USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sevgiden yoksun büyüyen ergenler akranlarına göre daha isyankâr davranışlar sergiler

Fiziksel, toplumsal ve ruh bilimsel değişimlerin koyu olduğu, bebek ve ebeveynlerin en sıkıca dönemlerinden birisi bulunan yeni yetmelik devrinde ebeveyn desteğinin önemine aksan fail Öğr. Gör. Zeynep Deniz Seven, “Dikkat döşemek düşüncesince eğlencesiz ve isyankâr davranışlar

Sevgiden yoksun büyüyen ergenler akranlarına göre daha isyankâr davranışlar sergiler
07-02-2022 13:42

Çocukluk ile cahillik yaşları arasındaki intikal devri şekilde aşina gıcır yetmelik çağında bireyde nice değiş meydana gelmektedir. Gerek fiziksel, gerekse davranışsal şekilde beliren bu değişimler kişiyi kâhillik zamanına hazırlamaktadır. Bu intikal devri hem fasile düşüncesince bununla beraber dallar düşüncesince sıkıntılı geçebilir. Özellikle bireylerin yetişkinliğe hamle attığı bu zamanda fasile çeşidinden muhabbet mahrumiyeti yaşaması menfi etkisinde bırakır oluşturabilir.

Dikkat döşemek düşüncesince eğlencesiz ve isyankâr davranışlar sergileyen evlatların yazışma kurmakta zorlandığını tamlayan İstanbul Esenyurt Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Zeynep Deniz Seven, “Aileleri çeşidinden dobra borda bordaya manken oluşturulan, şartsız muhabbet süresince büyüyen bebek ise aileleriyle daha dobra anlaşabilmekte ve toplumsal uyum, kalburüstü etiket tevlit ve his kontrolünde daha kalburüstü olurlar” dedi.

“Ergenlik çağında fert kendini keşfeder”

Ergenlik ile baş başa borda bordaya nevi sezme yolculuğuna çıkıldığını, insanın bu zamanda kendini tanıma, gereksinimlerini ayırt ika ve değişime kadem uydurabilme fırsatı bulduğunu dile getiren Öğr. Gör. Zeynep Deniz Seven, “Ergenlik devri acul anatomik, fizyolojik ve ruhsal değişimlere sahip, çocuklukla yetişkinlik ortada arazi meydan kendine has hasiyet ve sorunları bulunan borda bordaya dönem. Kişi bundan böyle çocukluktan çıkıp hamle etap yetişkinliğe hamle atmakta ve bedeninde oluşan bu acul değişimleri anlamlandıramadığı düşüncesince ve ya anlamlandırmaya çalışmış olduğu düşüncesince nice mevzuda düşünce yaşamakta” dedi.

“Vücut gücünü büyümeye harcar”

Fiziksel şekilde acul büyümenin görüldüğü bu dönemde, bedenin gücünü büyümeye harcadığını dile getiren Zeynep Deniz Seven, “Ergenlik çağındaki çocukta sakinlik ve cereyan etmeye gönülsüzlük olabilir. Oyun canlandırırken ve ya çalışırken daha acele yorulabilir. Bu iğbirar öğüt başarısı üstünde menfi ağırlık oluşturabilir ve insanın bilimsel nitelikli kaygılarını arttırabilir. Vücudunda fiziki şekilde oluşan değişim, organlardaki acul nema ve orantısızlık ergende gövde görünümünde menfi kibir algısına kez açabilir. Vücudunu hıfız girişimleri, utangaçlık ve çekingenlik yaşanır. Bedence acul değiş zarfında bulunan çocuğun eşeysel dirim bilimsel olgunlaşmada ortaya çıkan acemi hallere istinas sürecinde yaşananlar düşünce donör olabilir” sanarak konuştu.

“Yalnız kalmış şekilde vücutlarında olup biteni anlamaya çalışırlar”

Bireyin bu zamanda yaşamış olduğu hararetli değiş karşısında duygularında çokluk ve curcuna oluşabileceğini aktaran Seven, “Çocuklar çıkarlarını acele heyecanlanma, çelişkili hissiyat içerisinde olma, otoriteye dirlik olma, korku, kaygı, koyu muhabbet durumu, arada sırada kendini arlı şekilde düşünürken bezgi de acar şekilde tefekkür kabilinden nice alengir halde bulabilir. Bazen de kendisi caba ne hissiyat içerisinde bulunduğunu karıştırabilir. Duygularını kumanda etmek düşüncesince daha çeşitli, elastiki ve kompleks stratejiler kullanabilir. Kendini boşaltmak düşüncesince kendiliğinden konuşabilir, ayrı ayrı romanesk tepkilerin neticelerini değerlendirir. Özellikle gıcır yetmelik çağına giren kızlar, duygularını daha çok paylaşıp arkadaşlarından dayanak noktası alırlar. Olumsuz ve stresli durumlarla başa adam olmak düşüncesince müziği, televizyonu, elektronik beyin oyunlarını ve toplumsal medyayı kullanırlar. Zaman devir bekâr kalıp, vücutlarında bulunan bitenlerin borda bordaya muhasebesini gerçekleştirmek ve bu acemi duygularına bağlanmak istemektedirler” biçiminde konuştu.

“Evdeki yasaklar, engellemeler gençleri öfkelendirir”

Ergenliğe giren bireylerin istiklal gereksinimlerinin başka velayet figürleri ve ailesi ile daha çok sıkıntı yaşamasına faktör olabileceğini ve bunun da onlardaki yalnızlık, gazap ve hayalet kırıklığını arttıracağını kail Seven, “Anne- babası ile bulunan ilişkisinde istiklal isteklerinin engellenmesi, baskıcı- otoriteli davranılması, evimizdeki yasaklar, engellemeler gençleri öfkelendirir. hiddet duygusuna saldırganca davranışlar tayin tepkisi zevcelik edebilir. Anne - babası tarafında kısıtlayıcı borda bordaya halde yetiştirilmiş çocuklarda çekingenlik ve utangaçlık kalımlı borda bordaya hasiyet şekilde ergenlikte de bitmeme eder” dedi.

“Anne ve ata çocuğun kendisini özdeşleştireceği en ehemmiyetli modelleri oluşturur”

Ergenlik çağındaki çocuğun isyankâr büyüklenme alışının indinde ana ve babasının desteğine ihtiyaç duyduğunu aktaran Seven, “Bu ikiz kutupluluk, insanın iç çatışmasını arttıran borda bordaya nedendir. Ergenlik devri bebek ile büyük değerlerinin farklılaştığı borda bordaya çevrim olmakla birlikte, anne-baba, insanın namına özdeşleştireceği en ehemmiyetli modelleri oluşturur” niteleyerek laflarını sonlandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler