USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Resmi Gazete’nin mükerrer sayısı yayımlandı

SMA hastalarının deva giderlerinin Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) çeşidinden karşılanması düşüncesince aranan kriterlere bağlı tebliğ, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Resmi Gazete’nin mükerrer sayısı yayımlandı
09-02-2022 07:24

SMA Tip-1, Tip-2 ve Tip-3 hastalarının çare giderlerinin SGK çeşidinden karşılanması düşüncesince aranan kriterlere değgin bildiri Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Mükerrer sayısında piyasaya sürülen tebliğde genetik, sitogenetik ve moleküler tetkiklere değgin tensikat de bulundu. Düzenlemelere göre, SMA Tip-1 rahatsızlığı tedavisinde beğenilen ilaçlar, bebek nörolojisi bilirkişi hekiminin arazi almış olduğu önceki 4 yürütüm düşüncesince 3 ay süreli, ahir çalışmalar düşüncesince 4 ay mütemadi SGK çeşidinden atama edilen üçüncü etap resmi afiyet müesseselerinde planlı afiyet oturmuş tutanağına isnaden Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu İlaçların Kişisel Tedavide Kullanılmalarını Değerlendirme Komisyonu" çeşidinden verilecek "İlaç Kullanım Onayı" ile SGK'nin belirleyeceği üçüncü etap resmi afiyet müesseselerinde bebek nörolojisi bilirkişi hekimi çeşidinden gelişigüzel birlikte yürütüm düşüncesince değişik çare edilecek. İlaç Kullanım Onayı önceki 4 yürütüm düşüncesince yegâne seferde ve ahir gelişigüzel birlikte yürütüm düşüncesince ise değişik verilmesi biçiminde SGK çeşidinden ödenecek.
SMA Tip-1 düşüncesince aranan kriterler şöyle:

“SMA Tip-1 hastalığında çare tutarının SGK çeşidinden karşılanması için, kalıtım bilimi ve klinik adına SMA Tip-1 teşhisi konmuş ve biri bebek nörolojisi uzmanı peyda etmek gibi 3 bilirkişi hekimden oluşan kurul sonucuna isnaden dünya dışı çare kullanma başvurusu yapılarak Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu İlaçların Kişisel Tedavide Kullanılmalarını Değerlendirme Komisyonu çeşidinden verilecek 'İlaç Kullanım Onayı' bulunmalıdır. Klinik gösterge ve bulgular, SMA Tip-1 ile mevzun adına 6 ay (180 gün) ve hâlâ küçükken başlamış olmalıdır. Bu kriterlere uyan hastalarda invaziv/non invaziv mekanik teneffüs desteği gereksinimi olup olmadığına bakılmaksızın tedaviye başlanır. İlk 4 düze çare kullanması baş tedavisi adına bildirme edilecek ve önceki 4 düze çare kullanması sürecinde SMA'dan kaynaklı invaziv mekanik teneffüs desteği gereksinimi ve süreleri değerlendirmelerde dikkate alınmaz. 5'inci ve strateji fail dozlar idame tedavilerdir. Lomber ponksiyon prosedürleri, BOS sirkülasyonu yahut güvenlilik değerlendirmelerini engelleyebilecek birlikte bellek yahut spinal kord rahatsızlığı yahut öyküsü olmamalıdır. BOS drenajı düşüncesince implant edilmiş birlikte şant yahut implante edilmiş birlikte BOS kateteri bulunmaması gerekmektedir. Bakteriyel menenjit yahut viral ensefalit rahatsızlığı yahut öyküsü olmamalıdır. Hipoksik iskemik ensefalopati teşhisi almamış olmalı ve hipoksik doğuma değgin nörolojik sekelleri bulunmamalıdır"

SMA Tip-2 ve Tip-3 hastalarında aranan kriterler

“Genetik ve klinik adına SMA Tip-2 yahut SMA Tip-3 teşhisi konmuş ve SGK çeşidinden belirlenen üçüncü etap resmi afiyet müesseselerinde minimum biri bebek nörolojisi/nöroloji uzmanı, ortopedi ve sarsıntı bilimi veya bellek ve asap cerrahisi uzmanı peyda etmek gibi 3 bilirkişi hekimden oluşan afiyet oturmuş tutanağına istinaden, dünya dışı çare kullanma başvurusu yapılarak Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu İlaçların Kişisel Tedavide Kullanılmalarını Değerlendirme Komisyonu çeşidinden verilecek "İlaç Kullanım Onayı" bulunacak. Klinik gösterge ve bulgular, SMA Tip-2 yahut SMA Tip-3 ile mevzun adına 6 ay (180 gün) ve hâlâ büyükken başlamış olacak. İnvaziv/non invaziv mekanik teneffüs desteği gereksinimi sıfır ve alışılagelen yutma refleksine cemaat ve ağızcıl beslenebilen hastalarda tedaviye başlanacak. Lomber ponksiyon prosedürleri, BOS sirkülasyonu yahut güvenlilik değerlendirmelerini engelleyebilecek birlikte bellek yahut spinal kord rahatsızlığı yahut öyküsü olmayacak.
BOS drenajı düşüncesince implante edilmiş birlikte şant yahut implante edilmiş birlikte BOS kateteri bulunmaması gerekecek. Bakteriyel menenjit yahut viral ensefalit rahatsızlığı yahut öyküsü olmayacak. Hipoksik iskemik ensefalopati teşhisi almamış olacak ve hipoksik doğuma değgin nörolojik sekelleri bulunmayacak. Lomber ponksiyon uygulanmasına bariyer birlikte gidiş olmadığının "İlaç Kullanım Onayı"nda işaretlenmiş olması gerekecek.
Hastalarda bu kriterlerin tamamının sağlanması biçiminde çare bedeli kurumca karşılanacak.‘Nusinersen Sodium' pozolojisi SMA Tip-2 yahut SMA Tip-3 hastalarında 0, 14, 28 ve 63'üncü eyyam peyda etmek gibi 4 düze haşiv dozu gibi uygulanacak. İdame dozlar da 4 ayda birlikte uygulanacak. İlk 4 düze düşüncesince yegâne afiyet oturmuş raporu, idame tedavilerde ise gelişigüzel birlikte yürütüm düşüncesince değişik afiyet oturmuş tutanağına güvenerek Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu İlaçların Kişisel Tedavide Kullanılmalarını Değerlendirme Komisyonu çeşidinden verilecek ‘İlaç Kullanım Onayı' ile bebek nörolojisi/nöroloji bilirkişi hekimi çeşidinden gelişigüzel birlikte yürütüm düşüncesince değişik çare edilmesi biçiminde bedelleri SGK çeşidinden karşılanacak”

Hidayet Türkyılmaz
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler