USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sağlık hizmetlerinde 'dijital denetim' devri başlatılacak

Sağlık Bakanlığınca, Türkiye genelinde çalışkanlık yayınlayan hususi esenlik tesisleri ve verdikleri esenlik hizmetlerine müteveccih "dijital denetim" devri başlatılacak.

Sağlık hizmetlerinde 'dijital denetim' devri başlatılacak
23-10-2021 11:30
Ankara

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünün eş emek harcaması ile geliştirilen ve özetle "Den-İz" yerine adlandırılan "Sağlık Tesisleri Denetim ve İzleme Sistemi" kapsamında denetimlerin planlanması, gerçekleştirilmesi ve sonuçlarının raporlanması, değerlendirilmesi, izlenmesi ve koordinasyonu yapılacak.

Uygulama, elektronik ortamda tablet, taşınabilir telefon, dizüstü elektronik beyin kadar taşınabilir cihazlar kullanılarak gerçekleştirilecek.

Web/mobil tabanlı dijital tahavvül platformu bulunan Den-İz sistemi, geçmiş evrede hususi keyif tesislerinin alışılagelen denetimlerinde kullanılacak.

Bunun yanında suç duyurusu ve şikayetlere güvenerek yahut mukayyet ve görsel basın, işitsel yayınlar, toplumsal paylaşım siteleri, elektronik düzlem ve benzer enformasyon kanallarında dayalı mevzuat ve Bakanlıkça belirlenen yöntem ve düzenlemelere karşıt bulunan ihbariye ve faaliyetlere güvenerek gerçekleştirilecek alışılagelen dışı denetimlerde de meslek uygulanacak.

Uygulama, Türkiye genelinde topu topu il keyif müdürlüğü teftiş ekipleri kabilinden kullanılmak az daha 1 Ocak 2022 bakımından başlayacak.

Daha sonradan kademeli yerine Sağlık Bakanlığı ve üniversitelere dayalı keyif tesisleri de düzene karışma edilecek.

"Denetim neticeleri enstantane fotoğraf raporlanabilecek"

Den-İz sistemi kapsamında gerçekleştirilecek denetimlerde belirleme edilen mevzuata karşıt uygulamalar, uygulanacak yönetimsel yaptırımlar ve bu yaptırımlara sabır noktası oluşum fail dayalı mevzuat ve hükümler, sitem üstünden çabucak görülerek asıl zamanlı uygulanabilecek.

Gerçekleştirilen denetimler ve geçerli yönetimsel yaptırımlar çabucak izlenebilecek, teftiş neticeleri enstantane fotoğraf raporlanabilecek.

Bu sayede özek ve dışarlık teşkilatının çalışan ve aceleci değişmeyen kabul etme yetisinin artırılması, iş gücü, devir ve kağıt, basma biçim ve benzer kırtasiye malzemesi kaynaklı maliyet tasarrufu sağlanacak.

Den-İz sistemine "www.deniz.saglik.gov.tr" genel ağ adresinden erişilebilecek.

İl keyif müdürlükleri yetkilileri ve denetleyiciler, Den-İz sisteminin infaz süreci ile dayalı topu topu istifham ve bindi isteklerine dayalı kayıtların aceleci biçimde cevaplanması amacıyla Sağlık Bakanlığı Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü içerisinde mevcut Çağrı Merkezi'ne çabucak ulaşabilecek.

Den-İz kapsamında gerçekleştirilecek denetimlerle ne sağlanabilecek?

Den-İz sistemi kapsamında gerçekleştirilecek denetimlerin nice ehemmiyetli çıktısı olacak.

Sistemin uygulanmasıyla elde edilecek neticelerden öne çıkan başlıklar şöyle:

"- Tüm teftiş aşamalarının (planlama, denetleme, uygulama, raporlama, değerlendirme, izleme, koordinasyon) meslek üstünden yapılabiliyor olması, muhtemel risklerin sıfıra indirgenmesini ve olabilecek hataların önüne geçebilmesini sağlayacak.

- Sistemin sağlamış olduğu bilgilendirme (mevzuat, ruhsat/ çalışkanlık müsaade belgesinde arazi sunulan hususlar gibi) sebebiyle lüzumlu bilgiye çabucak anlayış imkanı, oluşabilecek aksaklıkların önüne geçerek iş gücü tasarrufu sağlanacak.

- Denetim ve yönetimsel müeyyide neticeleri çabucak raporlandığından zamansal zayiat ve yanlışlar önlenecek.

- Dijital son zamanların gereklerine makul yerine sistemli, planlı, programlı ve şümullü biçimde gelişigüzel muamele gelişigüzel evrede arama edilebilecek.

- Sağlık tesislerinin geriye çevrilmiş teftiş sonuçlarına ulaşmasına olanak sağlayan Den-İz sistemi ile kurumsal teftiş belleği oluşturulacak.

- Uygulanması müstelzim yönetimsel yaptırımlar meslek kabilinden hudayinabit hesaplanarak karşılaştırmalar yapılabilecek, bu sayede günah oranı sıfıra indirgenecek.

- Denetim süreçleri ve yönetimsel yaptırımlar müşterek dört başı mamur şeklinde gerçekleştirileceği düşüncesince denetlemelerde iş yükü ve devir kaybı azalacak, maliyet tasarrufu elde edilebilecek.

- Denetimler ile yönetimsel yaptırımlar kararında oluşan ve çözümleme edilmesi müstelzim tükenmez büyüklükteki data kaynakları şimdi hızlı, şümullü biçimde keyif yöntem yapıcılarının erişimine sunulacak.

- Sağlık tesislerinin teftiş süreçlerinin merkezi data tabanından izlenebilir olması sağlanacak.

- Sağlık tesislerinin kağıtsız denetimi gerçekleştirilerek topu topu süreçlerinde dijital tahavvül tamamlanacak.

- Tüm veriler, etkileşimli arayüz üstünden çözümleme edilebilecek ve kıyas yapılabilecek.

- Sağlık tesislerinin denetlenmesi ve neticeleri enstantane fotoğraf yerine seyredilip raporlanacak.

- Sistem kabilinden açılan elektronik posta ve uyarılarla teftiş süreçleri düzenli, saydam ve bilgilendirici olacak."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler