USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sağlık Bakanı Koca: Zihinlerimizden salgının korkusunu atıyoruz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu'nun esbak akıbet toplantısını yaptığını belirterek, "Zor dönemleri geride bırakmanın huzurunu yaşıyoruz. Zihinlerimizden salgının korkusunu atıyoruz. Artık güvendeyiz. Aşımız var, ilacımız var." dedi.

Sağlık Bakanı Koca: Zihinlerimizden salgının korkusunu atıyoruz
27-04-2022 13:45
Aydın

Bakan Koca, Aydın programı kapsamında Vali Hüseyin Aksoy'u ziyareti önceleri şimdiki gelişmelere bağlı açıklamalarda bulundu.

Maske kullanımında dünkü çağa bağlı sirküler valiliklere gönderildiÖğrenciler sınıflara maskesiz girmenin mutluluğunu yaşadı

Koca, 2023 senesinde Aydın'ın 1300 yataklı vagon vagon kent hastanesine kavuşacağını, bu yatırımın kenti bölgenin afiyet üssü durumuna getireceğini tabir ederek kentteki afiyet ordusunun 20 yılda 2,5 büküm büyüyüp 9 bin 966 insana ulaştığını kaydetti.

Dün sonuç toplantısını karşıcı Koronavirüs Bilim Kurulu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabilinden ikrar edildiğini hatırlatan Koca, koronavirüs ile 2,5 senedir aşırı dayanıklı müşterek uğraş verildiğini, 1 milyon 300 bin nefis afiyet ordusu ve milletin rastgele müşterek ferdinin ehemmiyetli fedakarlıklar yaptığını vurguladı.

Koca, şöyleki konuştu:

"Bugün, o güç dönemleri geride bırakmanın huzurunu yaşıyoruz. Zihinlerimizden salgının korkusunu atıyoruz. Artık güvendeyiz. Aşımız var, ilacımız var. Bu silahlar elimizde bulunduğu müddetçe dert bundan sonradan şişman müşterek zılgıt olmaktan çıkmıştır. Bundan sonradan ferdî koruyan tedbirler ve telkih ile korunup günce hayatımızı bitmeme etmek istiyoruz. Maske kullanması da erişim ve afiyet kuruluşları haricinde hasbilik esasıyla sürdürülecektir. 65 gözyaşı üstü ve öteki kırılgan grupları korumakla yükümlüyüz. Hatırlatma dozlarını boşlama etmemeliler. Risk gördükleri yerlerde maskeyle çıkarlarını korumalılar. Öte taraftan öksürük, koku alma organı akıntısı, halsizlik derece rastgele müşterek fevk teneffüs yolu enfeksiyon belirtisi bulunan kişiler, peçe takarak etrafındakileri korumalılar. Vatandaşlarımıza bu aşamada duyarlık göstermelerini esasen anımsatmak istiyorum."

Bilim Kurulu'nun sonuç toplantısı

Vaka sayısının geçmiş bakımından 2 bin 500'e derece düştüğünü tamlayan Koca, yaşamını kaybeden 14 vatandaşın da süreğen rahatsızlıkları bulunan, müterakki yaşta eşhas bulunduğunu aktardı.

Bakan Koca, derin bakımlarda koronavirüs hastalarının azaldığını, Kovid-19 servislerinin birer ikişer kapandığını, Aydın'ın da derin bakımda tek hastası sıfır illerden bir tanesi bulunduğunu dile getirerek, kentteki günce hikâye sayısının 20'lerde seyrettiğini, doğacak devirde sıfırlanmasını hedeflediklerini bildirdi.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Sağlık Bakanı Koca, "Bilim Kurulu vazifesini tamamlamış oldu mı?" sorusu üzerine, kurulun geçmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabulüyle sonuç toplantısını yapmış bulunduğunu tabir etti.

Sosyal medyada da "Bilim Kurulu'nun sonuç toplantısı" sanarak belirttiğini hatırlatan Koca, "Bilim Kurulu bu zamanda 27 ay süresince yılgı başarım sergiledi. Gerektiğinde rastgele müşterek devir müşterek araya mevrut müşterek kurulumuz oldu. 35 insandan oluşan, ast düzentileme gruplarıyla 110 nefis müşterek Bilim Kurulu'ndan bahsediyoruz. Bu süreçte geçmiş bakımından gelinen noktada Bilim Kurulu en sonuç toplantısını yapmış oldu. Bakanlığın nice bilgelik kurulları var. Nadir hastalıklar, SMA'da bulunduğu gibi... Bu janr bilgelik müesses Halk Sağlığı içerisinde bu süreci yakından seyrediyor olacak. Bilim Kurulu sonuç toplantısını yapmış oldu. Gerektiğinde anbean sarılmak az daha değişmeyen verilebilir ancak şu an hakeza müşterek durumun olmadığını, en sonuç toplantının geçmiş zamanı müşterek güruh kendisine bittiğini beyan etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

"Enfeksiyon belirtisi var ise peçe takılmalı"

Bakan Koca, "Maske yararlanma zorunluluğunun uçakları da kapsayıp kapsamadığı" sorusu üzerinde de elden şişko nakil ve afiyet kurumlarında hikâye sayısı 1000'in dibine inene derece iktisap etmek az daha peçe kullanımının sürdüğünü, onun haricinde tek bölgede peçe kullanması mümteni halinde izah yapıldığını hatırlattı.

"Dolayısıyla bunun içerisine uçaklar da yetişek de mestur alanlar iktisap etmek az daha topu topu şirketler da girmiş olur." diyen Koca, salgınla baş başa maskenin koruyan olduğunun, enfeksiyon bulaştırmayı önlediğinin bundan sonradan öğrenildiğine dikkati çekti.

İnfluenzanın maskelerin derin kullanıldığı devirde görülmediğini, bundan ahir süreçte fevk teneffüs yolu enfeksiyonu belirtisi hissedenlerin kesinlikle maskesini takması icap ettiğini vurgulayan Koca, şöyleki bitmeme etti:

"Bu bizim alışkanlığımız olmalı. Şu an en riskli bulunan gözyaşı grubu, müterakki gözyaşı ve ek rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımız. Yani süreğen rahatsızlığı olan, immün cevabı baskılanmış bulunan müterakki gözyaşı kişilerden bahsediyoruz. Şu an ölüm fail insanların sayı farkı yaşı 78 oldu. O sebeple müterakki gözyaşı büyüklerimizi destek iktisap etmek düşüncesince rastgele müşterek enfeksiyon belirtimiz var ise kesinlikle maskelenmiş olmalıyız. Büyüklerimizin de süreğen rahatsızlığı olanların, ek rahatsızlığı olanların da kapalı, kalabalık, riskli alanlara girdiklerinde kesinlikle maskelenmiş olmalarını önemsiyoruz."

Bakan Koca, ülke dışından doğacak turistler düşüncesince şu an Bilim Kurulu'nun önerilmiş bulunduğu müşterek tedarik olmadığını kaydederek, PCR testini hâlâ ilk kaldırdıklarını anımsattı. Bu durumun ilaç olmayacağı anlamına gelmediğinin altını çizen Koca, "İlgili ülkelerden gelenler anlaşılan aralıklarla izlem ediliyor. Benzer halde şayet müşterek riziko görürsek rastgele müşterek ülkeden, bununla ait Bakanlık kendisine rastgele müşterek devir değerlendirilir." dedi.

Valilik onur Defteri'ni imzalayan ve Vali Hüseyin Aksoy ile mülaki Bakan Koca'ya, AK Parti Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Metin Yavuz, Bekir Kuvvet Erim, Rıza Posacı, AK Parti MKYK Üyesi Seda Sarıbaş, İl Emniyet Müdürü Suat Ekici, İl Jandarma Komutanı Macit Engin, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen zevcelik etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler