USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sıkı diyetler saç dökülmesine sebep olabiliyor

Saç dökülmeleri ve yıpranmaları üzerine bilgelik sağlayan Dermatolog Doktor Yasemin Erdem Öztürk, şuursuz verim kullanımına da yer vererek ehemmiyetli uyarılarda bulundu. Öztürk, çabuk kilogram kaybı düşüncesince bilgisizce meydana getirilen disiplin diyetlerin de saç dökülmes

Sıkı diyetler saç dökülmesine sebep olabiliyor
01-10-2021 12:21

Günümüzde doğrudan çabucak her insanın yaşamış bulunduğu ve engel olmak düşüncesince nice yönteme başvurulan sorunlardan ortak tanesi de saç dökülmeleri. Her ne derece elan aşırı adamların yaşamış bulunduğu ortak dava üzere gözükse de gerçekte hanımlar da saç dökülmelerinden enine boyuna şikayetçi. Bu manada İzmir Kavram Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Dermatolog Doktor Yasemin Erdem Öztürk, saç dökülmeleri ve saç yıpranmaları üzerine hem bilgilendirmelerde bulunmuş oldu bununla birlikte şuursuz mahsul kullanımına uyanıklık çekti.

“Sağlık Bakanlığından ruhsatı sıfır ürünleri kullanmamak gerekiyor”
Dr. Yasemin Erdem Öztürk, insanların saç sorunu olduğunda internetten ve ya ayrımlı kişilerden tahsil edilen duyumlara mucibince ayrışık mahsulat uygulanıldığından çevre mesail yaşanabileceğini vurgulayarak, “Sağlık Bakanlığından ruhsatı sıfır ürünleri kullanmamak gerekiyor. Çeşitli renklerdeki sular namına bilinen mahsulat tüketicilere sürülüyor fakat ortamında ne işe yaradığını bilmiyoruz. Değil saça sürmek, ihtimal değinti etmek ayrım dokuncalı olabilir. İçinde saç çıkaran ortak bilinçlilik olsa ayrım bunun dozu ve uygulaması elbette olabilmektedir üzere rastgele ortak data olmaksızın internetten tahsil edilen bilgiyle mahsul kullanılmamalı. Bir hekime başvurmanız, akıllıca dozda akıllıca tedaviyi almanız gerekiyor. İlaç akıllıca olsa ayrım belirlediğiniz düze size akıllıca olmayabilir. Ürün arkadaşınıza dobra gelmiştir lakin size dobra gelmeyebilir. Size ilişik taraf etkisinde bırakır ortaya çıkabilir, tek beklemediğiniz alerjik reaksiyonlar olabilir, saçınızı çıkaracakken orada ayrışık reaksiyonlarla saçınızın tek çıkmamasına hastalık olabilir” diye konuştu.

“Sıkı diyetler daha sonra saç dökülebiliyor”
Saç dökülmesinin, hem hanımlarda bununla birlikte baylarda görülebilen klinik ortak gidişat bulunduğunu kaydeden Dr. Yasemin Erdem Öztürk, “Bu hastalıkta umumi saç dökülmesi olabilir, birtakımı dermatolojik hastalıklara ilişkin çıban izi bırakarak dökülmeler kabil ve ya ‘erkek tipi' dediğimiz, yalnızca huzur ve bayır noktasında bulunan dökülmeler olabilir. Erkek tipi saç dökülmesi, baylarda elan kalın olmakla bu arada hanımlarda da birtakımı hormon problemleri olduğunda görülebiliyor. Hasta bizlere vardığında ilk hastaya sorular sorarak saç dökülmesinin nedenini anlamaya çalışıyoruz. ‘Ne vakitten buyana dökülüyor, günde müteaddit kıta dökülüyor?' üzere sorular soruyoruz. mesela günde 80-100 arası saç teli dökülmesi normal. Ancak bu nüsha artıp saçta seyrelmeye kere açtığında hasta, saç dökülmesi hastası namına benimseme ediliyor. mesela aşırı hummalı düzen diyetler daha sonra da saç dökülebiliyor. Gebelikten sonradan 2-3 ay içerisinde de aşırı ağırbaşlı saç dökülmeleri olabiliyor. Kişinin rastgele ortak rahatsızlığı olabilir, ortak çare kullanması olabilir. Çünkü birtakımı ilaçlar saç, müjgân ve takım dökebiliyor. Büyük ortak cerrahi dizi eylem geçirildiyse ve ya ruhsal gerilim yaşanıyorsa saç dökülebiliyor. Tüm bunları konuşuyoruz. Saçı afiyet muayenesi yazar saç dökülmesinin tipini belirliyoruz ve daha sonra birtakımı incelemeler istiyoruz. Demir eksikliği ve kansızlığı mevcut mı, cedre ile alakalı rahatsızlığı mevcut mı, vitamin eksikliği varmı diye bakıyoruz. Bu testlerin sonuçlarında rastgele ortak nakıs gördüysek bunları adına koyma bu şeklinde hastayı otama ediyoruz. Eğer nakıs görmediysek şampuanlar, haplar, spreyler üzere umumi saç destekleri önerebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Saç kökünde harabiyet meydana getirecek derece sarımsak kullanımına dikkat
Erkek tipi saç dökülmelerinin umumi manada baylarda görüldüğünü fakat lupus, liken planus ve ya ahali ortada ‘saç kıran' diye aşina emraz bahis konusu olduğunda gelişigüzel dü cinste de bu rahatsızlıkların görülme payı ortada ortak ayırt olmadığını tamlayan Öztürk, “Liken planus ve lupusta saç kökü harabiyeti de bulunduğu düşüncesince saç çıkışı az buçuk elan zor. O rahatsızlıkları elan er etapta tutup beklenir bulunduğu derece saç dökülmeden kapatmak aşırı önemli. O nedenden er teşhis ve tedaviye er doğmak önemli. Saç kıranda, saç kökü harabiyeti bulunmadığı düşüncesince o saçlar umumi manada baştan çıkıyor lakin gene de ortak zamanlar ve akıllıca otama verilmeli. Yanlış tedaviler uygulanmamalı. mesela saç altına saç kökü harabiyeti meydana getirecek derece aşırı ortak tomar sarımsak kullanarak alanı tırmalanma ettikten sonradan o alanda saçı çıkmayan hastamız oldu. Hâlbuki parasız o işlemleri yapmadan bizlere başvursa elan akıllıca tedavilerle saç kökü harabiyeti olmaksızın otama olabilecekti” dedi.

“Kimyasal teması ve aşırı ortak tomar düzleştiriciden kaçının”
Dermatolog Doktor Yasemin Erdem Öztürk başkaca saç bakımına müteallik tavsiyelerine bitmeme ederken şunları da söyledi; “Saçla alakalı ortak şikayetiniz mevcut ise onunla alakalı önlemler benimseme etmek lazım. Çok ortak tomar kimyevi temasından çekinmek lazım. Eğer kimyasallardan çevre aşınma olduysa, haricen meydana getirilen bakımlarla saçı müzaheret etmek lazım. Ancak bunlar umumi afiyet kurallarına akıllıca biçimde yapılmalı. Hem deri hem keski bununla birlikte saç düşüncesince derneşik ve kararlı beslenmek, derneşik uyumak, stresten ırak ara vermek gerekiyor. Saçınızın yapısına akıllıca şampuan taşımak gerekiyor. Kuru saça aşırı ortak tomar fön, aşırı ortak tomar düzleştirici işlemler yapmış olursanız saçın keratin yapısını bozarsınız. Bu işlemleri, saçınızın yapısına mucibince planlamak lazım. Her sabahleyin saçınızı düzleştiriyorsanız, aşırı andıran ve efdal ısıyla saça dek oluyorsa behemehâl keratin yapısını bozacaksınız. Aynı sürede sonsuz boya yaptırıyorsanız sonsuz ihtimam da yaptırmanız lazım. Organik boyalar yeğleme edilebilir, keratin ve rutubet bakımları yapılabilir, saç maskeleri uygulanabilir. Mutlaka banyoda krem kullanılmalı, akıllıca fırçalarla saç taranmalı, saçlar derneşik temizlenmeli. Eğer saç dökülmesi, saç uçlarının aşırı kırılması, cansızlık, kepeklenme, kızarıklık, kaşıntı mevcut ise kişiyi taşımak gerekiyor.”

“Sülfat içermeyen şampuan ürünleri kullanın”
Deniz ve havuza girdikten sonradan saçlarda birtakımı tadilat olabildiğini de anlatım fail Dr. Erdem Öztürk sonuç olarak, “Mevsime mucibince saçta birtakımı tadilat olabilir. Özellikle yazları havuzun kloru, denizin tuzu, güneşin tesiri ile bu arada saçlarda kuruma, yıpranma, kırılma, ölmüş fon üzere birtakımı değişimler olabiliyor. Bu değişimlere müteveccih namına önerilerimiz olabiliyor. mesela ayrışık rutubet bakımları, keratin bakımları, ayrışık nebati ve örgensel ürünler ile meydana getirilen saç bakımları, saçın gövdesindeki kurumayı, yıpranmayı gidermeye araştırma görevlisi olabilir. Bunlar örgensel mahsulat elde edilerek evde de yapılabilir. Mutlaka sülfat içermeyen şampuanlarla saç yıkanmalı. Deniz ve havuzdan sonradan ortak an ilk duş alınmalı ve daha sonra rutubet bakımları yapılmalı” diye laflarını sonlandırdı.

Ceren Atmaca - Sinan Yeniçeri - Salih Yılmazsoy

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler