USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sağlık Bakanlığı ve ilişkin kuruluşlarına tabip, dişçi ve eczacı ataması yapılacak

Uzman tabip, tabip, bilirkişi diş tabibi, diş doktoru ve eczacı kadrolarına geçmiş kez yahut baştan yapılacak tayin başvuruları 8-14 Mart'ta yapılacak.

Sağlık Bakanlığı ve ilişkin kuruluşlarına tabip, dişçi ve eczacı ataması yapılacak
07-03-2022 08:26
Ankara

ANKARA (AA) - Sağlık Bakanlığı ve ilişkin kuruluşları ile gayrı amme kasıntı ve kurumlarının gereksinimleri düşüncesince tıpta eksperlik mevzuatına uyarınca bilirkişi olanlar ile bilirkişi tabip, tabip, bilirkişi diş tabibi, diş hekimi ve eczacı kadrolarına önceki el yahut baştan yapılacak tayin başvuruları 8-14 Mart'ta yapılacak.

Sağlık Bakanlığının "2022 Yılı İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası İlanı" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'nun ilgilendiren maddesi ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Açıktan Kura ile Atanacak Bazı Sağlık Personelinin Atama Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre, Sağlık Bakanlığı ve ilişkin kuruluşları ile gayrı amme kasıntı ve kurumlarının gereksinimleri düşüncesince tıpta eksperlik mevzuatına uyarınca bilirkişi olanlar ile bilirkişi tabip, tabip, bilirkişi diş tabibi, diş hekimi ve eczacı kadrolarına önceki el yahut baştan yapılacak atama-yerleştirme iş ve işlemleri anons edilen takvim çerçevesinde noterlik çeşidinden elektronik beyin boyunca kurayla yapılacak.

Başvurular, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü umumi ağ adresinde "https://yhgm.saglik.gov.tr" toprak meydan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üstünden e-Devlet kapısı etiket teyit sistemi ile antre yapılarak ad çekme takviminde tamlanan süreler süresince gerçekleştirilecek.

Kura noktayı ve saati "https://yhgm.saglik.gov.tr" umumi ağ adresinden anons edilecek. Başvuru meydana getirecek adaylar, ad çekme takviminde tamlanan tarihler ortada PBS üstünden müracaat formunu elektronik ortamda doldurup tercihlerini kaydedip kesinleştirecek. Kesinleştirme işlemi yapıldıktan sonradan müracaat detayları ve tercihlerde farklılık yapılamayacak. Kesinleştirilmeyen müracaatlar ise dikkate alınmayacak. Kesinleştirilen müracaat formu fiziksel döküman namına başkaca gönderilmeyecek.

2527 mahdut Kanun kapsamında mevcut Türk aristokrat yabancıların resmi kurumlardan alacakları Türk aristokrat olduklarına değgin belgeyi müracaat sistemi üstünden elektronik ortamda kaydetmeleri gerekecek.

Başvuracak adaylar PBS üstünden açılacak erir bölgeleri cezaevi uğrunda bulundurarak en aşkın 10 yeğleme yapabilecek. Genel ad çekme ile alışılmak istediğini tamlayan adaylar, tercihlerine yerleşememesi biçiminde gereksiz küsurat münhallere umumi ad çekme ile yerleştirilecek.

Kura başvurusunda bulunup başvurusunu bozma yol açmak arzu edenler 15-28 Mart tarihleri ortada PBS üstünden elektronik ortamda ad çekme başvurusunu bozma edebilecek. Başvurusunu bozma ettirenler kuraya baştan başvuramayacak.

İnceleme sonucunda akıllıca görülmeyen başvurular, ret gerekçeleri ile ihbariye adına devrolmak az daha PBS üstünden anons edilerek elektronik ortamda itirazlar alınacak ve neticeler PBS üstünden anons edilecek.

Devlet memurluğundan çekilen ve fariğ sayılanların baştan atanmalarında 657 mahdut Devlet Memurları Kanunu'nun 97'nci maddesindeki süreler dikkate alınacak. Ancak bu vaziyette olanlardan ad çekme akıbet müracaat zamanı bakımından bariyer hallerinin bitimine müşterek ay kalık olanların başvuruları ikrar edilecek.

Sağlık Bakanlığı ve ilişkin kuruluşları kadrolarına yerleşen adayların tayin tebligatında, adayın müracaatta belirttiği bulunak esasi alınacak. Kura kararı rastgele müşterek grup yahut konuma yerleşenler, ad çekme sonuçlarının ilanından itibaren müşterek sene süreyle gine kuraya başvuramayacak.

İlan metninde tamlanan şartlara namünasip adayların başvuruları ikrar edilmeyecek. Başvuruları yanlışlıkla ikrar edilip ad çekme ile yerleştirilmiş olanların atamaları yapılmayacak, atamaları mamul olsa bile bozma edilecek. Belgeleri kalık bulunan yahut kusurlu müracaatta mevcut adayların da başvuruları çürük sayılacak.

Kura ondan sonra kadrolara yerleşen adaylar karşı belgelik araştırması yapılacak ve belgelik kontrolleri sonuçlandıktan sonradan atamaları gerçekleştirilecek. Arşiv araştırması negatif sonuçlananların ataması yapılmayacak, mamul olsa bile bozma edilecek.

5335 mahdut Kanun kapsamında, zahmetli bulunan hekim ve bilirkişi tabipler Sağlık Bakanlığı ve ilişkin yapılış kadrolarını yeğleme ederek başvurabilecek. Ancak ayrımsız anayasa gereği zahmetli hekim ve bilirkişi tabipler Sağlık Bakanlığı tesisleri dışındaki kurumlara yerleşseler bile atamaları gerçekleştirilmeyecek.

Devlet hizmeti yükümlüsü bulunan hekim ve bilirkişi tabipler ile zahmetli bulunan eczacı, diş hekimi ve bilirkişi diş tabipleri, Sağlık Bakanlığı ve ilişkin şirketler ile gayrı amme kasıntı ve kurumlarında halen fariza yapmakta olanlar, tamlanan gözyaşı sınırını dolduranlar ve 4924 mahdut Kanun kapsamında kontratlı namına çalışanlar kuraya başvuramayacak.

Atama kurası takvimi

İlanda toprak meydan "2022 Yılı İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası Takvimi"ne göre, PBS üstünden müracaatlar 8 Mart Salı gününden 14 Mart Pazartesi vakit 18.00'e denli yapılacak.

Başvuru istimara sonuçları 24 Mart Perşembe haset PBS üstünden anons edilecek. İnceleme sonrası başvuruları reddedilenlerin itirazları, 24 Mart Perşembe gününden 25 Mart Cuma vakit 18.00'e denli PBS üstünden alınacak. İtiraz sonuçları 30 Mart Çarşamba PBS üstünden açıklanacak.

Kura çekimi 31 Mart Perşembe haset yapılacak, noktayı ve saati "https://yhgm.saglik.gov.tr" umumi ağ adresinden anons edilecek. Atamaya esasi evraklar, 15 Nisan Cuma vakit 18.00'e denli alınacak.

Kamu kasıntı ve kurumlarında kontratlı çalışanlar ve hususi afiyet tesislerinde çalışanlar, kurumlarıyla ilişiklerinin kesildiğine değgin belgeyi atamaları yapıldıktan sonradan göreve başlayacakları afiyet tesisine teyit edecek.

65-72 gözyaşı arası etibba düşüncesince baştan tayin ilanı

Sağlık Bakanlığı, 65-72 gözyaşı ortada olup şimdi ilkin nezaret yahut ilişkin kurumlarında çalışmış bulunan hekim ve bilirkişi tabiplerin baştan istihdamına müteveccih yapılacak yerleştirilme işlemleri düşüncesince müracaat ilanı yayınladı.

Resmi Gazete'de toprak meydan ilana göre, 8 Mart'ta başlamış olacak başvurular, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün umumi ağ adresinde toprak meydan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üstünden e-Devlet kapısı etiket teyit sistemi ile antre yapılarak gerçekleştirilecek.

Başvuru meydana getirecek adaylar, ad çekme takviminde tamlanan tarihler ortada PBS üstünden müracaat formunu elektronik ortamda doldurup, tercihlerini kaydedip kesinleştirecekler. Kesinleştirme işleminden sonradan müracaat detayları ve tercihlerde farklılık yapılamayacak.

Adaylar, PBS üstünden açılacak erir bölgeleri cezaevi uğrunda bulundurarak anons edilen takvim çerçevesinde en aşkın 10 yeğleme yapabilecekler. Genel ad çekme ile alışılmak istediğini tamlayan adaylar, tercihlerine yerleşememesi biçiminde gereksiz küsurat münhallere umumi ad çekme ile yerleştirilecek.

Kura başvurusunda bulunup başvurusunu bozma yol açmak isteyenler, 15-28 Mart tarihleri ortada PBS üstünden elektronik ortamda ad çekme başvurusunu bozma edebilecek. Kura başvurusunu bozma ettirenler bu kuraya baştan müracaatta bulunamayacak.

İnceleme sonucunda akıllıca görülmeyen başvurular, ret gerekçeleri ile baş başa ihbariye adına devrolmak az daha PBS üstünden anons edilerek, elektronik ortamda itirazlar alınacak ve sonuçları PBS üstünden duyurulacak.

Devlet memurluğundan çekilen ve fariğ sayılanların baştan atanmalarında 657 mahdut Devlet Memurları Kanunu'nun 97'nci maddesindeki süreler dikkate alınacak. Ancak bu vaziyette olanlardan, ad çekme akıbet müracaat zamanı fiktif ile bariyer hallerinin bitimine müşterek ay kalık olanların başvuruları ikrar edilecek.

Sağlık Bakanlığı ve ilişkin kuruluşları kadrolarına yerleşen adayların tayin tebligatında, adayın müracaatta belirttiği bulunak esasi alınacak. Kura kararı rastgele müşterek grup yahut konuma yerleşenler, ad çekme sonuçlarının ilanından itibaren müşterek sene süreyle gine kuraya başvuramayacaklar.

İlan metninde tamlanan şartlara namünasip adayların başvuruları ikrar edilmeyecek. Başvuruları yanlışlıkla ikrar edilip ad çekme ile yerleştirilmiş olanların atamaları yapılmayacak, atamaları mamul olsa bile bozma edilecek.

Kuraya başvurabilecek adayların 657 mahdut Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde tamlanan umumi koşulları taşımaları gerekiyor.

Kura zamanı bakımından 65 yaşını doldurmuş ve 72 yaşından devir almamış olup şimdi ilkin Sağlık Bakanlığı yahut ilişkin kurumlarında çalışmış bulunan hekim ve bilirkişi tabipler ile 65 yaşını doldurmuş olması zımnında doğrudan doğruya zahmetli edilerek kontratlı familya hekimi namına görevine bitmeme fail hekim ve bilirkişi tabipler kuraya başvurabilecekler.

Başvuru istimara sonuçları PBS üstünden 24 Mart'ta anons edilecek. 31 Mart'ta noterlik çeşidinden elektronik beyin boyunca gerçekleştirilecek ad çekme kararı "https://yhgm.saglik.gov.tr" umumi ağ adresinden anons edilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler