USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Tamir edilen kalp kapakçığıyla yaşama tutundu

Nefes darlığı dolayısıyla nice hastaneye başvuran ve mitral kapak yetersizliği bulunduğu öğrenen 65 yaşındaki İdris Çeşmeci, "Belki de orada ölebilirdim. Böyle ortak cerrahi müdahale olduğum düşüncesince yaşıyorum, ikinci ortak yaşam. Herkes çekinmeden gelsin, ferah ferah

Tamir edilen kalp kapakçığıyla yaşama tutundu
23-01-2022 13:07

65 yaşındaki İdris Çeşmeci, hissettiği kırıklık hissi ve dem darlığı sonrası hastaneye gitti. Gittiği nice noktada namına değişik tanılar konulduğunu fakat son alamadığını özetleyen Çeşmeci, birlikte yakının tavsiyesiyle Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi.

Burada meydana getirilen tetkiklerinde mitral kapak yetersizliği belirleme edilmesi ilişkin 65 yaşındaki Çeşmeci'nin robotik cerrahiyle cerrahi müdahale edilmesine değişmeyen verildi. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Burak Onan ve kadrosunun gerçekleştirdiği kalburüstü operasyonla yaşama tutunan Çeşmeci, robotik cerrahi sebebiyle endamsız müddette ayağa kalkarak günce hayatına döndü. Prof. Dr. Burak Onan ise cerrahi müdahale dönemini ve robotik cerrahi yolunu anlattı.

“İlk gözcü mitral kapağını onarım edebilmiş olmamız, ikincisi robotik cerrahi”

Hastaya meydana getirilen testler kararında mitral kapağının onarım edilebileceğinin belirlendiğini arkası sıra ise kalburüstü birlikte dizi eylem gerçekleştirdiklerini tamlayan Prof. Dr. Burak Onan: “İdris komutan dem darlığı şikayetleri ile bizlere geldi. Esas sıkıntı kalbinin kapaklarından birlikte tanesinde mitral kapağında gümrüksüz olmasıydı. Mitral kapağı markajcı uslu ip biçiminde binalar vardır. Bu yapılardan birlikte veya ansızın dahası koptuğu devir kapak alışılagelen fonksiyonunu namına getiremiyor, bilakis dönüyor. İdris Bey'de de bu mekanik vakası yaşadık. Kapağında gelecek derecede yetmezlik, gümrüksüz vardı. Bu kaçağın beş altı halde çıkar yol var; ya kapağı onarım edebilirsiniz ki bu bizim şu anda vurgulamak istediğimiz ciddi nokta, gayr de kapağın değişimi; oraya birlikte takma yerleştirilmesi. Biz kliniğimizde çoğu kez evvel alternatif şekilde kapak tamiri yaparak otama ediyoruz. Tamir olması birlikte hastanın kalp, mitral kapak ameliyatında edineceği azami kazanım. Kritik gözcü tamirin yapılabilmesi ve çalışan olabilmesi. Tamirin ne halde birlikte pozitif yanları var; enfeksiyon riski elan az olmaktadır ve takma kapağın takılmasıyla ortaya çıkan risklerden de hastalarımız masun oluyor. İlk gözcü mitral kapağını onarım edebilmiş olmamız, ikinci noktada ameliyatını gizli birlikte halde robotik cerrahi yönteminin kullanılarak döş kafesi açılmadan gizli yöntemle yapmamız bunun pozitif yanları da hastamızın endamsız vakitte normal, günce içtimai aktivitelerine dönmesini sağlamak” dedi.

“Kapağınızın onarım olup olmayacağını sormanız gerekiyor”

Kendilerine başvuran hastalarda ilk evvela olanak mevcut ise kalp kapağı tamiri gerçekleştirdiklerini özetleyen Prof. Dr. Burak Onan, “Kapak onarım olabilirse, şansı mevcut ise kesinlikle kapaklarını onarım ediyoruz. Tamir en ehemmiyetli gözcü mitral kapak cerrahisinde kalburüstü ölçün diyebiliriz. Hastanemizde hikâye yoğunluğumuz var, baş döndürücü birlikte tomar cerrahi müdahale yapıyoruz ve kapak tamiri de bizim marazlı yoğunluğumuz ortada ehemmiyetli birlikte bölümü oluşum ediyor. Bunların yapılabilmesi düşüncesince bu işe kendini verici şahısların beraberinde bu işe lisan vermiş uzmanların, asistanların da olması gerekiyor. Mitral kapağı markajcı ıvır zıvır iplikçikler mevcut bunları paraşüte benzetebiliyoruz. Nasıl birlikte paraşütün ipleri koptuğu devir paraşüt bilakis dönüyor. Mitral kapak da ayrımsız mantıkla çalışıyor. Bizim yaptığımız şey; bu bu kopan ıvır zıvır iplikleri namına yenisini koyarak kapağın yeniden alışılagelen fonksiyonuna dönmesini sağlamak. Özellikle hastalar düşüncesince vereceğimiz mesaj; gittiğiniz hastanelerde cerrahınıza kesinlikle kapağınızın onarım olup olmayacağını sormanız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Bu cerrahi müdahale benim düşüncesince baş döndürücü şişman birlikte yarar oldu, ikinci birlikte yaşam”

Rahatsızlığı düşüncesince bambaşka hastanelerde değişik tanılar konulduğunu özetleyen 65 yaşındaki yapım mühendisi İdris Çeşmeci, “İlk ilkin alerjik astım derece dediler ego de tedavisine gittim, sonradan birlikte bambaşka doktora gittim o da astım mevcut dedi. Başkasına gittim 'hayır bunlar kusur tedavi' dedi, 'siz de KOAH var' dediler, birlikte güzel korkuttular. Ardından dediler bulduk; size önerimiz mitral kapağın tamirini yaptır. Bu illet kalp bulunduğu düşüncesince hastalar korkuyor, ego cerrahi müdahale olmaya değişmeyen verdim, geldim oldum. Bir hafta derece kaldım o birlikte haftada erkeğe araştırma görevlisi oldular. Çabuk iyileştim evime gittim. Ben toy birlikte gidiş geliş kazası geçirdim 45 devir derece oldu. Bu cerrahi müdahale benim düşüncesince baş döndürücü şişman birlikte yarar oldu. Belki de orada ölebilirdim, hakeza birlikte cerrahi müdahale olduğum düşüncesince yaşıyorum, ikinci birlikte yaşam. İyi etibba bulunduğunu hepsi bilsin çekinmeden gelsinler, ferah ferah menfaatlerini doğrulama etsinler. Beş buçuk sayaç ameliyathanede kalırsınız ama birlikte nesne duymuyorsunuz" sanarak konuştu.

Hasibe Karadağ - Harun Özcüler
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler