USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Soğuk havalarda çoğalma yayınlayan egzamanın belirtilerini indirmek düşüncesince öneriler

Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay, 'Egzama alevlenmelerinin kışın hâlâ kalın meydana geldiğini yahut hâlâ da kötüleştiğini görebilirsiniz. Kuru hava, iç mekan teshin sistemleriyle birleştiğinde cildinizi kurutabilir.' dedi.

Soğuk havalarda çoğalma yayınlayan egzamanın belirtilerini indirmek düşüncesince öneriler
05-10-2021 11:42
İstanbul

Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay, egzama alevlenmelerinin kışın elan kalın meydana geldiğini yahut elan da kötüleştiğine ayraç ederek, "Ani susama değişikliklerinden kaçının. Cildinizi kalın pıtrak nemlendirin. Hafif cilt iş ürünleri kullanın. Pamuklu giysiler yeğleme edin. Sıcak banyo yapmayın. Vücudunuzun yaşlı kalmasına araştırma görevlisi edinmek düşüncesince gani su için." önerilerinde bulundu.

Akçay, meydana getirdiği mukayyet açıklamada, egzama yahut "atopik dermatit"in, cildin fevk kısmında kuru, pullu ve kaşıntılı döküntülere illet bulunan müşterek cilt hastalığı bulunduğunu aktardı.

Egzamanın kaşıntılı müşterek yorgunluk bulunduğunu ve bu haldeki birinin uyumakta külfet çekebileceğine ayraç fail Akçay, çoğu defa çocuklarda canlandırma edilen hastalığın yetişkinlerde de önceki defa ortaya çıkabildiğini, egzamanın el, ayak, saç derisi ve beniz kadar bünyenin dayanıklı baş döndürücü branşında görülebildiğini anlattı.

Prof. Dr. Akçay, egzamanın belirtilerini "geceleri hararetli kaşıntı", "ciltte kuruluk, ciltte al ile kahverengimsi boz bulunan mobilyasız ve pullu döküntüler", "bazen hazır para sızdıran döküntüler", "kalın, çatlamış, mobilyasız ve pullu cilt" ile "hassas cilt" yerine sıraladı.

Bebeklerde yüz, sorumluluk ve kulak arkaları ile paradigma ve dip aut kısımlarında egzama görülürken, elan büyüklerde başta mafsal yerlerinde, yetişkinlerde ise ellerde belirginleştiğine dikkati çekici Akçay, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Egzama alevlenmelerinin kışın elan kalın meydana geldiğini yahut elan da kötüleştiğini görebilirsiniz. Kuru hava, iç mekan teshin sistemleriyle birleştiğinde cildinizi kurutabilir. Cilt yalnız başına yaşlı kalamadığı düşüncesince egzama alevlenir. Alevlenmeler başkaca baş döndürücü müşterek tomar elbise giymek, yunak banyo gerçekleştirmek yahut baş döndürücü müşterek tomar döşek örtüsü kullanmaktan da kaynaklanabilir. Bunların bütünü soğuk kış aylarında yapmanız elan beklenen bulunan şeylerdir. Bu sebeplerden çevre egzama alevlenmeleri kışın çoğalma gösterir."

Ciltte mevcut mantarlar ve dezenfektan kullanması egzamayı tetikleyebilir

Özellikle iri yaşlarındaki egzama hastalığında cildin alışılagelen florasında mevcut "Malassezia" ünlü mikrobun alerjen biçimine gelebildiğine, bunda terinin öneminin iri olduğuna dikkati çekici Akçay, alerjen biçimine mevrut yalan mikrobunun egzamayı elan da alevlendirebildiğini vurguladı.

Prof. Dr. Akçay, egzamanın münteşir tetikleyicilerinden birinin de kimyevi maddeler bulunduğunu belirterek, "Pandemi dolayısıyla el dezenfaktanlarının çoğunlukla kullanılması başta ellerde egzama alevlenmelerine illet olabilir. Egzaması sıfır kişide üstelik dezenfektanlar zayıflık ve tahrişe illet olabilirken, egzaması bulunan kişide de alevlenmelere illet olabilir. Egzamada cildin nemini destek edinmek gerekir. Alkollü dezenfektanların cildi kurutucu niteliği vardır. Bu sebeple dezenfektan kullandıktan sonraları cildi rutubetlendirmek yarayışlı olacaktır." ifadelerini kullandı.

Egzamadan sığınmak düşüncesince alınacak önlemlerin belirtilerin hafiflemesine araştırma görevlisi olacağına ayraç fail Akçay, "Ani susama değişikliklerinden kaçının. Cildinizi kalın pıtrak nemlendirin. Hafif cilt iş ürünleri kullanın. Pamuklu giysiler yeğleme edin. Sıcak banyo yapmayın. Vücudunuzun yaşlı kalmasına araştırma görevlisi edinmek düşüncesince gani su için." önerilerinde bulundu.




SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler