USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sağlık mensuplarının mali haklarının iyileştirilmesini de içeren yasa teklifi TBMM'de

Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Sağlık mensuplarının mali haklarının iyileştirilmesini de içeren yasa teklifi TBMM'de
08-06-2022 01:05
TBMM

Teklife göre, 1 Ocak 2029'a derece kontratlı eş hekimi namına çalışanlar, tıpta eksperlik imtihanı sonuçlarına mucibince merkezi yerleştirmeye editör olmaksızın, Tıpta Uzmanlık Kurulunca belirlenen esaslar çerçevesinde eş hekimliği eksperlik eğitimi yapabilecek.

Tabip yahut diş hekimi ekip ve pozisyonları asal alınarak emekli, aşağılık malullük yahut vecibe malullüğü maaşı ait olup, aylıklarıyla beraberce destek tazminatı ödenmesine hak kazanamamış bulunan hekim ve diş tabiplerinden ilişik mevzuatına mucibince bilirkişi olanlara, 26.000 amblem rakamının, bilirkişi olmayanlara 20.000 amblem rakamının görevli maaş katsayısı ile çarpımı kararı bulunacak tutarda rastgele müşterek ay zahmetli aylıklarıyla beraberce arttırma ifa yapılacak.

Her müşterek sağlık tesisinde ek ödemeye asal işlemleri kontrol geçirmek neredeyse tetkik heyetleri oluşturulacak.

Sağlık büyüklenme ve kurumlarında bakanlıkça belirlenen iş lokma tatlısı koşulları ve kriterleri, personelin unvanı, görevi, sıkı düzen durumu, düzentileme koşulları ve süresi, hizmete katkısı, performansı, tetkik, eğitim-öğretim ve araştırı faaliyetleri ile muayene, ameliyat, anestezi, girişimsel işlemler ve özgülük bildirme fail riskli bölümlerde düzentileme kabil unsurlar dikkate kırılmak yoluyla ek ödemenin payı Sağlık Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle belirlenecek.

Teklifle, personele dağıtılabilecek ek ifa fiyatları da belirleniyor.

Sağlık Bakanlığı bağış, getiri ve icar gelirleri dışındaki rotatif kebap kebap kapital gelirleri, Sosyal Güvenlik Kurumundan elde edilmiş bütün kaynaklar ile öteki akçe kaynaklarını personele ek ifa dağıtımında kullanabilecek.

Bakanlık rotatif kebap kebap kapital işletmeleri, sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi, birinci sınıf ve dişi iş sunumunun heveslendirme edilmesi, sağlık büyüklenme ve müesseselerinin kişi olanaklarıyla karşılayamadıkları gereksinimlerin giderilmesi; eğitim, araştırı ve ihya faaliyetlerinin desteklenmesi, bakma dışarılık teşkilatının desteklenmesi amacıyla yapılacak giderlere katılma geçirmek düşüncesince maaş karışık kazançtan maaş öğrenim edilen tutarın yüzdelik 6'sını geçmemek neredeyse bakanlıkça belirlenecek payı Bakanlık Döner Sermaye Merkez Saymanlığı adına aktaracak.

Sağlık Bakanlığı ve dair müesseselerinin ekip ve pozisyonlarına tayin edilen ve rotatif kebap kebap kapital gelirlerinden ek ifa düzlük yetişek görevlilerine, en erdemli büyüklük memuru aylığının yüzdelik 410'u, bilirkişi tabip, tıpta eksperlik mevzuatına mucibince bilirkişi olanlar ile bilirkişi diş tabiplerine yüzdelik 335'i ve düz hekim hekim ve diş tabiplerine ise yüzdelik 265'i oranında, rastgele müşterek ay rastgele müşterek katkıya dair olmaksızın, merkezi idare bütçesinden ek ifa yapılacak.

İl sağlık müdürlüğünün ve hastanelerin kontratlı pozisyonlarında istihdam edilen tabipler ile bakma yahut dair müesseselerinin kadrosunda tıpta ve diş hekimliğinde eksperlik mevzuatına mucibince öteki amme büyüklenme ve kurumlarında eksperlik eğitimi yahut taraf ense eksperlik eğitimi yaptırılanlar düşüncesince de bu egemenlik uygulanacak.

Alacak tahsili

Sağlık Bakanlığına dair sağlık tesislerince, sağlık sigortasından yararlanamayanlara maruz sağlık iş bedellerinden 31 Aralık 2021 geçmişine derece öğrenim edilememiş ilişki tutarlarının yüzdelik 50'sinin, bu maddenin yayımı tarihinden itibaren müşterek sene içre defaten yahut taksit taksit ödenmesi halinde, art artan bölümü ferileriyle beraberce terkin edilecek. Alacak ücreti 5 bin teklik ve altında ise hepsi resen, ilişki ücretinin yarısının 5 bin liranın altında olması biçiminde 5 bin teklik terkin edilerek kalıntı fasıl öğrenim edilecek.

Yükseköğretim Kanunu'nda meydana getirilen değişikle, darülfünun hastanelerinde fariza karşılayıcı personelin çakılı ek ödemelerinin de merkezi idare bütçesinden karşılanması amacıyla Sağlık Bakanlığı ile koşut aranjman yapılması öngörülüyor.

Sağlık çalışanlarına merkezi idare bütçesinden ek ifa sağlanacak

Sağlık Bakanlığı mensubunun merkezi idare bütçesinden ek ifa alması sağlanacak. Personele dağıtılabilecek ek ifa ücreti belirlenirken, sağlık büyüklenme ve müesseselerinin tek tek tahakkukları ve ya gelirleri adına Sağlık Bakanlığının hep gelirleri ve akçe olanakları asal alınarak personele ek ifa yapılabilecek.

Teklifle talim üyelerinin emek saatleri haricinde üniversitede sundukları sağlık hizmetlerinden çevre aldıkları arttırma ücretler düşüncesince belirlenen çatı yükseltilecek.

Adli Tıp Kurumu mensubunun çakılı ek ödemeleri de merkezi idare bütçesinden karşılanacak.

Teklifle, bilirkişi tabip, tıpta eksperlik mevzuatına mucibince uzman, tabip, diş hekimi ve eczacı ekip ve pozisyonlarına yapılacak önce kez yahut baştan atamalar ile arazi değiştirmeye ve kuraya dair koşullar da düzenleniyor.

Kuraya dair kökler ve esaslar ile bunların Sağlık Bakanlığındaki tayin ve arazi değiştirmelerine dair kökler ve esaslar Sağlık Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle belirlenecek.

Tıpta ve diş hekimliğinde eksperlik eğitimi, ilişik dalda tıpta eksperlik mevzuatına mucibince bilirkişi bulunan profesör, doçent, hekim talim üyesi, yetişek görevlisi ve başasistanlar kabilinden verilecek. Doktor akademisyen ve başasistanların tıpta eksperlik yetişek verebilmeleri düşüncesince uzmanı oldukları bölgede çalışarak minimum müşterek sene çalışmış olmaları eşya olacak.

Teklifle, Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'da farklılık yapılıyor.

Buna göre, ilişik kanun kapsamında büyüklük hizmeti yükümlülüğünü yapmakta bulunan personel, bulundukları ilde ilişik kanuna editör kontratlı sağlık mensubu namına çalışabilecek.

Pozisyon yetersizliği nedeniyle kontratlı personel istihdamında engel yaşandığında, bu güçlüğü geçmek neredeyse durum sayısı artırılacak.

Teklifle, yetişek eş sağlığı merkezi yahut yetişek eş hekimliği birimlerinde fariza karşılayıcı talim üyeleri ve yetişek görevlilerine temel kurumlarında da ifa yapılacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler