USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sağlıklı uyku Kovid-19 aşısı sonrası antikor oluşumunu direkt etkiliyor

Prof. Dr. Mehmet Karadağ, " Sağlıklı uykunun lenfositin gelişmesinde ve antikor oluşmasında aracısız sansasyonel bulunduğunu gördük. Yapmış olduğumuz çalışmada da bunu gösterdik." dedi.

Sağlıklı uyku Kovid-19 aşısı sonrası antikor oluşumunu direkt etkiliyor
13-10-2021 11:20
İstanbul

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karadağ, uykunun muafiyet sistemi üstündeki etkisine bağlı AA muhabirine icra ettiği değerlendirmede, uykuyu "vücutla esenlik arasındaki giranbaha zincir" namına tanımladı.

Bu zincir koptuğunda ve uyku alınmadığında vücudun dimdik yaşayamadığını kail Karadağ, uykunun multidisipliner müşterek boyut bulunduğunu tabir etti.

Sağlıklı uyku düşüncesince makul özellikler bulunduğuna ayraç fail Karadağ, 6 saatten az yahut 9 saatten müşterek tomar uyunmaması gerektiğini, uyku düşüncesince karanlık, ısı ve ahenk açısından akla yatkın müşterek ortamın sağlanmasının ehemmiyetli bulunduğunu anlattı. Karadağ, dimdik uyumayanların içtimai ve günce yaşantılarının da değiştiğini kaydetti.

Uykuda teneffüs bozuklukları ortada horlamanın münteşir görüldüğünü tamlayan Karadağ, bu durumun erkeklerde, makul müşterek yaştan sonraları şimdi müşterek tomar gözlendiğini dile getirdi.

Horlayan insanların "Rahat dem alamıyorum." mesajı verdiğini aktaran Karadağ, "Horlayan şahısların müşterek kısmında da geceleyin ½ si o dem duruyor. Aldığımız herhangi müşterek dem esasta kanımızı temizler. Yani kanımıza ehliyetli oksijenin sağlanmasını, bu oksijenle beynimizden ayağımızın inç ucuna denli dimdik yaşamamızı sağlar. Oksijeni alamazsak bundan beynimiz, akciğerimiz, kalbimiz, böbreklerimiz, hepsi vücudumuz etkilenir. Bu öteki hastalıklarla aşkın iç içedir." bilgisini verdi.

Prof. Dr. Mehmet Karadağ, uykuda teneffüs bozukluğu ve uyku apnesi bulunan insanların sabahleyin başlangıç ağrısı ile uyandığını, dikkat toplaşımı bozukluğu yaşadığını, içtimai hayatta da nice problemle karşılaştığını anlattı.

Uyku apnesi bulunan şahıslar Kovid-19'u şimdi ciddi geçiriyor

Salgın devrinde Kovid-19 tanılı hastalara imtihan yaparak uyku apnesi açısından riskleri olup olmadığını gözlemlediklerini aktaran Karadağ, şöyleki bitmeme etti:

"Bu riski belirleyen stop-bang dediğimiz soruşturma var. Kişi horluyor mu? Gündüz başlangıç döndürücü uyku kûhi mevcut mı? Gece uyurken nefesinin durduğuna delil müşterek insan mevcut mı? Hipertansiyonu mevcut mı? Boyu, kilosu, cisim kütle endeksi... Obezitesi mevcut mı? 50 yaşın üzerinde mi? Erkek mi? Bu 8 soruya bakıyoruz. Bunlar 4-5'ten fazlaysa 'Uyku apne riski vardır.' deyip uyku testi yapıyoruz. Bu soruşturma çalışmalarıyla erişkinlerin kısaca yüzdelik 35'inde uyku apnesi riski belirleme ediliyor. Biz yatan hastalarımızda bu testi yaptık. Bursa'da biraz tarz toplandık. Kovid-19 zımnında yatan hastaların riski ne kadarmış diye. Onlarda toplumdan aşkın şimdi faziletli çıktık. Yüzde 45 yöresinde çıktı. O devir uyku apnesi yahut uyku problemi bulunan şahıslar şimdi mı hazırlop Kovid oluyorlar? Kovid'i şimdi mı ciddi geçiriyorlar? Buna baktığımız zaman, evet."

Uykunun esasta sade müşterek tatil devri değil yenileme devri bulunduğunu tamlayan Karadağ, devir boyu yorulan, ruhsal gerilim canlı şahısların uyuduklarında çabucak kaslarının değil, bellek ve vücutlarının da dinlendiğini, uyku sırasında hepsi cisim hücrelerinin beslendiğini, olgunlaştığını, dinlendiğini tabir etti.

Karadağ, "Aşı meydana getirilen şahısda lenfositlerin antikor ürettiğini biliyoruz. Kişilerin antikoru ne denli yüksekse hastalığa erinç korunması da o denli fazla. Sağlıklı uykunun lenfositin gelişmesinde ve antikor oluşmasında aracısız çarpıcı bulunduğunu gördük. Yapmış olduğumuz çalışmada da bunu gösterdik. Sağlıklı müşterek uyku, şahısların antikor gelişiminde, lenfosit gelişiminde çarpıcı oluyor. Bu da şahısların cisim direncini artırıyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Aşı olmasına rağmen hastalanan insanların eş nitelikleri cisim dirençlerinin düşüt olması"

Salgında cisim direnci faziletli insanların Kovid-19'u şimdi hafif, düşüt olanların şimdi ciddi geçirdiklerinin, dip bakımda şimdi müşterek tomar otama gördüklerinin ve ölüm ettiklerinin gözlemlendiğini tabir fail Karadağ, şunları kaydetti:

"Aşılı şahısların ortada üstelik hastalanan olunca bakıyoruz, ha telkih ergin ancak cisim direnci düşük, ek müşterek rahatsızlığı var, kortizon yahut bambaşka müşterek obje kullanıyor. Aşı olmasına rağmen hastalanan, ölen insanların eş nitelikleri cisim dirençlerinin düşüt olması. Vücut direncini ziyade ülkü fenomen dimdik uyku. Sağlıklı uykunun ne denli ehemmiyetli bulunduğunu hepsi toplumun, hekimlerin baştan farkındalık oluşturarak anlamaları gerekiyor. Sağlıklı uykuyu sağlayabilmek düşüncesince hepsi engelleri kaldırmamız lazım. Her arazi açılırken, okullar, alım satım bölgeleri açılırken hepsi meslektaşlarımıza 'Uyku laboratuvarlarınızı açın.' diyoruz. Bunlar düşüncesince makul standartları vatanımızda paylaştık. Uyku laboratuvarına alacağımız herhangi müşterek hastaya önceki PCR testi yapıyoruz. Negatifse, o bireyin uyku testini yapabiliyoruz. Yaptığımız uyku testlerinden sonraları tedavilerine başlanması o insanların hem cisim hem hastalığa erinç dirençlerini artırıyor. Sağlıklı yaşamasını sağlıyor."

Prof. Dr. Mehmet Karadağ, dimdik yaşayabilmek, cisim direncini artırabilmek düşüncesince en şişman silahın dimdik uyku olduğunu, şahısların dimdik uyuyup, beslendiklerinde cisim dirençlerinin hudayinabit artacağını laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler