USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sağlık Bakanlığı, okullardaki Kovid-19 olaylarında izlenecek yolu 18 kalıp vakayla anlattı

Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 Rehberi'ne, okullarda karşılaşılabilecek koronavirüs olaylarında yapılması gerekenleri 18 kip fenomen üstünden aktaran müşterek büro ekledi.

Sağlık Bakanlığı, okullardaki Kovid-19 olaylarında izlenecek yolu 18 kalıp vakayla anlattı
18-11-2021 10:18
Ankara

Bakanlık çeşidinden Kovid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi güncellendi.

Rehbere dahil olan "Okullarda Kovid-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar" bölümünde, hissedar yahut ansızın çok Kovid-19 olayının belirleme edilmiş yer aldığı ekol servisleri ve sınıflarda, peçe kuralına uyulduğu ve uyulmadığı hallerde yapılması gerekenler anlatıldı.

Tüm ekol personellerinin aşılarını tamamlamalarının başvuru edilmiş yer aldığı rehberde, dershane mevcutlarının toplumsal aralık kuralına makul biçimde planlanmasının önemi vurgulandı.

Okullarda, şart tüketiminin gibi yer aldığı denli açıkça havada yapılması gerektiği belirtilerek, "Sınıf boyunca yapılmış zorunluluğu varsa tavanı faziletli olan, havalandırmanın güzel biçimde sağlandığı ve şahıslar arası mesafenin sağlandığı bölgelerde yapılması sağlanmalı, maskenin çıkartıldığı sürenin çelimsiz bulunmasına ihtimam gösterilmeli ve maskesiz öğrenciler ortada mesafenin korunmasına ihtimam edilmelidir." uyarısında bulunuldu.

Aynı sınıfta 10 gündüz boyunca ansızın çok hadise çıkması yerinde sınıftaki topu topu öğrencilerin "yakın temaslı" namına ikrar edilerek evlerine gönderileceği hatırlatıldı.

Ayrıca Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı çeşidinden tavsiye edilen enfeksiyon arama önlemlerine dört dörtlük uyumun bulunmadığı durumlarda, hissedar zait vakanın belirleme edilmiş yer aldığı sınıftaki topu topu mektepli ve öğretmenlerin "yakın temaslı" ikrar edileceğinin altı çizildi.

Okullarda karşılaşılabilecek kip Kovid-19 olayları

Rehberde, okullarda meydana gelebilecek Kovid-19'la ilgilendiren 18 kip vakaya toprak verilerek, bunlar karşısında elbette hissedar kere izlenmesi gerektiği de belirtildi. Bu vakalardan birileri ve yapılması gerekenler şöyle:

Soru: Bir sınıf, 10 gündüz boyunca dü öğrencinin PCR testinin zait çıkması zımnında karantinaya alınmıştır. Temasın 5'inci gününde meydana getirilen PCR testinde sınıftaki öğrencilerin çokları (örneğin 20 insandan 10'u) zait çıkmıştır. Bu vaziyette bu dershane düşüncesince ne yapılmalıdır?

Cevap: Karantinaya tahsil edilen sınıftaki 5'inci gündüz meydana getirilen PCR testinde zait çıkan öğrenciler evde izolasyona alınır. Diğer öğrenciler, bu pestil öğrenciler ile karantina boyunca dek etmedikleri düşüncesince PCR testleri aksi çıkan öğrenciler beniz yüze tahsile bitmeme eder.

Soru: Bir sınıfta öğrenciler ortada evvel hadise çıktıktan sonraları 10 gündüz boyunca ayrıksı hissedar öğrencinin ve ailesinin zait çıkmış yer aldığı belirleme ediliyor. Bu vaziyette ne yapılmalıdır?

Cevap: talebe rahatsızlığı evden de sınıftan da almış olabilir. İki gidiş ayrılamayacağı düşüncesince çocuğun PCR testinin zait çıkmış yer aldığı günden itibaren dershane karantinaya alınır.

Soru: Bir sınıfta öğrenciler ortada koşa kardeşler zait çıkıyor. İkiz kardeşler yegâne hadise mı yok ise dü hadise namına mı ikrar edilmelidir?

Cevap: İkiz evlatların bire hissedar evde yaşaması yerinde kuma dek zımnında yegâne hadise namına ikrar edilir. Ancak koşa füru ayrımlı evlerde kalıyor ve bire hissedar sınıfa gidiyor ise dü hadise namına ikrar edilir ve dershane karantinaya alınır.

Soru: Bir Kovid-19 olayının belirleme edilmiş yer aldığı sınıfta öğüt verici ve ekol haricinde riskli teması olmadığını tamlayan alan öğretmeninin ikinci hadise olması yerinde elbette cereyan edilmelidir?

Cevap: Branş öğretmeninin dersteki peçe istimal hali sorgulanır, peçe kullanımının kurallara makul olması yerinde ikinci hadise namına ikrar edilmez. Pozitif öğrencinin yer aldığı sınıfta evvel olaydan ahir 10 gündüz boyunca öğrenciler ortada Kovid-19 olayı çıkması yerinde dershane karantinaya alınır. Ayrıca okuldaki öğretmenlerin dek hali güzel değerlendirilmelidir.

Soru: Ailedeki Kovid-19 olayı zımnında DOĞRU temaslı bir vaziyete sakıt öğrencinin karantinası elbette olmalıdır? Okula ne devir dönmelidir?

Cevap: Ailesinde Kovid-19 belirleme edilen öğrenci, DOĞRU temaslı ikrar edilir. Aile boyunca zait hadise ile dek bitmeme etmiş yer aldığı düşüncesince ailenin elektrik süresi bitene denli evde kalır, bu sürenin böylecene belirti gelişmezse beniz yüze tahsile art döner.

Soru: Kovid-19 zait alan öğretmenin peçe kullanması bulunmayan ve ya makul değil, girmiş yer aldığı topu topu sınıflar karantinaya alınacak mı?

Cevap: Branş öğretmeninin kuralına makul peçe takmadığı vaziyette peçe kullanımının aksi yer aldığı sınıftaki öğrenciler ortada 10 gündüz boyunca evvel vakanın çıkması yerinde dershane karantinaya alınır.

Soru: 10 gündüz boyunca sıfır fakat bire hissedar sınıfın içerisinde devamlılık bildirme edecek biçimde PCR pozitiflikleri olması yerinde dershane karantinaya alınacak mı?

Cevap: Bu vaziyette ev ve ya ekol dışı DOĞRU mekân teması düşünülür, dershane karantinaya alınmaz. Sınıfın karantinaya katılması düşüncesince öğrenciler ortada 10 gündüz boyunca 2 yahut üstünde Kovid-19 olayı saptanması gerekir.

Soru: talebe servislerinde 10 gündüz boyunca ansızın çok öğrencide PCR pozitifliği saptanması durumunda, serviste mevcut öğrenciler dışında, zait öğrencilerin bulunmuş yer aldığı sınıfların hepsi karantinaya alınacak mı?

Cevap: Tüm servisteki öğrenciler, çoban ve serviste işyar personel karantinaya alınır. Karantinaya tahsil edilen bu öğrencilerin sınıflarında 10 gündüz boyunca ikinci Kovid-19 olayı çıkması yerinde dershane karantinaya alınır.

Soru: Aynı sınıfta öğrenciler ortada 10 gündüz boyunca dü Kovid-19 olayı çıktığında DOĞRU temaslı namına belirlenen mektepli dört dörtlük aşılıysa izolasyona alınır mı yok ise okula bitmeme ederler mi?

Cevap: En az dü düze aşılı, akıbet 180 gündüz boyunca rahatsızlığı geçirmiş yahut rahatsızlığı geçirdikten ahir devirde minimum hissedar düze telkih yaptırmış öğrenciler, DOĞRU temaslı olmaları yerinde esirgeyici önlemlere (maske kullanımı, şahıslar arası mesafe, hijyen) uyarak zat semptomlarını da izleme ederek günce yaşamlarına ve beniz yüze tahsile bitmeme edebilirler. Semptom gelişim göstermesi durumunda, semptomun ortaya çıkmış yer aldığı gün, gelişmemesi yerinde temasın 5'inci haset PCR testi yaptırırlar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler