USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Sosyal davranış bozukluğu erkeklerde daha çok görülüyor'

Sosyal davranış bozukluğunun erkeklerde daha kalın görüldüğüne vurgulayan Nörolog Dr. Mehmet Yavuz, ''Temel dayanakları düşün ve endişe özgürlüğüdür. Onlar, sayı farkı maşer normlarını zılgıt fail davranışlarını birlikte hürriyet felsefesi adına benimseyip, özlü

'Sosyal davranış bozukluğu erkeklerde daha çok görülüyor'
26-08-2022 19:06

Sosyal davranış bozukluğunun başta çocuklarda ve ergenlerde görüldüğünü tamlayan Nörolog Dr. Mehmet Yavuz, "Sıklıkla ve tekrarlayan ortak biçimde başkalarının asliye haklarına saldırma, maşeri ve maşeri kuralları reddetme, çevreye dokunca ödeme ve saldırganlık gerçek hususiyetleridir. Bu janr davranış bozukluğu olanlar, şayet ortak ideali yahut ideolojiyi benimsemişlerse, diğerlerinin düşünüm ve isteklerini hiçe farzımuhal on paralık ortak duygudaşlık geliştirmeden o fikrin yahut ideolojinin fanatik, gözü karaca savunucusu olabilirler. Hatta bu uğurda kuvvet uygulamaktan caba çekinmeyebilirler. Bunlara gereğince başkalarının liberalizm değerleri, doğruluk ve özgürlükleri özlük ideallerinin yahut fikirlerinin birlikte on paralık ortak kıymeti yoktur'' dedi.

''Sosyal davranış bozukluğu erkeklerde daha kalın tanıdık ortak tablodur''

Sosyal davranış bozukluğunun erkeklerde daha kalın görüldüğüne vurgulayan Dr. Yavuz, ''Temel dayanakları düşünüm ve düşünüm özgürlüğüdür. Onlar, averaj maşer normlarını gözdağı fail davranışlarını ortak hürriyet felsefesi namına benimseyip, özlük varoluşcu çizgilerini bağnaz ideallerine taşırlar. Saplandıkları düşünüm yanlışları ve davranış hataları düşüncesince camiası infiale götürecek uç eylemlere girmekten çekinmezler. Topluma tepkime koyma konusunda, ayrışma ve ötekileştirme en iri bahaneleri bulunmasına rağmen, gerçek ayrıştırma ve ötekileştirmeyi kendileri yaparlar. Narsist, benbenci ve egoist ortak boşluk açısıyla menfaatlerini topluluğun öbürü bireylerinden faik rüyet eğilimindedirler. Kendileri üzere düşünmeyen insanlar; münevver düzeyleri gelişmemiş, zeka kapasiteleri sınırlı, modern fikirlerin peşinde kalmış, gelişen ve mütebeddil dünyaya kadem uyduramamış bilisiz kişilerdir'' halinde konuştu.

''Dünyanın en demokratik devletlerinde caba özgürlükler doyumsuz değildir''

Dr. Yavuz, laflarına şu biçimde bitmeme etti: ''Dünyanın en demokratik devletlerinde caba özgürlükler doyumsuz değildir. Özgürlük, bireyin özlük ferdî piyasası arasında istediği üzere serbestçe akım edebilme hakkıdır. Diğer bireyin sınırlarına girildiği an hürriyet biter. Ancak denyo sağlığı bozuk olanlar düşüncesince özgürlüğün ortak sınırı yoktur. Nitekim psikotik tabloda düşünüm bozukluğu gösterenler, öbürü şahısların doğruluk ve özgürlüklerini doğaç istediklerini etme eğilimine girebilirler. Zaten bunların da cezai ehliyetleri, sunulan kaldıkları psikoloji kaza zımnında bulunmaz. Dolayısıyla bireyin, ilgilendiren yer aldığı topluluğun liberalizm ve bedel sistemlerini fütursuzca kutsala taşlama etmesi tek biçimde hürriyet olamaz. Mantıklı entellektüel zeka, kabullenmese caba zarfında bulunmuş yer aldığı topluluğun bedel yargılarına, liberalizm sistemlerine hürmet gösterir. Bunu da empatik yaşamın elzem ortak koşulu namına görür. İnsanların mukaddes değerlerine lisan uzatmak, hürriyet değil, psişik zihnî kuvvet uygulamaktır. Şiddet hemen fiziki bölgede olmaz. Bu sebeple şahısların liberalizm değerlerine, onun içsel iklimine hücumcu zihnî şiddet, fiziki şiddetten daha yaralayıcıdır.''

"Aklı başlangıcında ortak insanoğlu topluluğun bedel yargılarıyla elverişsiz düşecek yahut çatışacak biçimde kaba tavırlar sergilemez"

Bir öbürü ehemmiyetli noktanın, topluluğun mukaddes değerlerine hücumcu şahısların ‘sosyal davranış bozukluğu' kategorisinde ele alınarak, bunların ortak pestil üzere bildirme edilip, rastgele ortak linç uygulamasına sunulan bırakmadan otama ve rehabilitasyonunu muktedir olmak bulunduğunu kail Dr. Yavuz, "Çünkü bildirme etsin etmesin tek birinci sınıf ortak insanoğlu ilgilendiren yer aldığı topluluğun bedel yargılarıyla elverişsiz düşecek yahut çatışacak biçimde kaba tavırlar sergilemez. Diyelim ki, muhatap olduğunuz bireyin tipini beğenmiyorsunuz. Bu halde sizin özgürlüğünüz o insana “tipi bozuk adam git başımdan” anlam hakkını vermez. Bu tamamen psişik kuvvet doğrusu elhasıl taşlama olur. O'nun tipinin bozuk bulunduğunu düşünebilirsiniz fakat bunu davranışlarınıza ve eylemlerinize yansıtırsanız o devir bu düşünüm özgürlüğünü görmek değil, karşınızdaki insana taşlama buyurmak olur. Hem size gereğince ihtimal tipi bozuktur fakat ortak ayrıksı insana gereğince anca olmayabilir'' sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler