USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sağlık mensuplarından toy yıl mesajı

Salgınla mücadelede kavi ortak yılı elan geride bırakan sağlık çalışanları, 2022 senesinde aşılamayla baş başa salgının tesirini kaybetmesi ve Kovid-19 kaynaklı ölümlerin akıbet bulmasını dilek etti.

Sağlık mensuplarından toy yıl mesajı
30-12-2021 11:39
Ankara

Salgınla mücadelede sıkıca ve öldürücü müşterek yılı elan geride bırakan sağlık çalışanları, 2022'de aşılamayla beraberce salgının tesirini kaybetmesi, Kovid-19 kaynaklı ölümlerin akıbet bulması temennisinde bulundu.

Türkiye genelinde on binlerce sağlık çalışanı, 2 yıla yakın salgınla mücadele çağında en ön saflarda mücadele verdi. Bu süreçte Kovid-19'a yakalanan, hayatını kaybeden yahut aşırı sevdikleri meslektaşlarını, yakınlarını bu hastalığa kurban verici kaç doktor, şvester ve sağlık çalışanı oldu.

Hastalara iflah verebilmek düşüncesince ailelerinden ayrı düşen, sevdiklerine sarılamayan, peçe ve tulumların içinde günlerce çalışma gerçekleştirmek mecburiyetinde artan sağlık çalışanları, aşıların geliştirilmesi sebebiyle 2021'i elan kontrollü ama gine de mücadelenin sürdüğü sıkıca müşterek yıl namına uğurladı.

Dünya 2022 yılına "merhaba" demeye hazırlanırken, bu sürecin kahramanlarından Ankara Şehir Hastanesi Kovid-19 birimleri ve derin bakım servislerinde fariza karşılayıcı sağlık personelleri da kalp ve beklentilerini AA muhabirine anlattı.

"Aşılama sebebiyle Kovid-19 nâkil sağlık mensuplarının sayısı aşırı azaldı"

Genel Hastane Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ayşegül Erciyas, salgının ikinci senesinde Kovid-19'la mücadelede ağırbaşlı müşterek deneme kazanıldığının altını çizdi.

Bu süreçte hastalara nitelikli ihtimam sunumuna müteveccih yetişek faaliyetlerinin bitmeme ettiğini, başkaca sağlık mensuplarının sıkıntılarının giderilmesi, salname müsaade alamayanların ailelerini görebilmesi düşüncesince herhangi müşterek muhtelif kolaylığın sağlandığını aktaran Erciyas, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Sağlık çalışanlarımız noktayı geldi evlatları hastayken burada ihtimam vermeye bitmeme etti noktayı geldi özlük çalışmış bulunduğu derin bakımda ana babasına da bakım verdi. Üzücü vakalarla da böylelikle bizi bahtiyar fail vakalarla da karşılaştık. Geçirdiğimiz akıbet dü yıl sağlık çalışanlarını yoran, yıpratıcı müşterek proses he ama profesyonelliği tek devir doğrudan bırakmadılar, ihtimam düşüncesince herhangi müşterek devir buradalardı. Salgının geçmiş senesinde ayrımsız anda kaç sağlık çalışanımız Kovid-19 geçiriyordu. Fakat ikinci yılda aşıların devreye girmesiyle Kovid-19 olanların sayısı aşırı azaldı. Hastalığı geçirenler de evde istirahatle bu süreci atlattı."

Erciyas, aşılamanın hadise sayılarına müspet el ettiğini vurgulayarak, 2022'de Kovid-19'un tesirini kaybetmesini umduklarını söyledi.

"Hastalarımızı şefkatle, merhametle kucakladık"

Yoğun bakım servisinin mesul hemşiresi Fatmagül Aşır ise Genel Hastane namına bugüne denli kaç Kovid-19 hastasının tedavisini üstlendiklerine dikkati çekti.

Aşır, "Salgınla mücadele sürecinde dört başı mamur meslektaşlarım, hemşire, tabip dostlarım müşterek fasile kabilinden çalıştık. Hastalarımızı şefkatle, merhametle kucakladık, bakım verdik. Yeri geldi ana ata olduk noktayı geldi karındaş olduk. Bu süreçte ailelerimizden aşırı ayrı kaldık ama bu hali tek devir tek hastamıza yansıtmadık. Tam bilakis canla başla savaştık, çalıştık, onların anbean indinde olduk." diyerek konuştu.

"Bakım verirken bayılan sağlık çalışanı arkadaşlarımız oldu"

Yoğun bakımda özetleyebilecek müşterek güzel anısının bulunmadığını dile getiren şvester Aşır, şunları kaydetti:

"Salgın sürecinde derin bakım servisleri güç ve derin müşterek tempodaydı. İçimizde bakım verirken bayılan hemşire, sağlık çalışanı arkadaşlarımız oldu. Bir kısmımız hastaya dahil ederken öteki arkadaşlarımız da gayda giyerek fenalaşan meslektaşlarını hariç çıkartıyordu. Özellikle Kovid-19'un geçmiş süreçlerinde müşterek hastanın başlangıcında 3 vakit iş veriyorduk, başlangıcında bekliyorduk. Bu süreci aşırı sıkıca şerait altında geçirdik. Bu sebeple 2022'de her insana elan uzun, dosdoğru ömürler diliyorum. Hayatta bambaşka tek şeyin ehemmiyetli olmadığını tığ sağlık personelleri namına gördük."

"Arkadaşlarımızı kaybettiğimizde aşırı ateş eyyam yaşadık"

Zor müşterek proses geçirdiklerini vurgulayan şvester Servet Bebek de "Özellikle tabip ve sağlık çalışanı arkadaşlarımızı kaybettiğimizde aşırı ateş eyyam yaşadık, en şişman üzüntümüz bu oldu. Bayramlarda ailelerimizin yanına gittiğimizde ana babamıza sarılamamak, müşterek vakitler bulunduğu kabilinden benzeyen duramamak lazım istemez üzdü. Umarım 2022'de aşılama ile müstevli elan da arama dibine alınır, Kovid-19 ölümlere etmen sıfır dümdüz müşterek hastalığa dönüşür." ifadelerini kullandı.

Yoğun bakım hemşiresi Berna Baydar ise "Sağlık personelleri namına salgınla mücadelede kaç fedakarlık yaptık. Hastalarımızı korumak, otama kılmak düşüncesince aşırı çabaladık." biçiminde konuştu. Baydar, 2022'nin Kovid-19'un geride bırakıldığı müşterek yıl olmasını diledi.

Salgınla mücadelede sahada enerjik namına fariza aldığını, bu süreçte devir zamane aşırı zorlandıklarını özetleyen şvester Hatice Çil, "Her devir hemşireliğin ne denli lahut müşterek sistem bulunduğunun bilinciyle akıntı ettik. Hastalarımıza herhangi müşterek devir totaliter ve hevesli müşterek biçimde yaklaşmaya çalıştık." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler