USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Sağlık Bakanı Koca: 65 gözyaşı üstü ve riziko grubu düşüncesince grip aşıları tanımlanmaya başladı

Sağlık Bakanı Koca, 65 gözyaşı boyun şahıslar ve riziko grubundaki yurttaşlar düşüncesince grip aşılarının tanımlanmaya başladığını bildirdi.

Sağlık Bakanı Koca: 65 gözyaşı üstü ve riziko grubu düşüncesince grip aşıları tanımlanmaya başladı
20-10-2021 23:40
Ankara

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, videoteyp konuşma yöntemiyle planlı Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın peşi sıra icra ettiği bağlanmış açıklamada, kurulun, salgının seyri, canlı nüfusun olaylar içerisindeki dağılımı, aşı programının değerlendirmesi ve influenza gündemi ile toplandığını belirtti.

Salgının eriştiği vaziyette günce kısaca 30 bin olay ile dirlik karşıya olunduğuna dikkati çekici Koca, vakaların sayı farkı yaşlarının düşmesi ve aşılanmış iktisap etmek nedeniyle hastanelerin kapasitesini zorlayacak müşterek parasız yükü ile karşılaşılmadığını vurguladı.

Koca, vakaların gözyaşı averajı düşmesine rağmen hem servisler aynı zamanda koyu görev ünitelerinde halen gelecek yaşlarındaki insanların yatmaya bitmeme ettiğine ayraç ederek, Kovid-19 kaynaklı vefatlar içinde de bu gözyaşı grubunun bariz çoğunlukta bulunduğunu aktardı.

"Gençler, sizleri mücadelede ön safa çağırma ediyorum"

Sağlık Bakanı Koca, vakaların az elan yarısının 30 gözyaşı altındaki kişilerden oluştuğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Gençlerimiz rahatsızlığı hastaneye yatmadan geçirseler de bulaştırabilecekleri büyüklerimiz halen hastanede otama yapılmak mecburiyetinde kalabiliyor. Bu boyut bundan sonraları sorumluluğun ergenlerde bulunduğunu tasdik ediyor. Salgının evvela dönemlerinde en aşırı kısıt 65 gözyaşı giysi büyüklerimize uygulanmış ve iri müşterek fedakarlıkla kurallara uymuş ve sorumluluklarını hesabına getirmişlerdi. Bugün yazık alma, ön safta savaşım ika sırası gençlerimizdedir. Gençler, mesul davranarak evlerinize, sevdiklerinize, büyüklerinize virüs taşımamak düşüncesince tedbirlere uymalı ve en endamsız müddette dört dörtlük aşılı bir duruma gelmelisiniz. Gençler, sizleri mücadelede ön safa çağırma ediyorum."

"Aşılanma oranının efdal olması aşı olmayanları korumuyor"

Aşı programında nice vatandaşın aşılarını bulunmasına rağmen müşterek yavaşlamanın dikkati çektiğini vurgulayan Koca, "Aşı, dört dörtlük aşılı bir duruma gelmeden aşırı limitet siper sağlıyor. Hele maşer bağışıklığı elde edilmeden ne genişliğinde çalışma versek de yayılım bitmeme ediyor. Aşılanma oranının efdal olması aşı olmayanları korumuyor." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, "başkaları nede olsa aşı oldu, ego olmasam da olur" düşüncesinde olunmaması icap ettiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Aşı müşterek numara aşama aşı bulunan insanları koruyor. Kendi korumamız özlük aşımızdır. İkinci düze ve anımsatma dozu aşısının tarihi mevrut yurttaşlarımızın tek sayaç kaybetmeden aşılarını tamamlamaları evvela kendileri sonraları topu topu maşer düşüncesince sonuç aşama giranbaha müşterek aşama olacaktır. Israrla ve tekrarla sizleri aşı olmaya ve aşılarınızı tamamlamaya çağırma ediyorum."

Yerli aşı TURKOVAC düşüncesince "gönüllülük" çağrısı

Sağlık Bakanı Koca, açıklamasında domestik aşı TURKOVAC'a müteveccih şu çağrıda bulundu:

"Aşımızın geliştirilmesinin değme safhasında hür müşterek bilgelik heyeti aşı çalışmasının neticelerini değerlendirerek müşterek ahir evreye geçmiş bulunmasına müsaade vermektedir. Bilimsel çalışmaların hür bilgelik insanlarımızca değerlendirildiğinden ve garanti dibine alındığından emniyetli olunuz.

Bulunduğumuz etapta ise 2 düze inaktif aşı reşit dosdoğru bireylerin fahri alegori dayanak vermesine gerekseme var. Kendi aşımız özlük gücümüzdür. Bu güce kuvvet katacak gönüllüler e-Nabız üstünden fahri olmaya başvurma edebilir yahut en benzeyen kent hastanesine ulaşabilirler. Yerli aşımıza dayanak verin, salgına dirlik özlük güvencemiz konkre bir duruma gelsin."

"Grip aşıları tanımlanmaya başladı"

Geçen sene topu topu dünyada peçe kullanması ve virüsün yayılım yollarının limitet olması haysiyetiyle influenzanın az elan tek görülmediğini anımsatan Koca, "Bu sene dünyada influenza çoğalma eğiliminde bulunmasına rağmen, daha vatanımızda görülmedi. Ancak öteki teneffüs alternatifleri virüsleri ise yayılmış halde görülmeye başladı. Bu boyut peçe ve aralık kullanımında bu sene sabık yıla gereğince elan cansız olduğumuzu gösteriyor. Tedbir bizi influenzaya dirlik da korur." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Koca, "65 gözyaşı giysi büyüklerimiz ve riziko grubundaki yurttaşlarımız düşüncesince grip aşıları tanımlanmaya başlanmıştır. Aşılar stoklara girdikçe influenza aşısı tanımlanmaya bitmeme edilecektir." bilgisini paylaştı.

- "Eğitimin değme kademesinde beniz yüze öğrenime bitmeme edeceğiz"

Sağlık Bakanı Koca, açıklamasında, beniz yüze öğrenime bağlı alegori da şu ifadelere arazi verdi:

"Bilim Kurulu üyelerimiz kendilerine aşırı sayıda 'Okullar bariz duracak mı' sorusu ile başvurma edilmesinden şikayetçi. En kemiksiz halde ve azimli müşterek tavırla okullarımızın kapanmasının katiyen ruzname olamayacağını müşterek kere elan anlatım ediyoruz. Okulların kapanması bahis konusu değil. Gündemimizde olmayacak. Bu probleminin gündemde kalmasının ise tek faydası da anlamı da yok. Çocuklarımızı koruyarak, tedbirlere uyarak eğitimin değme kademesinde beniz yüze öğrenime bitmeme edeceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler