USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sağlık Bakanı Koca, 81 il afiyet müdürü ile "Beyaz Reform" gündemiyle ortak araya geldi

Sağlık Bakanı Koca, 81 il esenlik müdürü ile "Beyaz Reform" gündemiyle müşterek araya gelerek, "Beyaz bulunan aldığımız eğitim, için terimiz, doktor önlüğümüzdür. Reform ise baştan mensur sürecidir." ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanı Koca, 81 il afiyet müdürü ile
14-09-2022 20:03
Ankara

Sağlık Bakanlığından meydana getirilen açıklamaya göre, Bakan Koca, 81 il esenlik müdürü ile Ankara'da serbest şümullü müşterek derinti gerçekleştirdi. Toplantıda Beyaz Reform'un bilgileri masaya yatırıldı ve il esenlik müdürlerinin istifham ve görüşleri alındı.

Toplantıda il esenlik müdürlerinin, kâffesi umumi müdürlüklerin sunumlarını seyredip süreçler erinç açık yanıtlar alacağını tabir fail Koca, "Bugün yaptığımız şey, merkezimizde şahsen bulunarak Bakanlığımız siyasa ve stratejilerini durumunda solunum etmektir." dedi.

2000'li yılların başlangıcında süregelen sağlıkta tahavvül programı ile iri müşterek atak yapıldığını ve vatandaşların esenlik hizmetlerine ulaşmasının kolaylaştırıldığını tabir fail Koca, esenlik mensuplarının düzentileme koşullarında ehemmiyetli iyileştirmeler hâkim gelişmek kabilinden müşterek paradigma projenin yaşama geçirildiğini anlattı.

Bu yenilikler ile düzentileme koşullarını ve maruz hizmetin standardını artırmayı başardıklarına ayraç fail Koca, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Dünya değişti. Çalışma şartları değişti. Hizmet algısı değişti. Her obje değişirken sistemimizin stator kalması gibi değildi. Yeni sisteme ve son zamanların şartlarına akıllıca şekilde baştan sona baş başa güncellenmek zorundaydık. Sağlık çalışanlarına erinç muteber sertlik vakaları artmıştı. Haksız malpraktis davaları ile hekimlerimiz, finansal yükü aşırı iri davalara maruz kalmaya başlamış, bu bap adeta bazısı kesimler düşüncesince müşterek atlatmak kapısı biçimine gelmişti. Özlük haklarımız, esas gereksinimlerimizi karşılamakta külfet çektiğimiz müşterek çözüm almıştı. Yıllardır muteber başarım sisteminde adaletsizlikler kurulu ve az kişiyi çok, aşırı kişiyi az mutlu bedel müşterek çözüm almıştı. Özetle değiş ve güncelleme mübrem duruma gelmişti. İşte tığ bu adımı atarak 'Beyaz Reform'u başlattık. Bu adi müşterek deyim veya motto değildir. Beyaz bulunan aldığımız eğitim, alın terimiz, doktor önlüğümüzdür. Reform ise baştan düz yazı sürecidir."

Bakan Koca, Beyaz Reform'un üç üçayak bulunduğunu belirterek, bunlardan ilkinin hekimler ve esenlik mensupları bulunduğunu vurguladı. Bu atak düşüncesince üç eleştiri atak yaptıklarının altını çizen Koca, "Bunlar, sağlıkta sertlik yasasını çıkarmak, malpraktis yasasını boşaltmak ve zat haklarını baştan düzenleyen toy tekaütlük ve heveslendirme sistemini yaşama geçirmektir. Bu adımda konkre sonuçlar aldık. Sizlerden ve doktor arkadaşlarımdan mevrut art bildirimler bu yönde." değerlendirmesinde bulundu.

"Sırada vatandaşın beklentisini istikbal etmek var"

Reformun ikinci sacayağının ise vatandaşa maruz hizmete erişimin kolay, etkili, emniyetli ve inanılır olması olduğuna dikkati çekici Koca, "Sağlık çalışanlarımızın memnuniyeti esenlik hizmetinin herhangi müşterek etabını iyileştirir demiştim. Şimdi sizler yerine verdiğim bu sözün yaşama mürur zamanıdır. Vatandaşlarımızın esenlik hizmetine ulaşımını kolaylaştırmak, sorununu en endamsız müddette halletmek bundan sonraları bizlerin asli sorumluluğudur. Hastanelerimize başvurma fail tek vatandaşımızı art çevirmeden en dobra hizmeti en endamsız müddet ve en çalışan maliyetle verici müşterek dinamizme ihtiyacımız var. Bundan sonraları en ehemmiyetli gündemimiz budur." ifadelerini kullandı.

Üçüncü sacayağının, evvel dü ayağın sürdürülebilir kılınması bulunduğunu vurgulayan Koca, şunları kaydetti:

"Başlatılan bu toy hareketi temelli ve sürdürülebilir kılmadıkça değerli olamayız. Sağlık çalışanlarımızın beklentisinin çoğunu karşıladık. Sırada vatandaşın beklentisini istikbal etmek var. Sizlerden istirhamım, bu mevzuya maksimum duygunluk göstermenizdir. Bu dü mevzuyu sonsuz güncellemek ve devim bilimi avlamak zorundayız. Önlüğümüzün beyazına şayeste müşterek reformu hâkim gelişmek fakat siz değerli ziyaretçilerimizin desteğiyle gibi olacak."

Beyaz Reform'un baş başa başarılabilecek müşterek cereyan bulunduğunu tabir fail Koca, il müdürlerinden sürece canlı yardım istedi.

Bakan Koca şu değerlendirmelerde bulundu:

"Her etapta kâffesi müspet ve aksi art bildirimleri eskiden bizlere iletmeniz akıbet aşama önemli. Doğrudan bana, icra vekili yardımcılarıma ve umumi müdürlerime herhangi müşterek devir ulaşabilirsiniz. Sizler esenlik ordumuzun illerimizdeki komutanlarısınız. Omuzunuzdaki iyon bilincinde olun. Vatandaşımızın bizlerden beklediğini siz değerli ziyaretçilerimizin komutanız yapılmaksızın sağlamamız gibi değil. Gün silkinip işe canla başla koyulma günüdür. Enerjiniz, azim ve kararlılığınız faziletkâr iktisap etmek zorunda. Benim sizlere bulunan güvenim tamdır. Sizler benim illerdeki beniz akımsınız. Buna akıllıca cereyan edeceğinize inanıyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler