USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sperm dondurma işlemi: Erkeklerde üreme fonksiyonlarının korunmasında önemli seçenek sunuyor

Sperm dondurma işleminin, meni hücrelerini yitirme riski haiz beylerde üreme fonksiyonlarının korunmasında akıbet basamak önemli birlikte formül bulunduğu bildirildi.

Sperm dondurma işlemi: Erkeklerde üreme fonksiyonlarının korunmasında önemli seçenek sunuyor
09-11-2022 10:09

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi, Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cevahir Özer, kimyasal otama ve ışın tedavisi kabilinden dokunmabana tedavisinde makbul yöntemlerin sperma hücrelerinin üretiminde sürekli hasara hastalık olabileceğini belirterek, "Tıp bilimindeki ilerlemeler; dokunmabana tedavisinde de değme sabık devir beniz güldüren gelişimleri indinde getirmiştir. Genç koca hastaların ölüm kalım payı kısaca yüzdelik 80 civarındadır. Bazı kanserlerde ise bu kemiyet yüzdelik 95'e çıkabilmektedir. Bununla beraberce maruz tedaviler yaşamda küsurat hastaların kısaca dörtte birinde üreme fonksiyonlarında sürekli bozulmaya hastalık olmakta ve bu boyut fakirlik ile sonuçlanmaktadır. Bu sebeple ilkin canlı yaşta yahut bebek sahibi olma hevesi bulunan erkeklerde; üreme fonksiyonlarının korunması için, sperma dondurma işlemi aşırı önemli ortak seçenek adına karşımıza çıkmaktadır” dedi.

"Sperm dondurma işlemi ile bebek sahibi olma şansı bitmeme edebilir"
Kanserle uğraş fail baylarda üreme fonksiyonlarında aksaklık riskinin önemli ortak fikir deposu olduğuna ilgi çekici Doç. Dr. Cevahir Özer, şöyleki bitmeme etti:

"Kanser hastalarında üreme fonksiyonlarının korunması nazik ortak ciddiyete sahiptir. Günlük uygulamada ise bunu iletmek değme devir bedava değildir. Çünkü acemi dokunmabana teşhisi meydan ortak hastalanmış ve hekimi ilk önce hastalığın tedavisine odaklanmaktadır. Ayrıca sperma dondurma işleminin tedavide gecikmeye hastalık olabildiği ve aşırı değerli ortak işlem olduğuna değgin hata ortak idrak mevcuttur. Bu sebeple sperma dondurma ve hıfız işlemi, bedava ulaşılabilen ve bedava uygulanabilen ortak formül bulunmasına karşın can alıcı kurda kullanılamamaktadır. Oysa ki bu hastaların otama evveliyat dondurulan sperma hücreleri ile bebek sahibi olma şansları bitmeme etmektedir."

"Kanser tedavisinde gecikmeye hastalık yapılmaksızın haydi haydi uygulanabilir"
Doç. Dr. Cevahir Özer, sperma dondurma işleminin; kadınlardaki testis dondurma işleminden değişik olarak, çıkar yol kullanması ve tıbbi adım gerektirmeden yapılabildiğine ayraç ederek, şunları kaydetti:

"Hastalarımızdan tahsil edilen dikel örneği içindeki spermler, koruyan eriyik içeren kaplara konarak hazır para nitrojen tanklarında saklanmaktadırlar. Uygun koşullarda gizlenen spermlerin sınırsız adına yaşamda kalabileceği varsayılmaktadır. Dondurulduktan sonradan 20 sene mahfi spermlerin fark canlılığını koruduğu ve bu spermlerle güzel gebelikler elde edilmiş bulunduğu bildirilmiştir."

"Kanser tedavisi dışındaki birtakım hususi hallerde da uygulanabiliyor"
Sperm dondurma işleminin dokunmabana hastalarının dışındaki birtakım hususi hallerde da uygulanabildiğinin altını çizen Doç. Dr. Cevahir Özer, "Ülkemizdeki kanuncu mevzuat dokunmabana tedavisi ilişki bulunan hastaların indinde üreme fonksiyonlarının kaybedilmesine hastalık olabilecek ameliyatlar (yumurtaların katılması gibi) öncesinde, sperma sayısının aşırı bağan bulunduğu hallerde ve cerrahi yolla sperma elde edilmesi şeklinde spermlerin dondurulmasına müsaade vermektedir” dedi.

Kanser tedavisi ile uğraşan hekimlerin ve kanserle uğraş fail hastaların sperma dondurma işlemi ile farkındalığının artırılmasının önemine aksan karşıcı Doç. Dr. Cevahir Özer, “Sperm dondurma işleminden kâffesi dünyada tam kurda yararlanılamamaktadır. Kanser teşhisi konulduktan sonradan aşırı endamsız müddet içerisinde, bedava biçimde yapılabilecek sperma dondurma işlemin yapılmaması henüz sonradan parayla hesabına konulamayacak ortak kayba hastalık olabilmektedir. Bu sebeple hekimlerin ve hastaların bu konudaki farkındalığının artırılması ve hata algıların ortadan kaldırılması önemlidir. Ayrıca dokunmabana tedavisi ile uğraşan merkezler hekimlerinin ve hastalarının bu hizmete ulaşmasını kolaylaştırıcı düzenlemeleri yaşama geçirmelidir" vurgusunu yaptı.

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze şeklinde yayınlanmaktadır. Haberin video, foto ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler