USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sağlık Bakanlığı ve ilişkin kuruluşlarına tabip, dişçi ve eczacı atanacak

Sağlık Bakanlığı ve ilişkin kuruluşları ile başka amme kasıntı ve kurumlarının gereksinimleri için, bilirkişi tabip, tabip, bilirkişi diş tabibi, diş doktoru ve eczacı kadrolarına önce kat yahut baştan yapılacak atama başvuruları 12-16 Kasım'da alınacak.

Sağlık Bakanlığı ve ilişkin kuruluşlarına tabip, dişçi ve eczacı atanacak
11-11-2021 07:35
Ankara

Sağlık Bakanlığının "2021 Yılı 3. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası İlanı" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'nun ait maddesi ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Açıktan Kura ile Atanacak Bazı Sağlık Personelinin Atama Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre, Sağlık Bakanlığı ve ilişkin kuruluşları ile öbür amme büyüklenme ve müesseselerinin gereksinimleri için, tıpta eksperlik mevzuatına gereğince bilirkişi olanlar ile bilirkişi tabip, tabip, bilirkişi diş tabibi, dişçi ve eczacı kadrolarına önce el yahut baştan yapılacak atama-yerleştirme iş ve işlemleri, duyuru edilen takvim çerçevesinde noterlik çeşidinden elektronik beyin içre kurayla gerçekleştirilecek.

Kurada eczacı unvanlı adaylar düşüncesince dü ayrı takrir yapılacak, öbür şan ve branşlar düşüncesince elden ikinci takrir işlemi uygulanacak.

Birinci yerleştirmede Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu düşüncesince ecnebi lisan yeterliliğine ehil ve doktora programlarından yetkilendirilmiş ergin eczacı unvanlı personel alımı yapılacak.

İkinci yerleştirmede ise Sağlık Bakanlığı ve ilişkin kurumlar ile öbür amme büyüklenme ve kuruluşları düşüncesince eczacı, bilirkişi diş tabibi, diş tabibi, otacı ve bilirkişi otacı unvanında personel alımı gerçekleştirilecek.

Başvurular, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün "https://yhgm.saglik.gov.tr" umumi ağ sitesinde arazi düzlük Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden, e-Devlet Kapısı etiket teyit sistemiyle girilerek ad çekme takviminde tamlanan sürelerde yapılacak.

Kura noktayı ve saati bire birlikte umumi ağ adresinden duyuru edilecek. Adaylar, ad çekme takviminde tamlanan tarihler ortada PBS üstünden müracaat formunu elektronik ortamda dolduracak, tercihlerini kaydedip kesinleştirecek. Kesinleştirme işleminden sonradan müracaat detayları ve tercihlerde farklılık yapılamayacak. Kesinleştirilmeyen müracaatlar ise dikkate alınmayacak. Kesinleştirilen müracaat formu fiziksel belge namına başkaca gönderilmeyecek.

2527 mahdut Kanun kapsamındaki Türk aristokrat yabancıların, resmi kurumlardan tahsil edilen Türk aristokrat olduklarına müteallik belgeyi müracaat sistemi üstünden elektronik ortamda kaydetmeleri gerekecek.

Eczacı dışındaki öbür şan ve branşa ehil adaylar, elden ikinci takrir düşüncesince yeğleme yapabilecek ve en aşkın 10 tercihte bulunabilecek. Genel kurayla alışılmak istediğini tamlayan adaylar, tercihlerinin gelmemesi biçiminde gereksiz küsurat münhallere umumi kurayla yerleştirilecek.

Kura müracaatında bulunup başvurusunu silme yol açmak isteyenler, 17 Kasım'dan 30 Kasım vakit 18.00'e denli PBS üstünden elektronik ortamda bunu yapabilecek. Bu kişiler, bu kuraya baştan müracaatta bulunamayacak.

İnceleme sonucunda makul görülmeyen başvurular, ret gerekçeleriyle, ihbarname adına devrolmak az daha PBS üstünden duyuru edilecek. Elektronik ortamda itirazlar alınacak ve neticeler PBS üstünden açıklanacak.

Devlet memurluğundan çekilen ve fariğ sayılanların baştan atanmasında 657 mahdut Devlet Memurları Kanunu'nun 97. maddesindeki süreler dikkate alınacak. Ancak bu vaziyette bulunanlardan, kuranın sonuç müracaat zamanı bakımından bariyer hallerinin bitimine birlikte ay kalanların müracaatları bildirme edilecek.

Sağlık Bakanlığı ve ilişkin kuruluşları kadrolarına yerleşen adayların atama tebligatında, adayın müracaatta belirttiği bulunak asal alınacak. Kura kararı rastgele birlikte takım yahut konuma yerleşenler, bunun ilanından itibaren birlikte sene süreyle yeni baştan kuraya başvuramayacak.

İlan metninde tamlanan şartlara ekşi adayların başvuruları bildirme edilmeyecek. Başvuruları yanlışlıkla bildirme edilip kurayla yerleştirilmiş olanların atamaları yapılmayacak, işlenmiş olsa bile silme edilecek. Belgeleri kem bulunan yahut falsolu müracaatta mevcut adayların da müracaatları asılsız sayılacak.

Kura daha sonra kadrolara yerleşen adaylar, haklarında yapılacak belgelik araştırması sonuçlandıktan sonradan atanacak. Arşiv araştırması menfi sonuçlananların ataması yapılmayacak, işlenmiş olsa bile silme edilecek.

5335 mahdut Kanun kapsamında, tekaüt bulunan otacı ve bilirkişi tabipler, Sağlık Bakanlığı ve ilişkin yapı kadrolarını yeğleme ederek başvurabilecek. Ancak bire birlikte anayasa gereği tekaüt otacı ve bilirkişi tabiplerin, Sağlık Bakanlığı tesisleri dışındaki kurumlara yerleşseler bile atamaları gerçekleştirilmeyecek.

Atama kurası takvimi

İlanda arazi düzlük "2021 Yılı 3. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası Takvimi"ne göre, PBS üstünden başvurular, yarından itibaren 16 Kasım Salı vakit 18.00'e denli yapılacak.

Başvuru yorum neticeleri 24 Kasım Çarşamba haset PBS üstünden duyuru edilecek. İnceleme sonrası başvuruları reddedilenlerin itirazları, 25 Kasım Perşembe vakit 18.00'e denli gene bu manzume üstünden alınacak. İtiraz neticeleri 1 Aralık Çarşamba PBS üstünden açıklanacak.

Kura çekimi 2 Aralık Perşembe haset yapılacak, noktayı ve saati "https://yhgm.saglik.gov.tr" umumi ağ adresinden duyuru edilecek. Atamaya asal evrak, 17 Aralık Cuma vakit 18.00'e denli alınacak.

Kamu büyüklenme ile müesseselerinde kontratlı olanlar ve hususi esenlik tesislerinde çalışanlar, kurumlarıyla ilişiklerinin kesildiğine müteallik belgeyi, atamaları yapıldıktan sonradan göreve başlayacakları esenlik tesisine teyit edecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler