USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sıcak havalarda kalp aksesi riskini azaltmak düşüncesince kucak dolusu su tüketin

Sıvı kaybı ve kanın pıhtılaşma oranındaki artışa ilişkin adına yazları kalp aksesi olayları artıyor. Prof. Dr. Hamza Duygu, bu yüzden metin şahısların bile yazları likit alımına nazarıitibar göstermesi icap ettiğini hatırlattı.

Sıcak havalarda kalp aksesi riskini azaltmak düşüncesince kucak dolusu su tüketin
04-05-2022 14:25

Artan hava sıcaklıkları sebep oldukları değişikliklerle insanoğlu sağlığını yıldırma ediyor. Bu devirde riski küsurat rahatsızlıkların ortada kalp rahatsızlıkları da bulunuyor. Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hamza Duygu, ilkin faziletli tansiyon, kalp yetersizliği ve kalp damarlarında tıkanıklık bulunan insanların yazları kalp sağlığı açısından risk grubunu oluşturduklarını söyledi. Prof. Dr. Duygu, elan evvel kalp damarlarına stent makbul yahut geçirilmiş by-pass öyküsü mevcut insanların borda bordaya tomar hamam ve nemden meydana gelen terlemenin oluşturacağı nakit ve sodyum klorür kayıplarına ilişkin yerine kalp hızında çoğalma gelişebilmesi hasebiyle ilkin tetik olmalarını kaynak etti.

Sıvı tüketimine dikkat

Sıcak havaların kalp hastaları üstündeki etkilerine de yer veren Prof. Dr. Hamza Duygu, borda bordaya tomar hamam ve buğulu havanın, ilkin kalp huy hastaları, hipertansiyon ve kalp yetersizliği bulunan hastalar düşüncesince risk artışı meydana getirdiğini kaydetti. Vücudun sıcağa huzur almış bulunduğu en çarpıcı yöntemin terleme olduğunu, terleme ile beraberce nakit ve elektrolit denilen sodyum klorür ve minerallerin kaybedildiğini, damarlarda dolaşan içki hacmindeki azalmanın, böbreklere revan içki hacminde azalmaya, zımnında da böbrek fonksiyonlarında bozulmaya sefer açabileceğini anlatım etti.

Prof. Dr. Hamza Duygu, “Terlemeyle beraberce vücuttan atık potasyum, magnezyum kabil minerallerin vücutta azalması, ilkin kalp hastalarında, hafakan ve yaşamı yıldırma fail tartım bozukluklarının tetikleyicisi olabilmektedir. Hipertansiyonu yahut kalp yetmezliği olan, bundan dolayı gereklilik söktürücü çare kullanan hastaların ehliyetli oranda nakit tüketimine nazarıitibar etmeleri gerekmektedir. Aksi şekilde halsizlik, kırgınlık kabil huzursuzluklar ve böbrek fonksiyonlarında aksama meydana gelebilir. Bu kabil şikayetleri bulunan insanların doktorlarına danışarak çare dozlarının baştan düzenlenmesi gerekebilir. Bunun indinde kalsiyum hat blokeri grubu tevettür ilacı kullanan hastalarda çare taraf tesiri yerine kadem bileği ve vale şişliği de yazları elan borda bordaya tomar olmaktadır” ifadesini kullandı.

Yaz aylarında kalp sağlığını destek olmak düşüncesince alınabilecek önlemler

Kalp sağlığını destek olmak düşüncesince dimdik insanların bile alması müstelzim önlemler bulunduğunu tamlayan Prof. Dr. Hamza Duygu, alınabilecek önlemleri şöyleki sıraladı: Açık renk, terlemeyi artırmayan kumaştan üst baş yeğleme edilmeli; sonuç ve göveri tüketiminin ön planda bulunduğu Akdeniz rejimine akıllıca beslenilmeli; günce nakit ihtiyacının arttığı cezaevi uğrunda bulundurularak, günce 2-2.5 lt yöresinde nakit tüketilmeli; kontrolsüz soda ve beyaz zehir suyu tüketiminin tansiyonu yükseltebileceği, kalp yetersizliği şikayetlerini artırabileceği cezaevi uğrunda bulundurularak borda bordaya tomar tüketimden kaçınılmalı; gündüz ışınlarının yalçın bulunduğu saatlerde hariç çıkılmamalı; denize sabahleyin ve gece ezanı saatlerinde aç karnına girilmeli; egzersizler sabahleyin ve gece ezanı saatlerinde yapılmalı; borda bordaya tomar ilgisiz su damarlarda spazm yaparak içki akışını bozabildiğinden borda bordaya tomar ilgisiz deniz, havuz ve duşlara girilmemeli; döş ağrısı, çarpıntı, soluk darlığı, baygıntı hissi kabil huzursuzluklar olduğunda en DOĞRU keyif kurumuna başvurulmalı."

Kalp hastaları, hamam yaz günlerinde bunlara dikkat

Hava sıcaklıklarının artmasıyla, kalp huy rahatsızlığı öyküsü mevcut kişilere, kalp sağlığını korumaya müteveccih tavsiyelerde de mevcut Prof. Dr. Hamza Duygu, beklenir bulunduğu derece serin yerlerde devir geçirmelerini, dip içki ve kafein tüketiminden kaçınmalarını, döş ağrısı, soluk darlığı, hafakan kabil şikayetlerin başlaması yerinde ise çağ kaybetmeden borda bordaya keyif kurumuna başvurmalarını önerdi.

Tansiyon hastalarının ise kalın düzen tevettür takip edeni yaptırmalarının, tevettür değerlerinde ahenksizlik olması şeklinde doktorlarına başvurarak çare dozlarının baştan düzenlenmesini sağlamalarının da önemine yer veren Prof. Dr. Hamza Duygu, günce nakit tüketimine nazarıitibar etmenin, gereği şeklinde gereklilik söktürücü çare dozlarının hekim tavsiyesiyle baştan düzenlenmesinin de cezaevi arkası edilmemesi icap ettiğini hatırlattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler