USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sağlık Bakanı Koca: Herkesin meydana getirilen işlemini yük dibine kabul etmek istiyoruz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığının özel hastanelere yönelik düzenlemesine bağlı "Özel hastanelerin yaptığımız planlamayı muayenehane hekimliği üstünden delmelerine müsaade özgülemek istemiyoruz." dedi.

Sağlık Bakanı Koca: Herkesin meydana getirilen işlemini yük dibine kabul etmek istiyoruz
08-11-2022 19:06
TBMM

Koca, Meclis'te matbuat mensuplarının, gündeme bağlı sorularını yanıtladı. Koca, Kovid-19 salgını sürecinde 2 bine gerileyici olay sayılarında akıbet 4 gündür bölümsel ortak artışın bahis konusu bulunduğunu söyledi.

Avrupa'da elan ilkin yaşanmış bulunan artışın ortak eksilme zamanına girdiğini gördüklerini anlatım fail Koca, "Aralık kocaoğlan düşüncesince bizde ortak yükseliş olabilir. Ama bundan sonra Kovid korkusuyla yaşamayalım. Kovid'le beraberce hayatı bundan sonra öğrendik, elbette bulaştığını biliyoruz. O sebeple gelecek yaşta bulunan riziko grubundaki yurttaşlarımızın kesinlikle hatırlatıcı dozlarını yaptırmalarını, açıklık ve hanuman aylarına tedarikli girmelerini istiyoruz. Özellikle riskli insanların şişko yerlerde peçe takmalarını elhak daima öneriyoruz. Yani ide etmeyelim." dedi.

Kamuoyunda Kovid-19 aşısından kaynaklı his hastalığı zımnında ölümlerin arttığı yönündeki iddiaların batıl bulunduğunu özetleyen Koca, "Yeni ortak rahatsızlık oluşturmayalım. Aşının yada geçirilen rahatsızlığın kardiyak yada his alışkanlık sorunlarının artışına sefer açtığına müteallik elimizde ortak data yok. Bunun düşüncesince de ortak rahatsızlık oluşmamasına çaba edelim." ifadelerini kullandı.

"Herkes heveslendirme almış olacak"

Bakan Koca, ek ödemelere bağlı elan ilkin parafin ıslahat ismi altında planlı düzentileme kapsamında ortak heveslendirme periyodunun başladığını hatırlattı.

Birinci aşama esenlik çalışanlarına da heveslendirme verilmesi doğrultusunda çalışmanın ise bitmeme ettiğini tamlayan Koca, "Bu düzentileme maliye ve bütçe stratejiden eski oldu, Sayıştay'dan da dün geçti. Zannediyorum beş altı güneş içinde yayımlanmış olur. Hem ortak numara aşama çalışanlarımıza yönelik heveslendirme ödemeleri, bununla ortak eczacı arkadaşlarımızla ilişik hem ayak tabanı hem heveslendirme oranlarının değişmiş olduğu talimatname biraz güneş içinde yayımlanmış olur. Temel bilimlerde de üniversitelere benzeşim ortak düzenleme yapılacak. Bu çerçevede hepsi heveslendirme almış olacak." dedi.

"Herkesin meydana getirilen işlemini yük dibine kabul etmek istiyoruz"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, özel hastanelere yönelik talimatname değişikliğiyle muayenehane hekimlerinin özel hastanelerde cerrahi müdahale yapabilmesinin kısıtlandığı yönündeki iddialara da değindi.

Yönetmeliğin kimi kesimlerce hata yönlendirildiğini ve kararında hata ortak algının ortaya çıktığını aktaran Koca, Sağlık Bakanlığının muayenehanelere yönelik ortak talimatname yayımlamadığının altını çizerek şunları kaydetti:

"7 bin muayenehanemiz mevcut ve 7 bin muayenehaneye yönelik ortak talimatname yayımlamadık, anca ortak niyetimiz de yok. Bizim gördüğümüz, özel hastanelerin, ilkin şu süreçte planlamayı deşmek kabil muayenehaneciliği kullandığıdır. Son devirde esenlik turizminin derece derece artmasıyla beraberce her insanın meydana getirilen işlemini yük dibine kabul etmek istiyoruz. O sebeple de amme müdahale özel hastanelerde iş yapanların meydana getirdiği işlemi aşina olmak istiyoruz. hususi hastanelerin yaptığımız planlamayı muayenehane hekimliği üstünden delmelerine müsaade özgülemek istemiyoruz. Son devirde muayenehane hastaneleri oluşmaya başladı. Kimse rahatsız olmasın. Biz hemen hastamızın ve dünya dışından mevrut hastanın yük dibine alınmasını istiyoruz. hususi hastanelerde de meydana getirilen uygulamanın ne işe yaradığını ve kimin yaptığını aşina olmak istiyoruz."

Yönetmeliğin ortak gecede yapıldığı ve ortak günde uygulamaya konulduğu anlamında iddiaların bulunduğunu da özetleyen Bakan Koca, bunun akıllıcasına olmadığını, yönetmelikle ilişik 3 ay sürenin tanındığını, bu sürenin ise daha ortak ayını dünkü doldurduğunu söyledi.

Bu süreçte vilayetler bazında rastgele ortak probleminin olmasının, kimi farklılıklar yapılabileceğinin altını çizen Koca, "Derdimiz, hastanın yük dibine alınması, şirketler arası amme özel geçişlerin emniyetli kayda alınmasını sağlamak. hususi hastanelerin muayenehaneler üstünden planlamayı delmesine müsaade özgülemek istemiyoruz. Kamu ve üniversitelerinden toprak arsa özel hastanelerde iş karşılayıcı doktor arkadaşlarımız var. Bunun da yasalı çerçevede kayda geçmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler