USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sağlık turizminin geliştirilmesi düşüncesince iklim dışından mevrut hastalara vize kolaylığı sağlanacak

Sağlık turizminin geliştirilmesi üzere iklim dışından doğacak hastalara vize kolaylığı sağlanması düşüncesince Hizmet İhracatçıları Birliğine (HİB) izin verildi.

Sağlık turizminin geliştirilmesi düşüncesince iklim dışından mevrut hastalara vize kolaylığı sağlanacak
15-10-2021 14:36
Ankara

Ticaret ve Dışişleri bakanlıkları arasında arsıulusal hastaların sağlık vizesinin müracaat kabulü evresinde HİB'in yetkilendirilmesine dair "Sağlık Vizesi İş Birliği Protokolü", Ticaret Bakanlığında planlı törenle imzalandı. Törene, Ticaret Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran ile HİB ve THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı katıldı.

Kıran, törende meydana getirdiği konuşmada, sağlık turizminde atık bu etap düşüncesince etraflıca süredir ait kurumlarla çalıştıklarını söyledi. Dünyada sağlık turizmi pastasının çabucak büyüdüğünü ve Türkiye'nin de bu alandaki fırsatları değerlendireceğini tamlayan Kıran, acemi tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde sağlık dalında yayınlanan başarılara dikkati çekti. Kıran, Türkiye'nin deminden sağlıktaki bu kapasitesini insanlığa aktaracağını dile getirdi. Sağlık vizelerinin Türkiye'de otama kıymetlendirmek talip hastalara çabuk halde verilmesinin ehemmiyet taşıdığına ayraç fail Kıran, şu halde konuştu:

"Bu iyilikle 'S tipi' denilen modeli Irak ve Libya özelinde yaşama geçirmiştik. Bu modelin hayattaki fırsatları Türkiye'ye kazandırmada ehliyetli olmadığını gördük. Şimdi bu modeli HİB çatısı altında halis muhlis dünyaya genişletme edecek halde etap atıyoruz. Dünyada müşterek parasız HİB üstünden bizlere randevusunu gösterdiği anda en geç 48 saatte refakatçileriyle beraberce vizesini alarak ülkemize mevrut olacak. Sağlık turizminden ülkemizin almış olduğu oranı bırakmak durumundayız. Eğitim ve spor turizmleri sahalarında da katı baş döndürücü etap var. Sağlık turizmi pastasından alınacak herhangi müşterek pay, ülkemizin hanesine dirimlik yerine kaydedilecektir."

Kıran, parasız dünyanın neresinde olursa olsun, sağlık sunucuları ve HİB'den alınacak randevu, randevunun onaylanması ve vizelerin verilmesi döneminin kurulan enformatik sistemiyle 48 saatte tamamlanacağını bildirdi.

"Yeni dayanaklık etmek enstrümanları yürürlüğe konacak"

Ticaret Bakan Yardımcısı Tuzcu da Türkiye'nin dünyalık ihracatı yanında, müteahhitlik, yazılım, film-dizi, fen danışmanlık ve geri bakım kabilinden alanlarca kılavuz kaptan müşterek bellik durumuna geldiğini belirterek, ülkenin bakım ihracatında topu topu sektörlerde evvel 10 ekonomiden bir tanesi olmayı hedefleri arasına koyduğunu anlattı. Bakanlık içerisinde çelimsiz müddet ilkin Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğünün kurulduğunu anımsatan Tuzcu, bu umumi müdürlüğün dünyada baş döndürücü az örneği bulunduğunu söyledi. Tuzcu, umumi müdürlüğün bakım ihracatı kapsamındaki sektörlere müteveccih acemi dayanaklık etmek enstrümanlarını yürürlüğe atmak istediğini dile getirdi.

Türkiye'nin özlük hastaları yanında, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'dan mevrut sağlık turizmi hastalarını da konuk ettiğine ayraç fail Tuzcu, "Son 10 yılda 1 milyona vasıl parasız sayımızı baş döndürücü henüz ileriye taşımayı, şu anda ölçülen 1 bilyon doları aşan döviz girdisini baş döndürücü henüz yukarılara taşımayı, 2023'e denli 3 bilyon doların ilişkin çıkarmayı hedefliyoruz." diyerek konuştu.

"Daha iri sıçrama yapılacak"

THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı da Türkiye'nin, tecrübeli ve yetik insanoğlu kaynağı, teknolojik altyapısı, akıllıca otama maliyetleri ve ulaşım kolaylığı ile sağlık turizmi açısından yeğleme edilen yurt bulunduğunu bildirerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Tedavi gayeli gelerek, almış olduğu hizmetten kıvançlı bulunan ve ülkemizden güzel müşterek deneyimle ayrılan nice bireyin ahir zamanlarda yeni baştan iş yahut turizm gayeli baştan ülkemize geldiğini gözlemliyoruz. Gelen ziyaretçilere sunacağımız ayrımlı turizm ürünleriyle bu sahanın yarattığı ilişik kıymeti artırmamız mümkün. Normalleşmeyle beraberce sağlık turizmi düşüncesince ülkemize gelenlerde çabuk artma olacağını gözlemlemekteyiz. Türkiye, dünyanın en güzel sağlık hizmetlerini sunan tüketicilere sahip. 2019'da 700 binlere andıran parasız sayısı 2020 senesinde müşterek hacim geriledi ve 600 binin altında kaldı. Şu an görüyoruz ki 8 ayda 500 bini geçtik. Hatta bu sene üstelik 2019 rakamlarının pandemiye karşın geçileceğini görüyoruz. 700 bini şimdiden geçeceğini gördüğümüz sağlık turizmi, 2019 rakamlarının üstelik uğrunda taleple karşılaşıyor. Demek ki 2022 ve 2023 yıllarında henüz iri sıçramaları elde edecek potansiyeli taşıyor sağlık turizmimiz."

Aycı, protokolle HİB'in, sağlık turizmi ziyaretçilerine vize verilmesinde fariza alacağını ve belli başlı sorumlulukların birliğe devredileceğini aktararak, bakım ihracatının önünün henüz da açılacağını söyledi.

Törenin peşi sıra gazetecilerin sorularını yanıt veren Aycı, bütünlük yerine sağlık mevzusundaki vizelerin hızlandırılmasını sağlayacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bizler, bizlere mevrut vize taleplerini 24 sayaç zarfında inceleyip Dışişleri Bakanlığımıza ileteceğiz. Bakanlık da 24 sayaç zarfında neticelendireceği düşüncesince 48 sayaç zarfında sağlık kuruluşundan randevusunu yayınlayan sağlık turistinin incelemesi tamamlanacak, evraklarına bakılacak, sayısal ortamlarda meydana getirilen araştırmalar sebebiyle bu henüz da hızlandırılacak. İnsanlar baş döndürücü tez halde ülkeye gelebilecekler."

Aycı, tören düzeni sonrası muktezi hazırlıkların tamamlanmasıyla vize başvurularının da baş döndürücü çelimsiz müddette alınmaya başlanmasının planlandığını vurguladı.

Konuşmaların ardından, Ticaret ve Dışişleri bakanlıkları ile Hizmet İhracatçıları Birliği ortada "Sağlık Vizesi İş Birliği Protokolü" imzalandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ

Active Server Pages error 'ASP 0126'

Include file not found

/puan.asp, line 387

The include file 'json/puan_55601_1_3.html' was not found.

GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler