USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Ramazan ayında yavaşlayan metabolizmaya dikkat

Ramazan ayında oruç nedeniyle mütebeddil tagaddi alışkanlığı kararı metabolizmanın yavaşladığına dikkat çekici Prof. Dr. Canan Hecer bu nedenle keyif acısından alışılagelen tagaddi alışkanlığına intikal periyodunun istikrarlı olması icap ettiğini vurguladı. Hecer başkac

Ramazan ayında yavaşlayan metabolizmaya dikkat
29-04-2022 10:08

Ramazan ayı bitimi ile beraberce her insanın heyecanla beklediği Ramazan Bayramı düşüncesince şimdiden hazırlıklar yapılmaya başlandı. Bir ay süresince oruç tutanlar düşüncesince iftar vakti vakti ve sahur peyda etmek az daha dü defa alegori mutat tagaddi alışkanlığı sonrası alışılagelen sisteme geçişte dikkat edilmesi gerekilenler dair İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Canan Hecer, “Metabolizmamız bu süreçte yavaşladı. Bu sebepten gine emektar sisteme geçişte kararlı beslenmeye hâlâ aşırı dikkat etmeliyiz" dedi.

Bayram düşüncesince ise afiyet açısından sevimli uyarısında mevcut Prof. Dr. Canan Hecer en dobra seçeneğin semere bulunduğunu ancak müşterek defa sevimli tüketilecekse de ya sağımlı veya ev inşası sevimli seçeneğinin yeğleme edilmesi icap ettiğini söyledi.

Orucun gerçekte afiyet açısından nice faydası olduğuna ayrıca bu süreçte kilogram fark verilebilindiğinden bahseden Prof. Dr. Hecer, "Ramazan ayı beğenmek az daha ve gerçekte oruçla beraberce vücudumuz bundan sonra hâlâ metin bir duruma gelmeye başladı. Çünkü Kan şekeriniz devir kurnaz düşse de bazılarımız ihtimal de kilogram fark verdi ve bu da nice illet düşüncesince gerçekte dobra müşterek şey. Bunu bozmamak lazım" dedi.

"Yavaşlayan metabolizmayı kararlı arttırmalıyız"

Oruç zımnında defa sayısının azalması zımnında metabolizmanın yavaşladığına ve günce tagaddi alışkanlığına intikal döneminin kararlı olması icap ettiğinin altını çizen Canan Hecer, "Ramazan ile beraberce metabolizmamız yavaşladı. Çünkü müşterek ay süresince dü defa ayrıca kimilerimiz müşterek defa beslendi. Vücudun bu aşamada metabolizması iyice yavaşlar. İşte bunu kararlı müşterek halde yükseltmek gerekiyor. Birden yüklenmeden, metabolizmayı kamçılamak düşüncesince göveri ve semere tüketimini arttırmalıyız. Günde minimum 2 buçuk litre su tüketiminin yanı esna Şayet olmazsa gayrimümkün sporu da yaşamımıza karışma etmeliyiz. Mutlaka yürüyüşler yapılması ayrıca evde kol, ayak ve rahim egzersizi ile desteklenmeli."

Metabolizmayı yükseltmek düşüncesince evde kolaylıkla uygulayabileceğimiz yöntemlerle ilgilendiren de bilgelik verici Hecer, "Kendi hazırlamış olduğumuz limonlu veya tarçınlı sular tüketilebilir. Probiyotikli besinleri da behemehâl öneriyorum. Bu mahsulat bumbar metabolizmamızı hızlandırır bununla ortak oradaki floramızın da adına gelmesini sağlayacaktır. Hem de yaşanmış olan kabız problemi da mahlul olacaktır. Bu halde yaz önceleri kilogram vermemiz de sağlanacaktır" halinde konuştu.

Fazla semiz yiyeceklerden ve gazlı içeceklerden ırak durulmalı

Hecer, Bu intikal sürecinde yapılmaması gerekenler ile ilgilendiren de, Kızartmalardan, ağırbaşlı semiz yiyeceklerden çekinmek gerekiyor. Gazlı içecekler, ilkin sevimli yanına kolalama az daha içecekler adına sade çay kıraathane veya ev inşası limonata olabilir" sanarak konuştu.

Bayram önceleri sevimli uyarısı: İlla sevimli olacaksa ya sağımlı veya ev inşası olsun

Bayram öncesinde anadan görme bir duruma mevrut sevimli tüketimi dair da uyarılarda mevcut Hecer, gerçekte afiyet açısından şerbetli tatlılardan değme devir ırak durulması gerektiği hatırlatarak, "Türk halkı konuk ağırlamayı, aşındırmak yedirmeyi ve yemeyi aşırı seviyor. Hatta bundan dolayı tok olsak bile kusur olmasın sanarak yediğimiz vakitler oluyor. İşte bundan dolayı aşırı dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle ağırbaşlı ve şerbetli tatlıları az buçuk az tüketmeliyiz. Mümkünse sevimli yemekten kaçınmalı ama müşterek defa şetaret sanarak yenilecekse porsiyonlarımızı minimuma indirelim ve müşterek zerre alegori sınırlandıralım."

"Şerbetli adına sağımlı sevimli yeğleme edersek ayrıca hâlâ dobra olacaktır. Sütlü tatlılar değme devir düşüncesince hâlâ hafiftir. Meyve de gerçekte sevimli adına tüketilebilir en sağlıklısı editör ki de semere olacaktır" dedi.

"Ev inşası baklava hâlâ az zararlı"

Evde meydana getirilen tatlıların hâlâ az dokuncalı bulunduğunu da tabir fail Hecer, "Bayramın Şayet olmazsa olmazı baklavalar hâlâ şimdiden yapılmıştır. Ev inşası olursa hâlâ az zararlıdır. Çünkü müheyya baklavalarda çoğu kez glikoz şurubu kullanılıyor. En azından ev baklavası hâlâ metin baklavadır. Yanına da genel anlamda tüketilen zeytinli semiz varak sarmadan müşterek müteaddit ilgeç ve müşterek zerre da baklava ile beraberce şetaret ikramımızı sonlandırabiliriz. Fakat değme misafirliğe gittiğimizde şayet az da olsa yersek gene abartmış oluruz o sebepten bunu da sınırlandırmalıyız" halinde konuştu.

Hazır baklavada besin hilesine dikkat

Son alegori da küsurat besin tutarları zımnında besin hilelerinin arttığını bundan dolayı de gene şetaret önceleri tahsil edilen ilkin ehven baklavalara dikkat çekici Hecer, "Ucuz etin yahnisi tatsız olabilir tabirinden yola çıkarak, besin fiyatlarının artmasıyla maatteessüf besin hilesinin de artmasına illet oluyor. Cevizsiz, fıstıksız, fındıksız baklavalar çıkmaya başladı. Sadece katlama ve yiyintili mahsulat bulunduğu düşüncesince hâlâ aşırı karbonhidrat almış oluyoruz aslında. Mutlaka sevimli yiyeceksek az buçuk bütçemizi zorlayalım, bilmediğimiz güvenli olmadığımız yerlerden tatlılarımızı almayalım. Hatta afiyet düşüncesince icabında tek yeğleme etmeyelim" niteleyerek laflarını sonlandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler