaz mevsiminde artım göstermesinin iptidai altı sebebi vardır. Bunların en önemlisinin hamam havalarda enfeksiyonu meydana getiren virüs ile bakterilerin besinlerde hazırlop ve çabuk müşterek halde üreyebilmeleridir. İshale yol açan müşterek ayrıksı ehemmiyetli aktif fiil ise kılıklı sıfır içmece sularının içerdikleri mikroplardır. Bunların yanı esna evlatların kükremek ve havuzlarda yuttukları intani sularda ishale kez açabilir.”

İshal tedavisinde su kaybının önlenmesi önemli

İshalin tedavisinde su kaybının önlenmesinin ehemmiyetli bulunduğunu kail Cerit, cır cır bulunan ufaklıklara hazır para namına su, katık ve taravetli sıkılmış kâr suyu verilmesi icap ettiğini belirtti. İshal bulunan ufaklıklara bu sürede çokça ana sütünün verilmesi icap ettiğini kail Cerit, illet boyunca muz, şeftali, sert gıdalardan dayanıksız makarna, düğü pilavı ve haşlanmış kumpir tüketilmesi icap ettiğini belirtti. Hazır kâr suları, diyabet hastalığı ve çikolata kabil besinlerin cır cır zamanında tüketilmemesi müstelzim besinler ortada toprak aldığını kail Cerit, yazları ishale huzur katılması müstelzim nice tılsım bulunduğunu belirtti.

İshalden korunmanın yolu hijyen

Yaz aylarında yaşanacak cır cır problemine huzur katılması müstelzim önlemler kendince bilim verici Cerit, pis kükremek ve havuz suları ishale neden olabildiğinden dinlence yerlerinin hıfzıssıhha ve temizliğine ilgi edilmesi icap ettiğini belirtti. El temizliğinin aşırı ehemmiyetli bulunduğunu kail Cerit, ambalajlanmış mamüllerin tüketilmesi icap ettiğini ve bariz büfelerde verilen yemeklere ilgi edilmesi icap ettiğini belirtti. İçme sularının ve yiyeceklerin yıkandığı suların parlak bulunmasına da hizmet gösterilmesi icap ettiğini kail Cerit, buzlu içecekler içinde konulmuş bulunan buzların yapıldığı suların parlak olmama olasılığından ötürü içeceklerin içine buz konulmadan tüketilmesi icap ettiğini belirtti.

Burun kanamaları sıklaşabilir

Burun kanaması ve kurt ısırıklarının ciltte neden bulunduğu yaraların da çocuklarda tanıdık yaz problemlerin bulunduğunu hatırlatan Cerit, koku alma organı kanaması canlı evlatların başlarının geriye akla yatkın atılmaması icap ettiğini hatırlatarak burnu kanayan evlatların kafasının öne akla yatkın eğilmesi ve koku alma organı kökünün bastırılması icap ettiğini belirtti. İsilik yaşanması yerinde isiliğe müteveccih namına değme gün ılık suyla banyo yapılması ve pamuklu müeddep kıyafetlerin giydirilmesi icap ettiğini de kail Cerit, yazları ispati ve kurt sokma olaylarının yoğun yaşandığını hatırlattı. Kapalı ortamlarda kimyevi konu içeren ispati ve kurt öldürücülerin kullanılmasının ufaklıklara dokunca verdiğini kail Cerit, bu sebepten dolayı ilkin bebekleri sineklerden arkalamak düşüncesince odanın içine ya da vücuda sürülen kimyasallar adına saf koruyucuların ya da cibinliklerin kullanılması icap ettiğini söyledi.

“Havuz adına denizi yeğleme edin”

Havuz adına denizin yeğleme edilmesinin şimdi dimdik olabileceğini de tamlayan Zeynep Cerit, havuzların şimdi aşırı bakteri ve virüsün yaşaması düşüncesince makul ortamlar bulunduğunu bu sebepten dolayı cilt, kulak enfeksiyonları, sarılık A ve cezaevi hastalıklarının sık sık neden olabileceğini söyledi. Havuz adına denizin yeğleme edilmesi ile bu çeşit enfeksiyonların riskini azaltmanın beklenir bulunduğunu kail Cerit, havuzun yeğleme edilmesi yerinde havuz kenarında örtüsüz ayakla dolaşılmaması, kulaklara tıkaç konması ve havuz önceleri ve sonrası duş katılması gerektiği uyarılarında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler